Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - długotrwałe problemy

azuczeka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie! :3

Jako kobieta oraz osoba nieznająca się aż tak dobrze na komputerach, potrzebuję waszej pomocy. :D

Otóż od września ubiegłego roku mam liczne problemy z minecraftem. Często gra się tak zacina, ze nie mogę w nią grać, czasem wiesza się komputer wyskakują mi crash'e i inne takie dziwadła, których screen'y załączam (screen'y stare, bo już wcześniej poszukiwałam pomocy u kolegi, który niestety nic z tym nie zrobił).

Co do sprzętu to także znajduje się w załącznikach.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam

post-886332-0-22662900-1364154469_thumb.png

post-886332-0-21022800-1364154484_thumb.png

post-886332-0-31834000-1364155012.png

Opublikowano

Hmm, komputer nawet dobry.

Przeczyść system, może masz pełno jakiś niepotrzebnych plików (Program CCLeaner), przydziel więcej ramu dla MC (Poradnik Huśka), OptiFine. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Przydziel więcej ramu, ale też nie wykluczam, że coś jest z kartą graficzną . Jeżeli twój mc włącza się normalnie wejdź w swobodny tryb zbij parę klocków, to na serwerze załatwi crash. Ale czasem problem z crash`em nie występuje u Nas , lecz poprzez serwera.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Mam takie same problemy, znaczy miałem. Przeczyść kompa CCleaner'em taki program łatwy w obsłudze + jak wbijesz do gry to zmniejsz zasięg regeneracji mapy. I to załatwi błąd out of memory. ;;)

Kappa.

Opublikowano

Nie mam pojęcia jak ci się udało zużyć Minecraft'em całe zasoby pamięci. Spróbuj mu przydzielić jej więcej, lub przeciwnie - mniej. Czasami, gdy programom javowym przydzielimy mniej pamięci to o dziwo lepiej nią zarządzają ;) Co do drugiego obrazka to takie błędy często wyskakują przy modach. Być może nie są one ze sobą kompatybilne albo nie są dostosowane do twojej wersji gry.

userbar.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...