Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara (Bóg).

smd20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro Bóg stworzył Nas to kto stworzył Boga? Nie możliwe żeby Bóg byl od zawsze bo z czegoś musiał powstać, na biologi się przecież dowiadujemy że nic nie może powstać z niczego :>

w fizyce moze powstac cos z niczego. TO JEST WIARA NIEDOWIARKU jezeli rozne objawienia cudy cie nie przekonaja to zal mi cie

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

w fizyce moze powstac cos z niczego. TO JEST WIARA NIEDOWIARKU jezeli rozne objawienia cudy cie nie przekonaja to zal mi cie

W fizyce nigdy nie powstaje coś z niczego....

Tak samo jak materia nigdy nie ginie tylko zmienia swój stan

Opublikowano

Ile ty masz lat ?.

żeby wierzyć w takie gówna to juz trzeba mieć coś z banią i nie obrażaj innych....

@Edit

sam tez wierze w duchy a nie kurwa piekło niebo....

Nie obrażaj czyjejś wiary ignorancie...

TOPIC

Nie wierzę w "Boga". Wierzę w jakąś siłę wyższą i przeznaczenie. Jeśli chodzi o życie pozaziemskie to wierzę w buddystyczną reinkarnację więc moja "wiara" to tak naprawdę zlepek kilku różnych wierzeń :)

W fizyce nigdy nie powstaje coś z niczego....

Tak samo jak materia nigdy nie ginie tylko zmienia swój stan

1. Teoretycznie nie, dowiedzione jednak zostało, że materia może powstawać z energii więc to akurat wspiera istnienie "Boga"
2. Materia może ginąć, zmiany energetyczne to nie zmiany stanu i takie rzeczy jak deficyt masy czy półtrwanie pierwiastków polegają na "znikaniu" materii :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Podaj mi przykład rzezy która powstała z niczego. Ludzie wierzący w boga są poniekąd ograniczeni umysłowo, sam jestem chrześcijaninem ale coraz bardziej zaczynam powątpiewać w istnienie Boga. Po drugie jeżeli Bóg stworzył ŚWIAT to gdzie on się znajodwał? :O. A może w przeszłości odwiedziła nas jakaś inna cywilizacja a teraz wszyscy myślą że to bogowie itp.?

Opublikowano

Tematy religijne nie mogą być poruszane na forum a więc zgłaszam posta , jestem taki wierzący ze nie chodzę do kościoła i nie chce iść na biezmowanie itd .. Ale jestem katolikiem .

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Strasznie się oburzasz, czyżby to było nie prawdą ? ;)

I napisz chociaż raz normalnie ..

Może*

Powstać*

Coś*

Jeżeli*

Różne*

Przekonają* Ale chyba powinno tam być Przekonują*

Mniejsza z Twoją ortografią, ale po prostu nie długo może kościół upaść, jeżeli dla Ciebie normalne jest, że księża gwałcą dzieci, jeżdżą sobie luksusowymi samochodami itd.. chcą mordować kobiety. To jedno co mogę powiedzieć, to , to , że chyba Twoja wiara nie jest trwała.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Może*

Powstać*

Coś*

Jeżeli*

Różne*

Mniejsza z Twoją ortografią, ale po prostu nie długo może kościół upaść, jeżeli dla Ciebie normalne jest, że księża gwałcą dzieci, jeżdżą sobie luksusowymi samochodami itd.. chcą mordować kobiety. To jedno co mogę powiedzieć, to , to , że chyba Twoja wiara nie jest trwała.

Wiesz... Jesteś większym debilem niż ten twój dysputant jeśli uważasz, że instytucja kościoła ma coś wspólnego z prawdziwym powołaniem...

Kościół a Bóg to dwie różne rzeczy. Peace

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Oczywiście, wierzę w Latającego Potwora Spaghetti. Jedyna słuszna wiara

p o m a t u r z e c h o d z i l i ś m y n a k r e m ó w k i

Opublikowano

w Biblii pisze że Bóg rozumnego stworzył tylko człowieka, więc jeżeli się okaże że życie poza ziemią istnieje (na marsie znaleziono skamieniałe bakterie) tzn. że Bóg może nie istnieć.

Opublikowano

Może*

Powstać*

Coś*

Jeżeli*

Różne*

nie wiem czy mam plakac czy sie smiac, pisalen ze nie mam polskiego slownika w klawiaturze, wiec naucz sie czytac. to ze jakis pedofil zgwalcil kobiety, dzieci nie oznacza to ze wszyscy katolicy tacy sa.

Opublikowano

Wiesz... Jesteś większym debilem niż ten twój dysputant jeśli uważasz, że instytucja kościoła ma coś wspólnego z prawdziwym powołaniem...

Kościół a Bóg to dwie różne rzeczy. Peace

Leci raport, za obrazę . I kościół + wiara to to samo. Babcie itd.. zapierdalają tam bo wierzą , że jak tam pójdą to będą wielce zbawione. pis joł .

Opublikowano

czemu mam wierzyć w coś na co nie ma dowodów? :>

nastepna odmiana idiotyzmu, wiara a dowody to 2 rozne sprawy.

