Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Słaby zasięg routera TP-WR740N

Porzeczka.O.O

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mój router ma słaby zasięg WiFi,przez jedną ścianę odległość 4,5m traci całkowicie zasięg.Traci również na łóżku w odległości 3 m,siła spada czasami do 1 kreski.Moje ściany nie są obłożone niczym tłumiącym,zbudowane są z pustaków bez żądnych wat zbrojeń więc siła powinna być dobra.Łącze mam 1 Mb ale zazwyczaj wyciąga 4 Mb+,szybkość pobierania z routera sięga do 600 Kb/s.Wersje oprogramowania mam najnowszą ale nie widać w nim opcji do zwiększania sygnału.Nie bawiłem się konfiguracjami to nic nie mogłem zepsuć.

Router był kupiony w Komputroniku i został nawet zawieziony do salonu w sprawie tego słabego zasięgu,zostało wgrane tylko oprogramowanie bo nic nie było uszkodzone ale nic nie pomogło.

Dodam,że mój kuzyn ma ten sam router i łapie mu 2 kreski na 4 zasięgu po pokonaniu 2 ścian zbudowanych z pustaków odległość jakieś 8m a mi przez jedną sciane nie złapie zasięgu telefon oraz tablet.

Opublikowano

no i na co liczysz? masz gwarancje to sobie załatwiaj jak zepsuty albo uszkodzona końcówka mocy

nie daj się zbyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...