Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wybór Procesora

anzek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

zamierzam zmienic procka mam obecnie amd phanoma II x4 955 i niewiem jaki kupic nastepny myslalem tez o zmianie platformy na intela i o tym procku: intel core i5 3350p

możecie polecic jakiegos intela lub amd lepszego od mojego wydajniejszego oczywiscie i wmiare tez nie wychodzacym za cene 650 zl +/-

Opublikowano

Polecam Ci kupno zestawu P55 + Intel i5 750 i robienie OC procka, wychodzi tanio i wydajnie. Ewentualnie jakaś tania płyta B75 + i5 3350P

Phenom 955 po OC to niezły procesor, czemu go zmieniasz ? Może grafikę masz słabą a myślisz że to CPU ?

Opublikowano

w 2 linijce podejżewam ze mowiles o amd phenom II ale mniejsza z tym. do pytałem sie na innych forach i intel i5 3350 jest zdecydowanie lepszy + to ze w testach wręcz gwałci amd z serii buldożer i FX. A grafike mam średnią GTX 550 ti nie jest to szczyt ale na zawalonym kompie + moj amd bf chodzi na 39-47 fpsach. A propos GPU tez bd zmieniać ale najpierw zmieniam platforme i mysle o procku teraz na 100% intel

Opublikowano

To najpierw GPU zmień, bo jest strasznie słabe, Phenoma do 4.0 kręć i powinieneś być zadowolony z Framerate'u ;).

Za 650zł masz 7850.

Poza tym - jakim cudem masz tylko tyle FPS ? U mnie na 2 rdzeniach ~50-60 przy 48 graczach na większych mapach i 45-50 przy 64.

GTS 450.

Opublikowano

Dokładnie, pierw zmień tą grafikę z drewna, Phenom zły nie jest i po OC uciągnie każdą grę spokojnie (40+ FPS z GTX680 na Crysisie3 Very High to dobry wynik)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...