Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybór katy graficznej (600 zł)

Gość daronian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Dzisiaj mam do Was konkretne i szybkie pytanie. Przy sobie 'w kieszeni' mam 200 €, z czego chciałbym wydać do 600 zł na jakąś porządniejszą kartę graficzną, która poradzi sobie z takimi tytułami jak Battlefield 3. Myślałem o czymś z rodziny nVidia GeForce GTX z ~2 GB, bo na tym sprzęcie pracowało mi się najlepiej. Aktualnie posiadam GeForce GT 430, a tutaj parametry systemowe, płyta główna, itd:

514ee277beebc.png

(nie chcę propozycji Radeon i z góry dziękuję za linki do sklepów internetowych)

Opublikowano

(nie chcę propozycji Radeon i z góry dziękuję za linki do sklepów internetowych)

Tyle, że Radeon będzie wydajniejszy.

Podaj jeszcze zasilacz, bo chyba nie chcesz eksplozji ;).

Na ten procesor nie włożyłbym więcej jak 6850/7770. Ew. 6870 jak wyciągniesz z proca nieco więcej (O/C), ale to już taki MAX.

Chyba, że kupisz teraz 7850, a zostanie na przyszłość (np. wymiana platformy)

Opublikowano

Nie chcesz radeonów to lepiej nic nie kupuj, porównaj sobie benchmarki z HTX660 a HD7850, dużo droższa karta nVdii wypada dużo gorzej w każdej grze

Do 600 zł szukaj używanego HD7850, jak tylko nowe to HD7770

Podaj też zasilacz jaki masz, licz się też z tym że masz tragiczny procesor który ograniczy każdą kartę powyżej 300 zł

Opublikowano

Zasilacz to ModeCom ATX FEEL 500W 120mm. Słyszałem, że nie jest jakimś super podmiotem, ale jestem przekorny i przekonałem się, że mogę z tym zasilaczem dużo zdziałać. :-)

Opublikowano

Zasilacz to ModeCom ATX FEEL 500W 120mm. Słyszałem, że nie jest jakimś super podmiotem, ale jestem przekorny i przekonałem się, że mogę z tym zasilaczem dużo zdziałać. :-

Nie ryzykowałbym.

7770/używka 6850 do tego Corsair VS-450w. Na styk się zmieścisz w budżecie. O ile MOBO pozwoli będziesz mógł podkręcić procesor.

Linki :

http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/sapphire-ati-radeon-hd7770-ghz-edition-1gb-ddr5128bit-dvihdmidp-pci-express,35196.html

http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/corsair-vs-series-450w,35293.html

Opublikowano

Czyli polecacie Radeona HD7770? Możecie mi powiedzieć za ile dostanę takiego z pamięcią 2GB i ewentualnie podać linki? ;-)

Opublikowano

Czyli polecacie Radeona HD7770? Możecie mi powiedzieć za ile dostanę takiego z pamięcią 2GB i ewentualnie podać linki? ;-)

1GB VRAM starczy Ci <_< .

Podałem linki post wyżej.

7770 jest w miarę wydajny i chłodny, nie pobiera dużo energii.

Opublikowano

Pierw zmień zasilacz, bez tego nie myśl nawet o zmianie napędu. Najgorszy złom z czarnej listy

pff, ja też mam ten sam PSU co daro i jest git :> (juz 3 rok)

sugeruj się czarną listą, używaj 350w tracera....

Tyle, że Radeon będzie wydajniejszy.

Podaj jeszcze zasilacz, bo chyba nie chcesz eksplozji ;).

Na ten procesor nie włożyłbym więcej jak 6850/7770. Ew. 6870 jak wyciągniesz z proca nieco więcej (O/C), ale to już taki MAX.

Chyba, że kupisz teraz 7850, a zostanie na przyszłość (np. wymiana platformy)

bierz 7850 bardziej przyszłościowo, mniejszy pobór prądu od 6850 i 6870, 1x 6pin ( akurat masz w zasilaczu).

7850 1gb vs 7850 2gb niczym sie nie roznia w wydajności.

http://pclab.pl/art51253.html

Opublikowano

HD7770 szybszy w nowszych grach ( w starszych HD6870 ) ten HD6950 to duża okazja ale poza budżet

@UP

następnym razem będzie warn za pisanie o czymś o czym nie masz pojęcia, jeden tracer wytrzyma 10 lat drugi 2 lata trzeci wybuchnie po 2 tygodniach

Opublikowano

pff, ja też mam ten sam PSU co daro i jest git :> (juz 3 rok)

sugeruj się czarną listą, używaj 350w tracera....

bierz 7850 bardziej przyszłościowo, mniejszy pobór prądu od 6850 i 6870, 1x 6pin ( akurat masz w zasilaczu).

7850 1gb vs 7850 2gb niczym sie nie roznia w wydajności.

http://pclab.pl/art51253.html

Dobrze, nie masz pojęcia, to nie pisz.

My tu dajemy po prostu dobre rady, aby wymienił zasilacz na jakiś porządny, a nie zostawił ModeComowy badziew.

7850 i wsadzać pod ModeCom, aby 600zł poszło w cholerę po pierwszym dniu użytkowania na dodatek dając go pod niekręconego Athlona x4 ?Nie tędy droga.

Ten 6950 będzie dobrym wyborem, tylko Daro nie mieszka w Polsce i będzie miał problem z łapaniem ofert z allegro (chyba) :D

Opublikowano

Poczekajcie, wracając do tego co napisał CiasteczkoMen. Co sądzicie o HD6950? W testach wychodzi o niebo lepiej niż HD7770 i jest na Allegro w przystępnych cenach.

Opublikowano

Poczekajcie, wracając do tego co napisał CiasteczkoMen. Co sądzicie o HD6950? W testach wychodzi o niebo lepiej niż HD7770 i jest na Allegro w przystępnych cenach.

Jak możesz to bierz, oczywiście, że jest lepsze. 7770 ~ 6850, a daleko do 6950. Tylko bierz właśnie coś takiego jak "nadwyżki magazynowe", upewnij się, że nie były katowane.

Opublikowano

Nie będzie żadnych problemów z HD6950 związanych z kompatybilnością i dopasowaniem do pozostałych parametrów? Mówię tutaj o płycie głównej (zasilacz Corsaira zakupię).

Opublikowano

Okej, dziękuję wszystkim za pomoc i odpowiedzi. :-)

Zamykam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...