Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] GM - świecące efekty

Lenobia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Jestem nowa na forum, konto założyłam, ponieważ zastanawia mnie jak ZROBIĆ efekty, które pojawiają się przy postaci GMa.
Dla przykładu podaję ss mojej postaci z widocznym ''konfetti'' przy napisie GM i białymi światełkami wokół postaci..
klik
Tak więc chodzi mi o inne efekty, szukając podobnego tematu natrafiłam na screeny z błyskami pod nogami czy poświatą wokół całej postaci. Jakie pliki za to odpowiadają? Czy da się zrobić coś takiego w Photoshopie/Gimpie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam,
Lenobia

Opublikowano

odpowiadaja za to pliki effect w locale_pl

sciezka:

\pack\extracted\locale_pl\locale\pl\effect

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Jasne, że się da to zrobić w photoshopie.

Zawsze możesz edytować obrazek GM albo podmienić swoim plikiem.

Format musi być TGA, tło musi być czarne(kolor czarny to przezroczystość w tej grze).

Opublikowano

Sam znaczek GM w sobie jest oryginalnym świeceniem, te efekty np. jak opisujesz wokół postaci można uzyskać za pomocą wpisu do gm.mse no i stworzonego przez ciebie efektu. Polecam abyś zrobiła sobie najpierw w png a później jakimś dobrym programem graficznym na .tga przerzuciła. W razie pytań pisz na pw.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...