Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki zasilacz i jaka płyta główna.

Nikodem2212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry. Kolega mi się spytał, jaką płytę i jaki zasilacz ma wybrać, więc powiedziałem mu że spytam się kogoś więc piszę tu ;)

Więc : jaką płytę główną i zasilacz kolega ma wybrać do i5 3570(+fortis), MSI GTX 660 i 8 GB ramu CORSAIR ( 1600mhz )

Zasilacz chciałby żeby był cichy i wydajny ( 600W chce koniecznie ), a płyta - jak mówił ma być "porządna", mieć przyzwoity bios i mocną sekcje zasilania. I żeby była chłodna.

Na zasilacz ma 300-350 zł, na płytę tyle samo. Czekam na Wasze propozycje :D Z góry dzięki :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Opublikowano

Nie kupił, z tego co mi mówił to kompa będzie zamawiał po świętach.

Opublikowano

Właśnie gadam z kolegą i tak :

-Zasilacz chce koniecznie te 600W, potem będzie znacznie ulepszał kompa.

-Obudowa podoba mu się ta co ja mam, tzn Zalman Z9, więc to zmienie

-Mówił, ze i5 Sandy Bridge mają problem z filmami bluray, ponieważ procesory te odczytują filmy bluray w pełnych 24 fpsach, kiedy normalnie jest to 23,94 ( chyba ) przez co, co jakiś czas występuje skok, tzw. pusta klatka - a tego chce uniknąć, dużo filmów ogląda :D

-Kartę graficzną Nvidii chce :f

Opublikowano

Hmm. Mówi że woli nvidie, bo obraz na kartach graficznych nvidii jest i tak płynniejszy, i sterowniki lepsze, i że ogólnie ma zaufanie do tej firmy, a radeonów nie lubi bo miał z nimi problem ._. No nie wiem, a jakaś nvidia w tej cenie?

Opublikowano

Nie ja biorę, więc nie ja decyduję o tym jaka karta. Mam mu podać model nvidii i tyle, tak zażądał ;_:

Opublikowano

A te mikro przycięcia etc. to bujda jest?Zn, widział podobno porównanie nvidia vs radeon, i mimo że na radeonie było więcej fps to na nvidii obraz był płynniejszy ;f

Ja w to jakoś nie wierze, no ale :D

Opublikowano

-Zasilacz chce koniecznie te 600W, potem będzie znacznie ulepszał kompa.

-Obudowa podoba mu się ta co ja mam, tzn Zalman Z9, więc to zmienie

-Mówił, ze i5 Sandy Bridge mają problem z filmami bluray, ponieważ procesory te odczytują filmy bluray w pełnych 24 fpsach, kiedy normalnie jest to 23,94 ( chyba ) przez co, co jakiś czas występuje skok, tzw. pusta klatka - a tego chce uniknąć, dużo filmów ogląda :D

-Kartę graficzną Nvidii chce :f

1. nie ma sensu, 400-450W starczy co dopiero 500

2. Zalman Z9 gorszy obieg głośniejsze wentylatory ale jak tam woli

3. bullshit jakiś, przede wszystkim 25 fps to już klatkowanie i by się filmu nie dało oglądać

4. to niech płaci +15% ceny za -15% wydajności

Jeszcze jedna głupia uwaga to ten temat wyleci bez możliwości założenia nowego. Jak kumpel spec niech sobie sam składa super podzespoły, potem się zdziwi jak mu ktoś powie że ma średni sprzęt

Opublikowano

On ma jakieś wymagania dziwne, ale jednak weźmie tą 7950 po namowach moich xD

Opublikowano

To masz tutaj zestaw w tej cenie:

http://www.morele.net/inventory/info/D5zpQw/

Zasilacz 600W to może sobie dać jak będzie robił CrossFire lub SLI z dwóch grafik, nie przy takim sprzęcie. Zanim coś weźmie niech to pokaże dla pewności, jak się nie zna niech nie decyduje sam pochopnie.

Opublikowano

Z tego co mówił, to zmienił chłodzenie na Fere Pro ( tansze, funduszy mu brakuje troche, ma 3400 zł ) ii ramy wziął Kingstona :) I to wszystkie zmiany które zrobił "podobno" ( -.- ) :D

Oczywiście dziękuje wszystkim w imieniu kolegi

Opublikowano

Jeszcze nie wziął to może zmienić. Jakie są godne polecenia, chłodne, markowe ramy ? 8 GB.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...