Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy Te Pluginy Mogą Sie Ze Sobą Gryźć/Crashowac/Lagować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanię czy te pluginy mogą sie ze sobą jakoś gryźć albo crashowac czy lagować server ? Lub może pobierać strasznie dużo RAMu ? Daje +

Pluginy: WorldBorder, WorldEdit, Minigames, iConomy, SurvivalGames, WorldSaver, Vault, ClearLag,

Multiverse-Core, PermissionsEx, LWC, PaintballWarEdition, WorldGuard, Essentials, mChatSuite, Jobs,

ChatManager, AuthMe, EssentialsSpawn, Multiverse-Portals, ChestShop, SimpleRegionMarket

dXfeL97.png

Opublikowano

Nie powinny, ale także zalezy od wersji, ponieważ mogą błędy naprawić :D

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Raczej nie.

Jeśli jednak tak się dzieje daj nam logi z konsoli. ;)

MultiVerse-Core najbardziej laguje.

Po prostu włączam server jest 2gb RAMu i po 4 godzinach robi sie 10mb RAMu i server sie wyłącza, na konsoli nic nie pisze. Mam tak od wersji chyba 1.4.5 wcześniej tak nie było. Zazwyczaj tak sie dzieję gdy jest 40/40 graczy, myślałem że może za mało RAMu, więc napisałem do hostingu oni dali mi na próbe na 1 dzien 4GB RAMu, jednak stało sie to samo tylko po dłuższym czasie... A z ilościa 4GB ramu raczej NIC sie nie powino stać. Usunołem cały folder "server" zrobiłem wszystko od nowa, każdy plugin i dalej to samo.

dXfeL97.png

Opublikowano

Pluginy są pewnie na złą wersję, miałem identyczny problem. Wystarczyło zmienić wersję pluginów. Od razu wszystko przeszło i serwer od tej pory się nie wyłącza.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Ja polecam Toolkit i ustawić co np 4h zaplanowany restart + posiada wiele funkcji ułatwiających administrację :)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Wiesz, kolego, zależy...

Wiele się teraz porobiło szumu z tą całą aktualizacją Minecrafta. Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że dopiero chciałbyś założyć serwer. Moja rada - poczekaj jakoś tak z miesiąc. Teraz wychodzą nowe wersje pluginów, kompatybilne z najnowszym Bukkitem. Stare, nieprzystosowane do nowego silnika wersje mogą, na prawdę, zwariować. Crashują się, lagują. Jeszcze inne, zdarza się, kompletnie crashują cały serwer.

Cóż, mamy nadzieję, że szybko wypuszczą stablinego Bukkita, lub chociaż Beta-Build, bo Developerskie wersje są czasem strasznie wadliwe.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

Opublikowano

Grysc sie one nie powinny lecz najwiecej ramu zrzeraja: SurvivalGames i MiniGames

Usunołem Minigames i Survival Games na 1 dzień i i tak server padł.

Pluginy są pewnie na złą wersję, miałem identyczny problem. Wystarczyło zmienić wersję pluginów. Od razu wszystko przeszło i serwer od tej pory się nie wyłącza.

Pluginy są na najnowśza wersje i mam tak od 1.4.5

Wiesz, kolego, zależy...

Wiele się teraz porobiło szumu z tą całą aktualizacją Minecrafta. Z twojej wypowiedzi wnioskuję, że dopiero chciałbyś założyć serwer. Moja rada - poczekaj jakoś tak z miesiąc. Teraz wychodzą nowe wersje pluginów, kompatybilne z najnowszym Bukkitem. Stare, nieprzystosowane do nowego silnika wersje mogą, na prawdę, zwariować. Crashują się, lagują. Jeszcze inne, zdarza się, kompletnie crashują cały serwer.

Cóż, mamy nadzieję, że szybko wypuszczą stablinego Bukkita, lub chociaż Beta-Build, bo Developerskie wersje są czasem strasznie wadliwe.

