Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem w wyborze procesora i karty graficznej

WeyMontS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chodzi mi o to, żeby komputer był "na topie" przez 1.5-2lata, a później pozwalał na odtworzenie większości gier na niskich/średnich ustawieniach, po prostu żeby był to przyszlosciowy zestaw. Jestem rozdarty pomiędzy i5 3570K a i7 2600K oraz i7 2700K. Wiem że nie widać różnicy w grach, ale siódemka powinna wystarczyć na dłużej.

Teraz karty graficzne. Tutaj myślę nad: Asus 7970 Matrix, MSI 7970 Lightning lub MSI GTX 680 Lightning.

Jak wcześniej pisałem, interesuje mnie to, żeby komputer dawał sobie radę przez kilka ładnych lat. ;)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Inna seria, inna wydajność a między 2700k i 2600k to tym, że 2600k ma integrę, nikomu nie potrzebną ;D

No i oczywiście zależy jaka płyta główna, zasilacz.

@edit

No pomyłka. Poprawione. Tylko, że akurat róznica między tymi procami to 200zł ;D

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Inna seria, inna wydajność a między 2600k i 2700k to tym, że 2700k ma integrę, nikomu nie potrzebną ;D

No i oczywiście zależy jaka płyta główna, zasilacz.

Offtopem idąc jest na odwrót, i jeśli zje*iesz flashowanie bios'u GPU uratuje Cię to przed wydaniem 100-200 zł na serwis takiej karty

Opublikowano

Narazie nie mam tego. Zaczynam składać od procka i karty, resztę się dopasuje do nich. Jeśli ktoś chce, to może również sklecic mi jakiś zestawik z tymi podzespolami (do 4500, max 5000zł.)

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...