Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Internet Mobilnu

Mr4śny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka... chcem sobie zamówić internet mobilny (Iplus) bede z niego korzystal w domu lub w pociągu jak bd jechał na wakacje ^^ ale slyszalem ;/ ze net mobilny ma limity i ja k sie je wykorzysta to net chodzi jak żółw (Dodam, że bardzo długo siedze na necie) i teraz nie wiem czy to sie oplaca bo są jeszcze podobno problemy z polączeniem i wgl , co wy o tym sądzicie zamowic mobilny czy np w neti/neostradzie ? Pozdrawiam

Opublikowano

Tak internet mobilnt ma limity. Same strony nie ciągną tak dużo transferu, o ile pobieranie pliku lub oglądanie filmu na youtube znacznie zużyje transfer. Co do problemów z połączeniem to sprawdź mapę zasięgu, ale ogólnie nie powinno być problemu.

Opublikowano

Zobacz Aero 2, płacisz 20zł i masz chyba 2016r neta, bez limitów. Tylko, że szybkość neta do 512 kbit/s ale spokojnie można korzystać przy średni/dobrym zasięgu jak u mnie. Na speedtest pokazuje czasem nawet 600-650 kbit/s. :P

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

@ Aero2 Działa tylkoo w dużych miastach, u niego nie koniecznie, może zasięg nie łapać i co ?

Musisz sobie pierwsze sprawdzić czy będzie łapać zasięg i przy jakiej prędkości .

Dobrą alternatywą internetu mobilnego jest Play - 10 zł nielimitowany internet .

Tzn. 1GB masz prędkości (3g-4g) 60kbps + a po wykorzystaniu tego masz 32kbps+ stałe do końca miesiąca , także najlepsza alternatywa jeśli chodzi o to ..

Natomiast T-Mobile oferuje za 25zł 2gb neta + 2gb . Lecz ich internet po wykorzystaniu pada i nawet na 3g nie masz 16kbps ...

Do wyboru dla Ciebie .

Pozdrawiam

xGerdinus.

Opublikowano

W duzych miastach? Mieszkam na wsi i zasieg jest ok, poza tym zasieg bedzie rosnąć, wiec moze spróbować a 20zł to majątek nie jest

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

Ja mieszkam na śląsku , dokładnie w beskidach i mogę pomarzyć o tym .

Dlatego najlepszą alternatywą jest Play i T-Mobile jeżeli chodzi o internet mobilny do smartfona .

Opublikowano

Polecam, playa.

Możesz, z nimi podpisać umowę, na czas nie określony masz neta 1 mb/s 2 gb transferu miesięcznie, i płacisz 19.90 zł co miesiąc, i możesz rozwiązać umowę, kiedy chcesz.

514d7ae6527d5.png

Możesz, mieć też ten pakiet z modemem, ale musisz za niego zapłacić 139 zł. Więc, lepiej poszukać, jakąś używkę, na allegro.

Lub, jeśli chcesz coś, bez umowy to idziesz, do salonu albo zamawiasz przez neta, taki o to fajny, zestawik z korzyściami.

514d7bdae7fdc.png

Tutaj, dostajesz kartę, którą zasilasz np. za 30 zł i 2 GB Transferu, dodatkowo, dostajesz fajny modemik, który pozwoli ci surfować po internecie do 21 mb/s :)

I, fajne jest to że, nie ma żadnych umów, a doładowujesz kiedy chcesz.

Samsung Corby > Samsung Delphi > Xperia mini pro (sk17i) > Galaxy Mini2.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...