Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Twisted Fate

Phoenix_PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już trzecia dyskusja dzisiaj, ale mam wenę i za dużo wolnego czasu :D

Tym razem Twisted Fate. APC, Assasin.

+ Ogromne DMG i zasięg z Q

+ Dwa CC w jednym skillu (W)

+ Potrafi regenerować manę skillem (też W)

+ Co 4 ataki uderza skillem skalującym się z AP - naprawdę sporo DMG w late

+ Pasyw daje bonusowego golda za kille

+ Przezajebiste ulti, teleportacja w zasięgu 5500 jednostek - szybki gank z mida.

+ CDR i AS w pasywnym E

- Papierowy w huk

- Jedyny skill do atakowania to Q (chociaż jeśli jesteśmy szybcy to W na blue card też jest OK)

- Szybka zmiana kart przy W

- Nieco za długi CD

Ogólnie mówiąc, świetny zabójca. Teoretycznie można go zrobić i pod AD, ale nie polecam bo wtedy Q szlag trafia.

Mój osobisty build: sorcererki, lich bane, rabadon, void staff, dfg, zhonya - daje nam to przeolbrzymie DMG i nawet ładne CD (jeśli potrzebujemy więcej CD zamiast dfg możemy zrobić graala athene). Dodatkowo lich bane ładnie łączy sie z naszym E - połączenie niebieskiej karty, E oraz bane to najmocniejsze auto w grze (tak myślę :D... to w końcu ponad 1k dmg na pełnym buildzie z autoataku)

Nasze W. Rewelacja, o ile mamy dobry refleks. Trzy skille w jednym skillu - stun, slowdown AoE lub regeneracja many i do tego jeszcze DMG z AP i całkowitego AD. Bajka.

Nasze ulti pozwala nam dobijać zwiewającego wroga. Pokazuje nam wszystkich wrogów - nieważne czy ukrytych czy nie, oraz daje przez kilka sekund możliwość użycia teleportacji. Minusem jest dosyć spore CD.

W early mamy świetny harras Q. Możemy sobie stać pod turretem, rzucać Q na wroga i regenerować manę na minionkach. I tak w nieskończoność - sustain doskonały, o ile nie damy się złapać.

Mid game - ganki ultem. Świetne ganki, kluczem jest zablokowanie na żółtej/czerwonej karcie (sytuacyjnie) podczas teleportu - wtedy natychmiastowo możemy zacząć dobijać przeciwnika. Jeśli mamy problem - rzucamy w przeciwników W i zwiewamy.

Late - tutaj ograniczamy się do spamowania Q w przeciwników i dobijania tych z małą ilością HP. W tym momencie Q ma przeogromne DMG (nawet porównywalne z dzidą Nidalee) więc bez problemu składamy papierków na combo.

Tyle, piszcie sami co myślicie.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

No co można o nim powiedzieć , bardzo dobra postać midowa . Bardzo dobrze sobie radzi z early game , jednakże jest leciutko papierowy . Świetny ult ( Teleportacja) , Stun , Spowolnienie . Wystarczy tylko mieć skilla ...

Opublikowano

Najgorzej jest z tym W, bo trudno zablokować na odpowiedniej karcie. A wystarczy tylko zapamiętać która karta po której - żółta, niebieska, czerwona, oraz to sobie wyćwiczyć. A ja osobiście parę meczów nim wycarrowałem.

Ma spory problem z katą która go na midzie składa jak chce po 6lv jeśli się szybko nie nafeedujemy. (ranked Silver V, ktoś z niezłym skillem się trafił bo wlazł pod towera, zjechał mi 80% HP (dead) i zwiał.)

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

nie zgarnie kilku killow w early ,mid game ,nic nie robi

wszyscy sie go boja ,bo ganki jakies tam i kontruje jungle enemy

On nie zgarnia killi, to jest impossible zgarnac killa tf na lane

Jakies tam ganki? Best w grze

Nie wiem jak mider moze kontrowac jungle enemy

PitekKC_eune_58_4_logo.png

Opublikowano

Ten jego dmg tylko widać w late, jak już są 3-4 itemy, chyba że w early zabijiesz, to coś innego.

No, ult się przydaje, tylko ostatnio u mnie częściej go banują i nie ma jak grać, ale i tak bruiser na midzie go zniszczy. Zed/lee i gg.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Może plusy i minusy

+ Stun na aż 2 sekundy
+ Średni mass dmg z red karty
+ Regenka many
+ Niezły ult i zajebiste ganki
+ Daje rade w TF'ach

- Ale jest masa miderów, którzy dają sobie tam rade o wiele lepiej
- Nędzny harras z Q (Skillshot z małym DMG którego nie uniknął by tylko 10 lv na normalu)
- Mały DMG
- Jeden z najsłabszych early mid champów obok Morgany.
- W ogniu walki można pomylić się w wyborze karty

Krótko mówiąc, na linii zasysa gigantycznie, dobry ult do gankowania, w late jakoś tam daje rade, ale ma mały dmg jak na głównego AP dealera w teamie, w team fightach średnio użyteczny w porównaniu z innymi miderami.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Ja miałem beke jak zobaczyłem go jako supporta i sam nawet spróbowałem i nawet, nawet się spisuje jako support ze swoim stunem.

