Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Jak wymieniać procesor to i tez inne rzeczy?

Viaths

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie mój komp ma troche stary procesor, karte graficzną w sumie prawie wszystko.

Właśnie wymieniłbym procesor na taki który by np. pociągną ''battelfield 3'' i czy sama wymiana procesoru pomoże? Czy jak będe miał np. dużo ramu i dobry procesor, a słabą karte graficzną to nie pójdzie mi np. battelfield 3 lub inne dobre gierki?? Wogóle mam starego kompa co najlepiej powymieniać żeby dobre gry chodziły? nie mam kasy na nowego, a na wymiane dwóch rzeczy moge dac z 900zł no, a za same 900zł całego dobrego kompa nie kupie zaś procesor tak ;p, ale nie ważne ile mam po prostu moje pytanie: co powymieniać najlepiej?, by dobre gry chodizły na kompie?

za pomoc lajki

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

kup nowy , wymiana dwóch rzeczy nawet w złomie wcale nie poprawisz wydajności

zresztą nawet nie wiadomo co trzeba wymieniać i w czym... a za te 900 zł na pewno nie złożysz/uaktualnisz na nic sensownego pod ta grę

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

boshe łap lajak... i chciałbym skomentowac twój post... jakieś głupoty mówisz, jak byłem mały czyli gdzieś 3 latat temu dobra może nie tak mały(14 lat miałem) ;d to chciałem grac w taką gre i miała większe wymagania niż mój komp (single player) i lagi były, wujek wymienił mi procesor co najgorsze na tylko lekko lepszy, a chyba z 150zł zapłaciłem, ale gra odrazu zaczeła śmigac. Ostatnio w jedną gre grałem lekkie lagi były nie miałem kasy na procesorka bo teraz sam to bym od razu lepszego kupił i by był na kilka lat, a nie jak mój wujek... i dokupiłem troche ram i odrazu luks chodziło teraz mam zamiar w lepsze gierki grac typu ''battlefield 3'' i nie mów mi że wymiana nic nie da co może kabelki trzeba wymienić(nie łap mnie za słowa nie wiem jak te różne rzeczy się nazywają) ?? hahaha jak wymienie to napewno poprawie wydajność i nie gadaj mi tu jakiś bzdur. Chodzzło mi tylko ile rzeczy najlepiej wymienić?, wymiana tylko procesora mnóstwo daje...

Jestem zły ;p mam 65/100 ostrzeżeń !

Opublikowano

ale CO TY CHCESZ WYMIENIAĆ , my nawet nie wiemy co za złom posiadasz , kompletnie nic nie podałeś co posiadasz , części , nazwy, modele

gra ma takie wymagania ze nie wiem jakie bajki byś pisał i opisywał jaki to masz sprawny komputer pod inne gry modyfikacja złomu na lepszy złom nie spowoduje uruchomienia tej gry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Niech CPU-Z zainstaluje i da SSy. Po prostu ciężko cokolwiek powiedzieć, jeżeli się nie poda konfiguracji.

A jakbyś dobrze patrzył na forum, znalazłbyś dział "Komputery". To tam zakładasz topic z takimi problemami jak ten.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Nie polecam remontować staruszka, ponieważ nie wiadomo, czy zobaczysz jakieś efekty. Sam się przekonałem..

Dodałem ramu do mojego kompa, normalnie wyszukiwało 6gb ale i tak zamulał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...