Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Banowanie!

Mysiałke

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie poradnik dobry tylko dla tych co nie umia myslec.

Zawsze wkurwia mnie to zbanuje np. vi, voli, heca i nagle spam na chacie lOL NOOB WHY NO BAN AMUMU MALPH SHEN LOL BNOOB REPORT I AFK OR TROL...

Albo denerwuja mnie osoby ktore rozkazuja np. ban shen, malph amumu nei zbanujesz ich i tez flame... Ludzi mysla ze ze wzgledu na ich ulti gra juz jest z gory wygrana/przegrana (w jakiej druzynie jest).

raz mialem taka sytuacje gdzie nei zbanowalem tych "Op pickow" i enmy mieli amumu i malpha. Oczywiscie 101% flejm i chuj.. .A kto wykarowal enemy nie amumu czy malph tylko veigar bo moj op team focusowal amumu i malpha mysllac ze jak oni pada to wygramy a taki veigar spamowal sobie tyylko z q.

Pomagam w sprawach komputerowych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brązowe bany... Przecież wszędzie banują amumu, shena itp. itd. a nawet jak nie banują to nikt nimi nie gra. Poza tym większość jest łatwa do skontrowania. Po to jest jungler by pomóc w linii tak? Poradnik trochę useless, żadnego rozsądnego bana nie ma. Blitz też żałosny ban.

Opublikowano

ja bardzo czesto banuje ewelinke :-) sam nia carrowalem duzo matchy i najczesciej na combo zdejmowalem adc enemy

#edit: czesto idzie u mnie caitlyn na ogien

http://i.imgur.com/rNcKrba.jpg

Opublikowano

Żeby wygrać musisz znać counter picki na swojej zmainowanej linii, aby móc zdominować early tak, aby przeciwnik ssał w late game, ale jeżeli kierujesz się tym, że "OP champ" jest w stanie wygrać cała grę to powodzenia w wybijaniu się z brązu/srebra.

8040135eb3.png

Profesjonalny serwer Minecraft

SV + Gildie 1.7.x |

IP: mc.mefarius.eu

Serdecznie zapraszamy!

Opublikowano

Po co banować Amumu, skoro to najgorszy jungler w grze? Oprócz ulti nie ma nic, stun z Q który trwa może sekunde, a oprócz tego nie zadaje dmg.

Po co banować Blitza, skoro to najgorszy support w grze? Ma graba co kilkanaście sekund, a i tak większość graczy na brązie-silverze nie umie tym trafić, i mowia ze to przez lagi, na linii jest bezuzyteczny, wystarczy sie kryc za mobami a jak sie do ciebie zblia to wystarczy sie cofnac pod turreta.

Po co banować Malphite skoro ta postać oprócz ulta nie ma nic? Jest tankiem tak jak każdy inny tank, np Garen czy Rammus, ale on chociaż ma jakiś przydatny skill który nie ma kosmicznego cd. czyli taunt

Ogólnie poradnik dla noobow.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widać bronziaki hahaha xD

Jak można banowac takiego gówniaka jak blitzcrank ;d?

Nie jest trudem unikanievjego grabów . Ulti ? trwa chyba nie całe 2 secundy :) w tej grze trzeba myśleć a to nie boli :) .

Amumu ? Op ? nie jest taki mocny jak się grać potrafi i miec oczy do okoła ''mapki'' .

Wardy postawić na wyjsciu z blue enemy , w krzakach koło sciany drake i oczywiscie te krzaki na lini bo moze zrobić ninja ganka ;)

Banowac TF to jest moc . Hecarim zrobi ganka + TF ult to jest rozpierdol ... tf to mój main więc wiem o czym mówie .

Trzeba się porozumiewać z teamem kogo banować a kogo chcą picknąc ...

Ja często pickam lissandre , TF to banuje Elisa . ( Nigdy nie banujcie Hecarima ) bo to jest op jak ktoś go nie ma to już zwolnijcie tego mida i idźcie nim do jungli .

Moj op team ?

Solo top - Yorick / Kennen

Mid - Lissandra / Kassadin / Fizz / Twisted

Jungla - Hecarim / Zac / Jarvan / Maokai

Support - Tresh / Leona / Soraka - smieszne ? wcale nie ! soraka jest op ( heal , uciszenie , zwraca mane ) dzieki niej na lini można stać i stać ...

Adc - Blue Ezreal / Tristana

Dziękuje

Opublikowano

Banowanie shena jest jak najbardziej okej, blitzcranka też - mocno zonuje bot, a grab = instakill w większości wypadków w late game. Jednak banowanie mumu czy malphite to strata bana...

Ogółem shena amumu czy malphite'a banalnie się kontuje.

Opublikowano

co to za żałosne bany rodem z 900 elo?

gdzie ban tf, heca, voli, kayle, j4 ? gg wp.

a amumu w s3 ssie.

imo poradnik useless.

co to za żałosne bany rodem z 900 elo?

gdzie ban tf, heca, voli, kayle, j4 ? gg wp.

a amumu w s3 ssie.

imo poradnik useless.

Trochę dużo lcs bro ...

Opublikowano

Trochę dużo lcs bro ...

Trochę za dużo siedziałeś w brązie bro...

Bany na TFa , hecarima, voliego, kayle i jarvana są dobrym wyborem, no, przynajmniej na moim poziomie, amumu jest słabiutki.

