Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pomoc] Wybór karty graficznej

cvvaniaky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Popsuła mi się karta (kolorki na ekranie i po resecie komp się nie uruchamia, zatrzymuje na logo Windows, na zintegrowanej chodzi). Była to GeForce GT8600 512mb. Wielu może się wydać słaba ale mi 5 lat służyła :) Teraz proszę pomoc przy wyborze karty do 150 zł (najlepiej), max 200. Po prostu nie chce więcej wydawać bo nie jestem wymagającym graczem. Reszta moich podzespołów to:
zasilacz: 300W

procesor: Intel Core 2 Duo 2.40 GHz

RAM: 2GB

Karta pod PCI-E 16 2.0

no i dyski itp.

Proszę o doradzenie jaką kartę kupić. Myślę że za te 150 kupi się coś lepszego niż GT8600 lub nawet tą samą bo nie narzekam na nią.

Ile mogła by kosztować ewentualna naprawa karty i czy jest taka możliwość i sens?

Z góry mówię że zasilacza wymieniał nie będę ani nic z podzespołów. Chodzi mi tylko o kartę. Każdy post w którym ktoś mi napisze żebym coś wymienił,a nie będzie w nim proponowanej karty w podanej kwocie będzie zaraportowany.

Dziękuję ;) Like za każdą sensowną propozycję

Opublikowano

Nawet jesli masz markowy zasilacz 300w to nie polecalbym pakowania zadnej lepszej karty za te 150-200zl.

Zasilacz jest do wymiany na markowe 450W.

Do 200zl masz tutaj najwydajniejsza grafike:

http://allegro.pl/palit-radeon-hd-4870-512mb-sonic-dual-i3122188518.html
Jak nie chcesz wymianiac zasilacza to szukaj sobie 8600GT taka jak miales.
Opublikowano

hd 4850/70 + Corsair VS 450W

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

@Up

Skoro on chce karte za 150 -200 zł to czy sens jest podawać karte za około 250 i zasilacz za 120 ? No chyba nie bardzo w budżet się mieści no chyba, że używki jakieś. Za te 200zł nic wydajniejszego nie będziesz miał niż ten 4850 ale nowa około 250zł no i nie mówie już o prądożerności bez dobrego zasilacza nie radze jej brać.

CPU : Core i5 3470   3.8 Ghz //  GPU : Palit GeForce GTX 960 OC // PSU : Deus G1 500W   //  CASE :  Brutus M23  // MOBO : Z77A-G43  // RAM : 6GB DDR3   //  HDD : Barracuda 500GB     

Monitor : X2377HDS-B1 ( 23 Cal )

24dnacg.png

Opublikowano

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Poszukam takiej jaka mialem. Jeszcze takie pytanie: duzo osob na innych forach mowi o "naprawie" karty graficznej poprzez wlozenie jej do piekarnika na kilka minut xD To prawda czy fake? Karte tak czy tak kupie ale zawsze mozna sprobowac naprawic stara i miec ja w pogotowiu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...