Opublikowano

Może plusy i minusy

+ Stun na aż 2 sekundy

+ Średni mass dmg z red karty

+ Regenka many

+ Niezły ult i zajebiste ganki

+ Daje rade w TF'ach

- Ale jest masa miderów, którzy dają sobie tam rade o wiele lepiej

- Nędzny harras z Q (Skillshot z małym DMG którego nie uniknął by tylko 10 lv na normalu)

- Mały DMG

- Jeden z najsłabszych early mid champów obok Morgany.

- W ogniu walki można pomylić się w wyborze karty

Krótko mówiąc, na linii zasysa gigantycznie, dobry ult do gankowania, w late jakoś tam daje rade, ale ma mały dmg jak na głównego AP dealera w teamie, w team fightach średnio użyteczny w porównaniu z innymi miderami.

LOL ? W late każdego APC ADC zjeżdża na combo, jak tylko złapie kogoś na stuna team ma perma fraga.

Nędzny harras ? Ominiesz to 1,2,3,4 ale w końcu Cie złapie i wyjedzie Ci za 1/5 hp, co przed TFem dobrze to nie wróży jak kilku tak chyci, może i kilka razy nawet

Mały DMG ? Chyba już napisałem co i jak

Early nie ma słabego .... Dobra farma, bo od tego jest early, poza tym to late gamowiec, czego on może szukać na midzie, poza farmą. Od 6 łapie już kille i asysty dzięki ulti, a nafeedowany, top/adc to wygrana gra, bo enemy zoutfarmieni i zoutlevelowani

Z pomyleniem karty to chyba początkowy TF. Wystarczy znać kolejność kart + umieć liczyć, ja tam nie mam problemy z wyborem.

Na lini zasysa gigantycznie ? Free farma z Q, nie traci many, dobry harras

W late jakoś daje rade ? Poaczekać aż przeciwnicy stracą CC i kombujemy z ultem pod ADC i raczej uciekamy bo inni się na nas rzucą, co daje naszemu teamowi czas na wybicie/obicie.

Jakiś tam DMG ? Pisałem już co i jak.

Może i w TFach nie jest tak super jak Ori, jednak daje free kille topowi i botowi - zoutfarmieni i zoutlvlowni przeciwnicy.

Opublikowano

LOL ? W late każdego APC ADC zjeżdża na combo, jak tylko złapie kogoś na stuna team ma perma fraga.

Nędzny harras ? Ominiesz to 1,2,3,4 ale w końcu Cie złapie i wyjedzie Ci za 1/5 hp, co przed TFem dobrze to nie wróży jak kilku tak chyci, może i kilka razy nawet

Mały DMG ? Chyba już napisałem co i jak

Early nie ma słabego .... Dobra farma, bo od tego jest early, poza tym to late gamowiec, czego on może szukać na midzie, poza farmą. Od 6 łapie już kille i asysty dzięki ulti, a nafeedowany, top/adc to wygrana gra, bo enemy zoutfarmieni i zoutlevelowani

Z pomyleniem karty to chyba początkowy TF. Wystarczy znać kolejność kart + umieć liczyć, ja tam nie mam problemy z wyborem.

Na lini zasysa gigantycznie ? Free farma z Q, nie traci many, dobry harras

W late jakoś daje rade ? Poaczekać aż przeciwnicy stracą CC i kombujemy z ultem pod ADC i raczej uciekamy bo inni się na nas rzucą, co daje naszemu teamowi czas na wybicie/obicie.

Jakiś tam DMG ? Pisałem już co i jak.

Może i w TFach nie jest tak super jak Ori, jednak daje free kille topowi i botowi - zoutfarmieni i zoutlvlowni przeciwnicy.

Gorzej jak te ganki nie wyjdą. Dodatkowo w early tf ma taką sobie farmę.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Średni w early i mid game, a w late jak sie nie wyfarmi nic nie robi. Fajny poke i to wszystko.

Opublikowano

Szczerze - ta cała otoczka wokół TF jest dla mnie przereklamowana, wydaję mi się, że jest wielu lepszych apc i przede wszystkich łatwiejszych.

Opublikowano

widziałem jak prosi grają nim to aż rece składały sie do oklasków xD

a tak na serio strasznie mocny pick , 2-gi shen tylko ma inna role .

jedna z tych postaci których nie ogarniam a wiem że jest zajebi**a :<

Opublikowano

Grałem kiedyś i gości poszedł na ADC i walnął Penta killa :3

Więc nie wiem na AP też dobry stunka ma i jest good ;)

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...