Opublikowano

Hecarim, BLITZ <tak, tak niby wystarczy unikać ale jak jest zajebisty blitz to wyczeka odpowiedni moment a wtedy gg>, Kha Zix, Zed, Shen, Draven. Tak mniej więcej się rozkładają bany. Nunu nie banuje bo na moim poziomie nikt nim nie umie grać dobrze, Malphite ... Jakoś mi nie robi różnicy jak przeciwko niemu gram, chociaż to jego ulti denerwuje ale jak dobrze wjedzie w przeciwnym wypadku useless.. Amumu, to ulti denerwuje bo niby snare ale potrafi zmienić sytuacje... Kassadin też mocny ale bierzesz Talona i go nie ma prawa być

Po prostu dziamal ;]

Opublikowano

Nie wiem co jest mocnego w Blitzu. Nie gadajcie, że ogarnięty blitz złapie każdego bo chyba nie trud stać za minionami ? Przecież Thresh jest o wiele silniejszy, bonus do pancerza, niezły harass, mocne ultimate. Bronze, Silver: BLITZ>THRESH (według ludzi), GOLD-X : THRESH>>>>>BLITZ

Banowanie shena jest jak najbardziej okej, blitzcranka też - mocno zonuje bot, a grab = instakill w większości wypadków w late game. Jednak banowanie mumu czy malphite to strata bana...

Ogółem shena amumu czy malphite'a banalnie się kontuje.

Tak tylko, że darmową tarcze dla Adc dzięki Shenowi się kontruje ? Maphite opłaca się banować jak idziemy na topa jakimś papierkiem. Wraz z lodowym sercem (nie wiem jak się zwie) i skillu E potrafimy zrobić useless adc przeciwnika. Co do Amumu się zgodzę, bo można tak go zgnoić, że do Late nie dotrwa.

Opublikowano

Poradnik dla graczy z brązu, bo tylko tam ludzie się spinają, że amumu, malph, shen to OP postacie. W wyzszych dywizjach amumu i malph to bany BARDZO RZADKIE. Shen pozostaje, bo taka postac niszczy gry.

Opublikowano

Dzisiaj grałem z Kassą, który nic nie zbanował a potem flamił że nikt nie wziął op champów. Mógł wcześniej zapytać bo nikt nie miał shena ani blitza :angry:

Opublikowano

dzięki za pomoc :)

24790528697226300755.png

Opublikowano

Żeby wygrać musisz znać counter picki na swojej zmainowanej linii, aby móc zdominować early tak, aby przeciwnik ssał w late game, ale jeżeli kierujesz się tym, że "OP champ" jest w stanie wygrać cała grę to powodzenia w wybijaniu się z brązu/srebra.

Błąd counterpicki nie wygrywają linii.To zależy od twoich umiejętności daną postacią.Np.Na kassadina bierzesz dowolną postać którą czujesz że grasz najlepiej.To że on jest na ciebie counter pickiem nie znaczy że wygra z tobą linie.Vayne vs Varus niby varus kontruję vayne ale jeśli potrafisz juke'ować jego q to jego damage już nie jest ten sam i dużo łatwiej go zabić przez jego dużo cooldowny.

A co z kassasinem? Zawsze go zbanuje, bo kto widział go choć raz ze dobrymi statami, wie co on czyni...

Tak ale Kassadin jest useless champem jeżeli odetnie się go od farmy w early sforcuje go do flasha i do szóstego jest udupiony pod turretem.Do kassadina corem teraz jest teleport ale do czasu wejścia do platyny nie jest on używany.Kassadin jest postacią która opiera się na roamie bo na farmie której prawdopodobnie będzie miał mało nie wyrobi.Dlatego wiedząc że enemy team ma kassadina bez względu na to czy jesteś Le Blanc czy fizzem bierzesz teleporta żeby skontrować jego roama.Wtedy kassadin jest useless bo nie z one shotuje carry.

U3lyaXVzeiBvZiBNYWdpY19fX2V1bmVfX18zNTZfX19OVUxMX19fN19fXzk3X19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzEwX19fNV9fXzAwMDAwMF9fX3NvbG8=.png
Opublikowano

Poradnik na poziomie "Jak zagrac w LoL-a". Opisywanie jak banowac nie jest potrzebne nawet 5 lvlowi ktory przypadkiem odpali drafta bo sam zalapie albo mu na szybko wyjasnia o co chodzi. Btw zmien te bany bo to smutne.

"Politycy wszędzie są tacy sami. Obiecują zbudować most nawet tam, gdzie nie ma rzeki."

Opublikowano

ja nigdy nie banuje amumu , (czasami malphite) , shen (rzadko),

taką logiką nigdzie nie dojdziesz no może do srebra więc powodzenia.

osobiście polecam banować

vayne,thresh,tf, nami , to czego nie chcemy widzieć w naszej grze.

Listę tematów znajdziecie na moim profilu :)
4fun
Czemu mam tyle - ? Bo je zbierałem! Teraz zbieram "Lubię to!"
Click ;D
Proszę o zdjęcie 10%

Opublikowano

Haha pamiętam jak grałem na ludzi z typowego brązu. Odgadłem ich cztery picki. Pickneli Amumu, Malphite, Shen, Vayne, Cho'Gath. Gra była oczywiście Ranked 5vs5. Kiedy spytałem się dlaczego pickneli takie postacie powiedzieli, że nie chcieli nimi grać lecz są OP i zostali zmuszeni by nimi grać. Mecz zagrany dla żartów 60/40. Ale cóż logika brązu. OP postać nie zbanowana - pickne ją chodź nie mam zielonego pojęcia jak nią grać, dlaczego - bo jest OP. Osobiście sądze że są trudniejsze postacie do skontrowania i warte zbanowania, np. Zed/Zac/Hecarim/Nunu/Jayce/Twisted Fate/Thresh. Tut całkiem niezły.

graphic.png

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...