Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gazeta

Francois

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko za 4 lata wybieram się na studia dziennikarskie i mam zamiar założyć gazete sportową o tematyce piłki reprezentacyjnej.Tylko nie wiem jak to wygląda jak się ją pisze gdzie się ją drukuje jak zrobić żeby była ślizka okładka jak zrobić żeby była w kiosku wiem że ktoś stąd będzie wiedział liczę na pomoc u mnie będzie pracowało 3 ludzi.Sorki za ortografie pisałem na szybko.

Opublikowano

kup specjalny papier, żeby była kiosku to musisz podpisać cóś na dostawę aby dostarczali. popaczaj na inne gazety, jak one są pisane, spróbuj się na nich wzorować.

Opublikowano

Nic trudnego dajesz tytuł ''Polacy nic się nie stało!..'' :P

Musiałem to napisać.

To, że twoja głupota ci każe to nie znaczy, że masz to robić...

@top

Kolego... Najpierw to Ty skończ te studia a potem się bierz za założenie działalności.

Wiesz, że ten twój jednoosobowy biznes będzie nieopłacalny? Same koszty nakładu + reklamy.

Dodatkowo niewiadoma ilość czytelników, więc spodziewaj się być w plecy.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Nie potrzebna taka gazeta by było tylko "Polacy znów przegrali z ..."

A tak na początek to wyjedzi do Niemczech naucz sie języka i idź do gazety "Kicker"

"Jeżeli coś chcesz, to powiedz, i tak tego nie dostaniesz"

Opublikowano

FST: Doublepost.

SCD: Jedna firma zajmuje się pisaniem gazetki, a inna jej wydrukiem, wysyłką do kiosków i sprzedażą (albo chyba to oddzielne firmy, nie wiem). Także jak chcesz opublikować gazetę, musisz posiadać już jakiś kapitał. I musisz podpisać umowę z jakąś firmą drukarską.

To ile nakład kosztuje raczej ciężko określić. Najprawdopodobniej zależy to od tego, gdzie wysyłasz gazety i jakie są one duże.

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

FST: Doublepost.

SCD: Jedna firma zajmuje się pisaniem gazetki, a inna jej wydrukiem, wysyłką do kiosków i sprzedażą (albo chyba to oddzielne firmy, nie wiem). Także jak chcesz opublikować gazetę, musisz posiadać już jakiś kapitał. I musisz podpisać umowę z jakąś firmą drukarską.

To ile nakład kosztuje raczej ciężko określić. Najprawdopodobniej zależy to od tego, gdzie wysyłasz gazety i jakie są one duże.

Dokładnie. Bez kapitału obrotowego nie masz możliwości brania się za gazetki.

Cena pewnie idzie wg ekonomicznego licznika czyli im więcej zamawiasz tym mniej płacisz za szt, np

1000 szt - 5000 zł

5000 szt - 23000 zł

Co do papieru to zadzwoń do drukarni i się dowiedz.

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Opublikowano

Jeżeli będe miał na start około 100tyś to starczy>

Wydaje mi się, że tak. Ale pamiętaj żeby dobrze przemyśleć całą sytuację. Pomyśl, czy jest popyt na takie gazety, czy zagwarantuje ona Ci jakiś dochód.

Opublikowano

To nie tylko zarobki ale także pasja do piłki nie klubowej lecz reprezentacyjnej decyduje się na to ponieważ nie potrafiłbym bez tego żyć.

Opublikowano

Spokojnie, tego wszystkiego nauczą się na tych studiach..

Sam tego nie będziesz się musiał uczyć :)

Co do tematyki, to dobra. Na pewno będzie duże zainteresowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...