Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Co kupic :D

matix212

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

ostatnio mam dylemat bo niedlugo bd miec 30kk na wydanie i nwm co kupic :P

mam lucznika 60lvl 59job na nim . Zakupione mam narazie tylko reski 120% na sw ale sa

na 70lvl . a na swoj lvl mam reski 50/80% na all , nie mam fam :( nie chodze na lod :(

chcialem za 24kk kupic wk +9 zalatwic sobie fam i wyexpic szybko 70lvl na lod .

6kk by mi zostalo i bym zbieral do 20kk na oblecha a potem na zbrojke , sztyle i na koncu reski .

Ale nie wiem czy mam racje i dobrze mysle dlatego zalozylem ten temat zeby doswiadczeni

gracze mi pomogli dobrac co mam kupic i w jakiej kolejnosci :)

przepraszam ze niema polskich znakow :(

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Według mnie dobrze kombinujesz ;)

A co masz na tym koncie? Jest puste?

Btw. Przed "." i"," nie stawiamy spacji, tylko po ;)

no mam tam podstawowe eq jakie ma 60lvl :P czyli np mam red luka u4+5 , tunika wiatru u4+4 , sztyl scrammer u3+5 , sin i rang +0 xD , wr po 30/40% , te reski co napisalem , peta nie mam dobrego :P mlody rudi opryszek :P

a co do tego "." i "," to ja juz z przyzwyczajenia tak stawiam :P bym musial sie bardzo skupiac zeby nie stawiac tego przecinka po spacji :) a nie chce mi sie poprostu , od zawsze tak pisze :P

1359121200-U261555.png

Opublikowano

@up

rozbawiles mnie :D nigdy mi sie nic nie udalo ulepszyc do +5 :)

jedynie w 2009 roku all sp na +5 u malciolma .

teraz mi nawet teoman itemy pali na +4/5 a na +2/3 utrwalony wchodzi ...

wiec upanie sp nie wchodzi w gre :)

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Wiesz co, plan obrales sobie dobry, jednak polecam ci obrac inna kolejnac, kup sobie najpierw tunike dobra, na 55lv lepsza lub na 62 jak chcesz (preferuje bardziej te na 55- droga, ale z nia do 74/78 spokojnie), nastepne w kolejnosci oblecha, z u6 chodzisz do 83-85 (polecam dopiero zmieniac na podstawe niz na rozbojnika), i tutaj- jezeli czesto grasz sinem, bo lubisz pvp (jak dla mnie to sin tylko do pvp jest) to kup sobie sztylet, a na koncu sp, jezeli niegrasz nim czesto, to najpierw sp, a na koncu sztylet.

Opublikowano

@up

w sumie nie chce mi sie kupowac badziewna zbrojke na 55lvl bo wole poczekac do 74lvl i kupic ten lekki krok czy jak mu tam :P

i sztyle na 80 :) dlatego chcialem na poczatek kupic wk+9 zeby ten 75lvl wbic bardzo szybko :P chociaz twoj plan jestt bardzo dobry :)

poczekam jeszcze na wypowiedz innych :P oraz zapraszam Ciebie do dalszego udzielania sie w tym temacie ^^

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Dobre sp, eq i resy do lurania mobów po piórka to też jest dobra rzecz, ponieważ zarabiasz dużo pieniędzy, a za pieniądze możesz kupić np krzaka.

Pisz pw w celu kontaktu ze mną

Opublikowano

Witam

ostatnio mam dylemat bo niedlugo bd miec 30kk na wydanie i nwm co kupic :P

mam lucznika 60lvl 59job na nim . Zakupione mam narazie tylko reski 120% na sw ale sa

na 70lvl . a na swoj lvl mam reski 50/80% na all , nie mam fam :( nie chodze na lod :(

chcialem za 24kk kupic wk +9 zalatwic sobie fam i wyexpic szybko 70lvl na lod .

6kk by mi zostalo i bym zbieral do 20kk na oblecha a potem na zbrojke , sztyle i na koncu reski .

Ale nie wiem czy mam racje i dobrze mysle dlatego zalozylem ten temat zeby doswiadczeni

gracze mi pomogli dobrac co mam kupic i w jakiej kolejnosci :)

przepraszam ze niema polskich znakow :(

Resy i WK jako pierwsze , później oblech :P.

Polecam oblecha minimum u6/7 nie opłaca się mniej , chyba że już musisz do u5.. i do +8 z dobrą osłonką starczy do 90lvl.

Póżniej poczekać do 74lvl i u7+8 lekki lub jak cię stać to jakaś z topowych :P ale ja wole lekkiego i na 90 zmienić.

WK max +9/10 moim zdaniem chyba że chce nim grać only to kup lepszego:P ja mam +10 i mi starcza , na lod i do expa.

edit: pamiętaj że jest lod codziennie i ciągle lvl wbijasz jak masz fam :P dlatego lepiej taki lekki - 90lvl i zmieniasz.

