Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używanie programu WinSCP (FTP)

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie w moim kolejnym poradniku, w którym pokaże wam jak dodać nowe połączenie FTP w programie WinSCP.

Pierwszym krokiem jaki zrobimy będzie odpalenie programu a następnie kliknięcie w przycisk "new" po prawej stronie naszego programu

05838803156994743618.png

Następnym krokiem będzie zmiany typu z SCP na FTP

60176124191982495766.png

Wpisujemy nazwę hosta, czyli strony z której czerpiemy dostęp do ftp np. csrv.pl lub cba.pl. Nie piszemy np jak mamy strone: przykładowaStrona.cba.pl to wpisujemy cba.pl a jak przykładowastrona.pl to całość!!!

24700459868432590800.png

Następnie wpisujemy port, jeżeli nie wiemy jaki mamy port wpisujemy 21 lub 22 to są najpopularniejsze porty.

25008224691801687118.png

Wpisujemy naszą nazwe użytkownika przykładowo na craftserv.pl mam e-mail [email protected] to właśnie ten mail wpisuje do Account.

89844827571924205680.png

Następnie wprowadzamy hasło do swojego konta.

94029932119155930827.png

Klikamy save i zapisuje się nam wszystko.

92171197060134024524.png

Teraz klikamy w głównej stronie programu klikamy w hosta zrobionego przed chwilą wpisujemy hasło do konta [Czyli też to które podaliśmy przed chwilą] i logujemy się.

Pomogłem? Daj +

Link do programu :

http://winscp.net/eng/docs/lang:pl

Opublikowano

Poradnik według mnie nie ma żadnego sensu bo WinSPC i jest najłatwiejszy w obsłudze jaki widzialem,a dla tych ktorzy nie umieja angielskiego sa programy darmowe

Opublikowano

Poradnik jakościowo słaby. Ale oczywiście dobrze, że dany tutorial stworzyłeś.

Poradnik według mnie nie ma żadnego sensu bo WinSPC i jest najłatwiejszy w obsłudze jaki widzialem,a dla tych ktorzy nie umieja angielskiego sa programy darmowe

Być może, jest on najłatwiejszy w obsłudze, ale są Osoby które nie potrafią się Nim obsługiwać uwierz, że sam nie wiedziałem jak to dokładnie robić (kiedyś) jak pewnie parę osób, więc poradnik jednak ma sens. "a dla tych którzy nie umieją angielskiego są programy darmowe" Dane zdanie nie ma sensu, powinno to być chyba napisane tak : "A dla tych którzy nie umieją angielskiego są programy spolszczone/polskie " Bo to, że są one darmowe nie wpływa na to, czy będzie to Polskie czy Angielskie.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...