Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL][PLUGIN][1.5.2] TeamView ver. 1.4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z 2018. Temat stary, linki dawno nieaktywne, filmy na prywatnym, a Bukkit umarł już 3 lata temu.

Zostawiam dla celów muzealnych ;)

(I ten Comic Sans xD)

Spoiler

Witam wszystkich! :)

Chciałbym wam dzisiaj zaprezentować mój nowy plugin - TeamView.

Od razu mówię, że był pisany z użyciem bukkita na 1.5.2, przez co może nie działać na niższych jego wersjach!

Jeśli ktoś chcę pobrać polską wersję pluginu to na bukkit dev musi wejść w pliki i tam pobrać "polish version" :)

Dzięki niemu gracze mogą w prosty sposób sprawdzić listę administratorów i moderatorów serwera.

Jest to szczególnie przydatne dla nowych graczy (nowi gracze mogą nie wiedzieć kto jest w team serwera).

@

Od wersji 1.2 dostępna jest również komenda /vip, która pokazuje VIPów i SuperVIPów (działa na takiej samej zasadzie jak komenda /team).

@

Od wersji 1.3 dostępna jest komenda /teamview, która zastąpiła komendę /team info (informacje o pluginie).

@

Wersja 1.4 dodała w zasadzie tylko poprawki ;)

Wymagania

Plugin wymaga tylko PermissionsEx

Komendy

Na wersję 1.4 istnieją 3 komendy:

• /team - (permission teamview.team) pokazuje team serwera (od wersji 1.2 działa także w konsoli!)
  • /vip - (od wersji 1.2, permission teamview.vip) pokazuje VIPów i SuperVIPów (działa także w konsoli!)
  • /teamview - (od wersji 1.3, permission teamview.info) następca komendy /team info, pokazuje informacje o pluginie (działa także w konsoli!)

Jeśli w naszej komendzie wpiszemy jakiś nieznany argument (aktualnie nie ma żadnych :D) to pokaże nam się taki komunikat:

20130412165324.png

Tak, działa też w konsoli :P:

79411227.png

Konfiguracja

Po pierwszym uruchomieniu powinien zostać stworzony folder teamview a w nim plik config.yml

W pliku tym natomiast znajdziemy cztery ustawienia: nazwę grup adminów, modów, vipów i supervipów.

O co chodzi? To proste!

Musimy podać tam taką samą nazwę grupy, jaką mamy podaną w PermissionsEx (wielkość liter nie ma znaczenia). Jeśli podamy nieistniejącą grupę plugin zareaguje tak, jakby w danej grupie nie było żadnych graczy.

Download

Strona na BukkitDev

Jeśli chcesz pobrać polską wersję to musisz wejść w zakładkę "Files" (na górze strony) i tam wybrać "polish version" :)

Plany na przyszłość

W przyszłości nie planuję praktycznie nic :P

Film :)

Tutaj macie film zaraz po stworzeniu pluginu:

http://www.youtube.com/watch?v=cVsE3eDtqIs

A tu filmik po update 1.3:

http://www.youtube.com/watch?v=xYxaLkjuQ8k

Okej, to by było na tyle :D (rozwiń spoilery :D)

Pozdrawiam,

Dominik

1351969276-U240495.png

Opublikowano

Świetnie, podoba mi się plugin. Ja mam ten problem na serwerze:

- Eeee lol... kto jest adminem?

- Ja

- ee aha.. a macie jakiegos moda?

- Mamy

Przyda się, chętnie zainstaluję tę wtyczkę na mój serwer.

Dobra robota!

343731479829004887779.png

Opublikowano

Genialne, szczególnie dla tych którzy nic nie czytają na spawnie -,- u mnie na spawn pisze administracja i na tabliczkach z pss jest ;D No ale chyba i to ściągniemy ;D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

świetne, świetne!

Przyda się, nie widziałem czegoś takiego wcześniej.

| Pijawka I | Pijawka II | Pijawka III | MPC User I | MPC User II | MPC User III | MPC Member | MPC Member II | ProUser | MPC Member III | MPC Team | Postmaker | Postwriter |

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

@Refresh + update do 1.4 ;)

Za kilka dni powinna ukazać się wersja 1.5, w której dodam m. in. komunikaty przy niespełnionych wymaganiach itd.

1351969276-U240495.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

nie lepiej używać vault by działało tez na innyh permissions? (każdy dobry serwer ma ten plugin)

Dlaczego nie zrobisz po prostu nieograniczonej ilości grup?

Hyym, powinna być wiadomosc na pierwszym zalogowaniu się z lista.

Tak trudno zrobić pliki językowe?

nie prościej zapisać wszystkie wartości z configu na starcie?

Po co piszesz ten kod 2 raz, osobno dla konsoli.... wszystkie wiadomości wysyłasz do sendera i tyle, nie ważne czy jest graczem czy konsola i tak je dostanie.

Wiec jak dla mnie lipa :D

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...