Możesz też na 85 zmienić jak nie masz czasu na exp ale to już kto jak woli.

Nie polecam 55lvl zbroja itd.. lepiej wbić ten 74 ja też latam z lamersą zbroją , 3 dni temu miałem 58lvl już mam 67... lepiej wyexpić się :P

Nie wiem na jakim serwerze grasz więc fam ci nie polece;p.

Co do krzaka polecam centuriona jest chyba najlepszym tankiem w grze jak na ten czas i dali go za 150nd czyli tanio teraz w miare.. trochę głupote zrobili ale ok , jest lepszy od norma ale ma mniejsze resy od niego , a shogun znowu ma większy atak ale mniejszą obrone , a lucznik potrzebuje blokera więc tylko centek ;P chyba że idziesz pod wygląd to kup kogo chcesz.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

@up

reski i wk jako pierwsze ? nie wydaje mi sie zabardzo poniewaz gowno ci reski dadza jak nie bd mial eq :P a co do krzaka to juz na sam koniec kupie jak bd juz wszystko mial :P nie mam zamiaru do 90lvl expic poniewaz nie bd mial wtedy za duzo czasu :) a po 2 nie bd mi sie chcialo :) po 3 nawet jakbym wbil ten 90lvl to eq na 90 nie kupie bo mnie stac nie bedzie :P

1359121200-U261555.png

Opublikowano

Zawsze kazdemu kumplowi w grze wpajam, ze najpierw idzie eq, a nie sp. Skoro tak zaoszczedzic chcesz to kupujesz zbrojke na 62 u6 lub u7 i do 74 napewno ci styknie. Z oblechem do 90 niepolecam, lepiej zmienic na podstawe z tego wzgledu, ze ma podniesienie atakow w % + zwiekszenie atrybutow, noi duzo wiekszy atak oczywiscie.

@(:Xevik:)

Wyexpisz sie i wyexpisz, osiagniesz 80lv i bedziesz latal z przywodca w randze- reszta bedzie cie uwazala za lamera. Juz na avalonie lata 95lv z niebieskim expertem. Ja bym tak nie chcial, niewiem jak ty.

Opublikowano

Moja rada? Nie oszczędaj na resach. W tej grze resy to podstawa. Miej jak najlepsze reski. Potem zbrojka na 55 (nie jest badziewna) oblech i wk. Chcesz szybko wyexpić na lod? Kup dobrego oblecha a wk słabszego all w element pod lod ;)

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Zawsze kazdemu kumplowi w grze wpajam, ze najpierw idzie eq, a nie sp. Skoro tak zaoszczedzic chcesz to kupujesz zbrojke na 62 u6 lub u7 i do 74 napewno ci styknie. Z oblechem do 90 niepolecam, lepiej zmienic na podstawe z tego wzgledu, ze ma podniesienie atakow w % + zwiekszenie atrybutow, noi duzo wiekszy atak oczywiscie.

@(:Xevik:)

Wyexpisz sie i wyexpisz, osiagniesz 80lv i bedziesz latal z przywodca w randze- reszta bedzie cie uwazala za lamera. Juz na avalonie lata 95lv z niebieskim expertem. Ja bym tak nie chcial, niewiem jak ty.

Zielak123 a kto powiedział ze ma nie wbijać reputacji ? niech ropi pts i trochę glaca , zielonego nosa nie ciężko wbić , a jeżeli na avalonie 95lvl lata z niebieskim expertem xD to widze że dużo się pozmieniało , expert max do 70lvl później przywódca , przynajmniej jak wyrabia lod - reputacja :P.

Ale co do zbroi moim zdaniem bez sensu jak może wbić ten 74 i nabić reputacje od razu na glacy , teraz się zastanawiam czy serio 95lvl lata z blue expertem to w ogóle możliwe^^ lol.

matix ;P 90lvl chodziło mi w późniejszym czasie , czyli że lekki u7+8 spokojnie starczy do 90lvl barycz też ma racje musisz mieć resy ;) zobaczysz jak będziesz obrywać bez , i jak nie potrafisz bez armora to kup tego na 55 zawsze coś ci da :P ale ja dawałem rade w miare ustać więc ok.

Oczywiście nie bez resów :P bez resów np. na takim LOD nawet nie wiedziałem kiedy padłem + łatwo dostać oślepke.

Chyba że masz na 1 lod 6 SP światła to co innego ;P ale my przeważnie expimy max 3-4 sp światla więc bez resów nie może być , bo 2 dostanie oślepke i 3 i 4 muszą ratować , itd pewnie wiecie o co mi chodzi.

Co do krzaka tak jak napisałeś na końcu , ale nie olewaj resów :P bo zobaczysz że później będziesz krzywił się na siebie tak jak ja to robiłem jak kupiłem SP i pojazd , zamiast od razu jakieś reski.

Dobra juz nie spamie tu... xD

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

Temat do zamkniecia :)

juz wybralem droge :D

Na życzenie. Jbc. pisz status//pw otworze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...