Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Które z moich części w komputerze są mało wydajne?

CyberProdukcje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam nowy komputer, PC (nie laptop). Wszystko było w porządku, do czasu gdy chciałem zagrać w AC Revelations, lub AC 3, Section 8.

Mam lagi na samym wejściu do gry, na najgorszych ustawieniach. Nie wiem gdzie tkwi problem. Komputer mam czysty, nie zawirusowany, dyski defragmentowane, czyszczony programami, w środku tak samo, nie ma grama kurzu. Wszystko jest po układane. A tutaj mam lagi totalne, napisze mój sprzęt i może ktoś z Was miał do czynienia z jakimś komponentem z mojego zestawu i mi pomoże stwierdzić, która część obciąża mój zestaw... Dodam że temperatury mam dość standardowe jak na dane części, nic się nie przegrzewa.

Nie wiem jeszcze dlaczego mam ocenę 4,4 dla interfejsu aero.

dmshjz1ja2at_t.jpg

Aktualnie pracuje na:

Procek - AMD Athlon II X2 260 Processor 3.20GHz

RAM - GOODRAM 4,00GB 1333 MHz

Grafika - NVIDIA GeForce GT 430 (GAINWARD)

Dysk - HP 500GB 7.2K (3,5 HotPlug)

Zasilacz - Corsair 650W

Nagrywarka - LG GSA-H55N

Obudowa - TRACER LABIA TRO-115

Nagradzam Like'mi.

Opublikowano

gpu to szit. Karty serii GT xxx są kartami bardziej do internetu niż gier. Procesor też słaby.

graphic.png

Opublikowano

cpu, gpu, obudowa piekarnik

Możesz określić bardziej szczegółowo o co Ci chodzi? Obudowa ma dodatkowe chłodzenie na panelu z tyłu ( wentylator 120mm z tego co pamiętam).

Opublikowano

Jak byś chciał wymieniać to procesor, grafa i płyta główna i bida jeszcze (cpu, gpu, mobo) zasilacz dobry, nagrywarka dysk pod sata pewnie to niech zostana, ram tez moze zostac.

19.png

Opublikowano

Okej dzięki za rady, tak myślałem że procek jest do niczego.

Jak na wymianę bym się decydował to: procek, i grafika. Reszta zostanie nie mam takiego budżetu żeby all wymienić. Nie mówiąc o tym że to nowy komputer kupiony nie dawno.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...