Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy jest możliwe i jak jest, to jakim pluginem zrobienie teleportacji między serwerami?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy jest możliwe zrobienie przejścia między dwoma serwerami?

Jak tak, to jakim pluginem?

Kiedyś mi się wydawało, że to nie możliwe, żeby przejść przez portal i żeby client MC połączył się z innym IP, ale spotkałem się z tym na 1 serwerze... Chyba, że mają taki plugin, że wszystko oddzielne; warpy, home, eq, życie, głód, statystyki itd. i nazywają to drugim serwerem niby.

Błagam o pomoc :P

Opublikowano

A jest plugin, który tak zmodyfikuje inne pluginy, stworzy kilka środowisk, że można zrobić tak jak na początku to opisałem?

NIE PISZĘ O TYM SAMYM! MÓWIĘ O ŚRODOWISKACH, JUŻ NIE O TELEPORCIE NA INNY SERWER.

Błagam o pomoc :P

Opublikowano

Guzik prawda, że się nie da.

Oczywiście, że się da. Widziałem mnóstwo takich serwerów. Większe serwerownie posiadają wielki serwer i w nim portale do serwerów.

Nie wiem jak to zrobić, ale gwarantuję Ci, że się da. Szukaj po necie, może znajdziesz.

343731479829004887779.png

Opublikowano

"żeby przejść przez portal i żeby client MC połączył się z innym IP" - z jednego serwera na drugi, na drugie ip . Nie chodzi mu o kilka serwerów na jednym ip - wtedy to tylko między światami teleport. Nie znajdziesz takiego publicznego pluginu, jeżeli jesteś bardzo zaawansowany w języku Java, możesz spróbować napisać taki plugin, jak pisałeś, że takie coś widziałeś.

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...