Chyba nie widziałeś w mojej wypowiedzi tego zdania "Mam tak od wersji chyba 1.4.5 wcześniej tak nie było." Więc nie zakładam servera, założyłem rok temu...

dXfeL97.png

Opublikowano

Po pierwsze, czy te pluginy co podałeś to wszystkie, które masz ? Na jednego slota powinno przypadać minimum 64 Mb RAM-u, a u cb jest ok. 51 Mb na jeden slot. MultiVerse LAGUJE, tak jak Risen. napisał -Core najbardziej, ponieważ tworzy kolejny świat czyli kolejne moby/dropy itd. Sama ilość twojego ramu (2Gb) jest za mała na tą ilość slotów. Jak pisałeś, przy 4GB... Hmmm, ja miałem podobny problem spowodowany pluginami do zabaw typu survivalgames i paintball. Daj nam logi. A ty @up nie nabijaj sobie postów, może byś chociaż uzasadnił swoją wypowiedź ? Jeszcze dodam, jak masz Essentials, niepotrzebne Ci ChestShop i IConomy.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

Po pierwsze, czy te pluginy co podałeś to wszystkie, które masz ? Na jednego slota powinno przypadać minimum 64 Mb RAM-u, a u cb jest ok. 51 Mb na jeden slot. MultiVerse LAGUJE, tak jak Risen. napisał -Core najbardziej, ponieważ tworzy kolejny świat czyli kolejne moby/dropy itd. Sama ilość twojego ramu (2Gb) jest za mała na tą ilość slotów. Jak pisałeś, przy 4GB... Hmmm, ja miałem podobny problem spowodowany pluginami do zabaw typu survivalgames i paintball. Daj nam logi. A ty @up nie nabijaj sobie postów, może byś chociaż uzasadnił swoją wypowiedź ? Jeszcze dodam, jak masz Essentials, niepotrzebne Ci ChestShop i IConomy.

Tak to wszystkie pluginy.

Na konsoli zawsze pisze to samo zanim sie server wylączy, czyli:

15:34:16 [iNFO] Connection reset

15:34:41 [iNFO] Read timed out

15:34:51 [iNFO] Connection reset

15:35:18 [iNFO] Connection reset

15:35:26 [sEVERE] Reached end of stream

15:35:27 [iNFO] Connection reset

15:35:35 [iNFO] Connection reset

15:37:52 [iNFO] Connection reset

15:38:03 [iNFO] Connection reset

15:38:21 [iNFO] Connection reset

15:38:47 [iNFO] Connection reset

15:39:15 [iNFO] Connection reset

15:39:19 [iNFO] Connection reset

15:39:25 [iNFO] Read timed out

15:39:42 [iNFO] Connection reset

15:40:05 [iNFO] Read timed out

15:40:31 [iNFO] Read timed out

15:41:53 [iNFO] Connection reset

15:42:45 [iNFO] Connection reset

15:43:31 [iNFO] Read timed out

15:44:08 [iNFO] Connection reset

15:44:12 [iNFO] Connection reset

dXfeL97.png

Opublikowano

Pluginy to nie mody ;) Gryżć się nie mają prawa. Chyba że zla wersja

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Opublikowano

Może poprostu restartuj serwer co 2-4 godziny, graczom napewno to nie zaszkodzi jak na chwilkę się serwer wyłączy. ;)

Wiesz, nie siedze przed komputerem cały dzien i noc, 7 dni w tygodniu.

Zna ktos może jakiś plugin na zaplanowany autoreset co jakiś czas??

dXfeL97.png

Opublikowano

Może to przez nie stabilność nowego bukkita ;). Też miałem na serwerze dobre ,,niegryzące" się ze sobą pluginy i błędy wyskakiwały , lecz u mnie było to przez złą wersję WorldEdita

Wiesz, nie siedze przed komputerem cały dzien i noc, 7 dni w tygodniu.

Zna ktos może jakiś plugin na zaplanowany autoreset co jakiś czas??

Zdaję mi się ,że niektóre hostingi oferują autorestarty , lecz jeżeli nie to tylko pozostaję ci zapłacić ,aby ktoś zrobił ci autorski plugin na to :/ .

Technik serverów ;) 

Opublikowano

Może to przez nie stabilność nowego bukkita ;). Też miałem na serwerze dobre ,,niegryzące" się ze sobą pluginy i błędy wyskakiwały , lecz u mnie było to przez złą wersję WorldEdita

Zdaję mi się ,że niektóre hostingi oferują autorestarty , lecz jeżeli nie to tylko pozostaję ci zapłacić ,aby ktoś zrobił ci autorski plugin na to :/ .

To raczej nie bukkit, bo mam tak od 1.4.5 Ja już raczej podejrzewam hosting :D

A taki plugin na pewno istnieje, jest wręcz niemożliwe żeby ktoś takiego czegoś nie zrobił.

dXfeL97.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...