Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wymagania DO

hokus~pokus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Wie ktoś jakie są wymagania DarkOribt, żeby chodziło na full detalach z maksymalną liczbą fps ? O i jaki trzeba mieć internet, żeby wszystko śmigało bez lagów ze strony gracza. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

ZBIERAM LUBIĘ TO :)

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

Nawet jeżeli masz łącze 100 mb/s, to i tak mogą wystąpić lagi, bowiem serwer po prostu nie wyrobi. Co do PC, to za wielkich wymagań nie ma, wystarczy jakiś pentium, karta graficzna może być z tych najtańszych.

@Edit

Przy 128 ram może być problem nawet z przeglądarką.

Opublikowano

Rozumiem co do lagów spowodowanych serwerami Bigpointu, ale chodzi mi tu o to, że ja mam maks. 30 fps, a gdy jest tłum to nie przekracza 10 fps. Napiszcie jakie macie komputery (specyfikacje) i ile macie fps. Pozdrawiam

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

podczas latania po mapach mam kolo 30fps, na kubikach koło 15-20 fps, a jak stoje na porcie/bazie to kolo 50-60fps

Przeglądarka firefox

Opublikowano

U mnie jest 2x2.4 GHz, ram 4GB, karta 1 GB i śmiga cały czas na 60-80 fps przy full detalach ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Ja mam zintegrowana karte graf. Intela i moze dlatego tak mało fps. Jaki trzeba mieć komputer, żeby ciągle mieć te 60-80 fps nie wazne czy sie stoi czy leci czy bije?

HokuS~PokuS ;]

Opublikowano

No to ja sie wypowiem, mam proca 2x 2,9 GHZ, Ramu 4 Gb, karta 1 GB i mam 30 fps ! Wszystkie te flashe i nie flashe są najnowsze, a FPS to jakaś masakra ktoś może wie czemu ?

1378146534-U712811.jpg

Opublikowano

No to ja sie wypowiem, mam proca 2x 2,9 GHZ, Ramu 4 Gb, karta 1 GB i mam 30 fps ! Wszystkie te flashe i nie flashe są najnowsze, a FPS to jakaś masakra ktoś może wie czemu ?

A net?

Procesor: 1000 Mhz

Pamięć RAM: 128 MB RAM

System operacyjny: brak wytycznych (musi obsługiwać technologie flash)

Karta graficzna: 16MB

Przeglądarka internetowa: Internet Explorer 6 (lub nowsza) lub Mozilla Firefox

Software: najnowsza wersja Flash Player

wszystko jest na oficjalnym forum : http://pl.board.bigpoint.com/darkorbit/showthread.php?t=76313

Te wymagania zalecane są śmieszne.

"Jeśli pięćdziesiąt milionów ludzi mówi głupstwa, nie przestają one być głupstwami." ~ Bertrand Russell

Opublikowano

Posiadam Procka 4x3,15Ghz, 4Gb Ram, karta graf, 1Gb 128bit. net 30Mb/s. podczas latania na pustej mapce mam 48-62fps, gdy jest wiecej graczy to fps okolo 28-50 (zalezy od ilosci graczy), a we wrotach na MK gdy wszystkie wejda w "ekran" to fps spadaja po nizej 20 ;/ ma ktos jakies rady badz wskazowki ?

Pozdrawiam Seba!

34xru3a.png
Opublikowano

ja mam win 7 2gb ram procesor amd jakiś 2.4ghz karta graficzna zintegrowana net 1mb a chodzi mi caly czas bez lagow, wiec moze masz cos wlaczone w tle sprzwdz i powylaczaj wszystko co niepotrzebne, a okno ze strona DO zminimalizuj powinno pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...