Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]IP

TEKEN5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Mam do was pytanie czy cos takiego jak ddosowanie kogos poprzez IP jest karalne? bo np Xantriel dorwal moje IP ktore podal mi na gg ,a min po internet sie wylaczyl.

Jest to karalne?

I skad ma moje IP?

rozmowa gg:

Ja

czlowieku co Ty myslisz ze masz doczynienia z jakims dzieckiem? mam 23 lata jutro zglosze to na Policje i swoja droga bystrzaku w sieci , w necie nikt nie jest anonimowa osoba;* 19:47

Xantriel

HAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAAHNo to masz jopke bo nie mieszkam w polsce :(Siemka.

Mam do was pytanie czy cos takiego jak ddosowanie kogos poprzez IP jest karalne? bo np Xantriel dorwal moje IP ktore podal mi na gg ,a min po internet sie wylaczyl.

Jest to karalne?

I skad ma moje IP?OJEJKU <3 19:47

Ja

I co z tego ze nie mieszkasz? ;> to co robisz jest karalne tak? nie wazne gdzie mieszkasz,mozesz mieszkac nawet w pakistanie oni juz przesla papiery ;> tak jak bylo z moim kolega zadal sie z dziewczyna z dolu Polski,jej mamusia zglosila to na Policje, a Policja wyslala papiery wraz z nakazem zatrzymania komputera :) z dolu Polski papiery,nakaz przyszedl nad Baltyk. Wiec nie badz taki cwany.

do jutra kochanie ;* 19:50

Xantriel

Do jutra pedale <3 19:51

Ja

wykaz rozmow skseruje ;*papaap

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

jak to jak dorwał IP ? normalnie sam mu go wysłałeś atakując kompa

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Nie poniewaz podobny problem mial Flourine jemu tez atakowal,poza tym przed chwila znow musialem resetowac router,mam zmienne IP

2252770056.png

Opublikowano

bierze się za ddosowanie komuś komputera a nawet podstawowych informacji na temat działania sieci internetowej nie pojmujesz a co dopiero je znać

to ze resetujesz sobie router nie ma znaczenia i tak wie że zmieniłeś tylko IP, jak wykrył to się dowiesz jak poduczysz z protokołów TCP/IP i pakietów. dla kodoś kto ma pojęcie odkrycie źródła ataku czy ofiary to nie problem bo je zna praktycznie w momencie ataku

jak widać coś musiałeś i jemu zrobić, wysyłać do niego przez gg czy też w inny sposób łączyć się z nim

jeden komputer nie wyłaczy internetu przez ddos! licz się z tym ze ma możliwość zalogowania się na router , pewnie znając standardowe hasło którego nie zmieniłeś ;)

nie jest karalne w tym przypadku, nie działa na twoją szkodę inie powoduje żadnych strat

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

mimo wszystko wydaje mi sie ze jest to karalne..

2252770056.png

Opublikowano

no to masz wytłumaczenie, skoro logujecie się na jego serwer to zna

nawet jak zmienisz IP wiedział w jakiej jest klasie, pozostaje 255 adresów do wyboru , odjąć używane w sieci i pule przeznaczoną na zmianę zostaje z 10-20 IP które jedno jest po prostu twoje, widać ma ktoś pojęcie co robi opierając sie na tym że wy go nie macie kompletnie

źle zrozumiałem z początku, na odwrót że to wy ddosujecie, ale działanie w obie strony jest identyczne

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

nie rozumiesz ten jegoo syf jeszcze nie wystartowal,a jesli nawet to nie gram w metina.. wchodze jedynie na swoj serwer dodac cos i wychodze.

2252770056.png

Opublikowano

Nie gramy na jego serwie napisal nam na GG w moim przypadku to bylo tak

X-Witaj

F- Witaj . :)

X-Jak tam ?

F-Dobrze . :)

X-xxxxx poznajesz ( xxx to ip )

no i dalej nie musze opisywac F to ja X to on

Dokładnie , przez gg wyciągał IP

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...