Opublikowano

Ile wy jeszcze napiszecie tych tematów o tym "bogó" Ja wierzę w to co widzialne i namacalne, a nie w mordę jeża.. Równie dobrze mogę teraz napisać coś a'la Pismo Święte i w nim : Arnold Boczek był Bogiem - modlić się do niego bo inaczej pójdziecie do piekła!" tak i pewnie było z tymi rzekomymi ehm.. apostołami, którzy chyba razem "pisali" Pismo.. Dodam, że pewnie to były wygłupy przy libacji alkoholowej bo alkohol od dawien dawna był bardzo często pijany - Tak właśnie powstało te wasze pisemko :D

Modlic sie do Arnolda boczka a zamiast manny z mieba spadnie boczek wedzony :D

Opublikowano

Modlic sie do Arnolda boczka a zamiast manny z mieba spadnie boczek wedzony :D

Przed chwilą zjadłem miskę tłustego boczku

trochę śmieszne.

Opublikowano
Chcę żebyście wiedzieli, że

jeśli chodzi o wiarę w Boga, to naprawdę próbowałem. Naprawdę, naprawdę

próbowałem wierzyc , ze istnieje Bóg, ktory stworzył nas na swoje podobieństwo,

kocha nas wszystkich i opiekuje się nami. Naprawdę próbowałem. Ale

powiem wam, im dłużej żyjesz, im dłuzej na to wszystko patrzysz tym

bardziej zdajesz sobie sprawę, że coś tu jest *zepsute. Coś tu jest

źle: wojny, kataklizmy, śmierć, zniszczenie, głód, brud, bieda, tortury,

zbrodnie, korupcje i Taniec z Gwiazdami. Coś tu jest zdecydowanie nie

tak. To nie jest dobra robota. Jeśli to wszystko na co stać Boga to mnie

to nie imponuje. Takich rezultatów nie powinno być w życiorysie istoty

najwyższej. Rzeczy tego rodzaju spodziewalibyśmy się raczej od urzędasa

ze złym nastawieniem. Między innymi mówiąc, w każdym przyzwoitym

wszechświecie, tego faceta dawno już by wykopano z roboty na zbity pysk.

Przy okazji, powiedziałem "faceta" bo jestem głęboko przekonany, że

jeśli istnieje Bóg to sądząc po rezultatach, musi być mężczyzną." Żadna

kobieta nigdy by niczego tak nie *zepsuła".

Więc jeżeli istnieje Bóg, to myślę, że bardziej racjonalni ludzie

powinni się zgodzić, że jest on co najmniej niekompetentny i może po

prostu ma to wszystko w czterech literach. Co w nim osobiście doceniam. To by

wyjaśniało jego beznadziejne wyniki.

w. C :D

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Serwer TerraVix [survival + PvP] IP: 188.165.22.154 Port: 8110

Opublikowano

Idiotyzm i wiara to także dwie różne sprawy ; )

@TPikaczu

Nie widzisz człowieku, że on po prostu pisze bez polskich znaków...

Tak nie widzę jestem ślepy :)

nie wiem czy mam plakac czy sie smiac, pisalen ze nie mam polskiego slownika w klawiaturze, wiec naucz sie czytac. to ze jakis pedofil zgwalcil kobiety, dzieci nie oznacza to ze wszyscy katolicy tacy sa.

Haha każdy taki jest. Mnie to nie interesuje, czy Ty masz, czy Ty nie masz. Jeżeli nie możesz używać Polskich znaków to się nie udzielaj bo razi w oczy. I nie chodzi to o to, że nie używasz Polski znaków, robisz nawet podstawowe błędy.

Opublikowano

Debilem to możesz Ty być skoro mówisz że mam wierzyć w coś na co nie ma dowodów to czemu chrześcijanie mówią że Buddyjscy bogowie nie istnieli? Skoro mam wierzyć w coś na co nie ma dowodu to równie dobrze mogę wierzyć w widelec, będzie on moim bogiem bo przecież na co mi dowody, wiara nie polega na dawaniu dowodów.

Opublikowano

Nie odrzucam istnienia "Boga", ale równocześnie w niego nie wierzę. Jako zwykły człowiek nie mogę być pewien, czy coś, czego mój rozum nie pojmuje istnieje, czy też nie, więc w tej sprawie jestem raczej "pasywny". Nie mam zamiaru się utożsamiać z jakąkolwiek grupą (mowa tu o ateistach i wierzących).

Leci raport, za obrazę . I kościół + wiara to to samo. Babcie itd.. zapierdalają tam bo wierzą , że jak tam pójdą to będą wielce zbawione. pis joł .

Tu akurat moim zdaniem się mylisz. Można wierzyć w "Boga" i wyprzeć się kościoła.

@EDIT: Uspokój się z tą poprawnością wypowiedzi. Jeden mały błąd wyłapiesz i już jakieś "ale". Sam swoimi postami pokazujesz, że "orłem" sam nie jesteś...

7m9a.png

Opublikowano

Skoro Bóg stworzył nas na swoje podobieństwo, to czemu chrześcijanie mówią że Bóg nie jest człowiekiem itp. (jest nietykalny) to jak ona nas mógł stworzyć na swoje podobieństwo? :O

Opublikowano

Nie odrzucam istnienia "Boga", ale równocześnie w niego nie wierzę. Jako zwykły człowiek nie mogę być pewien, czy coś, czego mój rozum nie pojmuje istnieje, czy też nie, więc w tej sprawie jestem raczej "pasywny". Nie mam zamiaru się utożsamiać z jakąkolwiek grupą (mowa tu o ateistach i wierzących).

Tu akurat moim zdaniem się mylisz. Można wierzyć w "Boga" i wyprzeć się kościoła.

Osoba która wierzy w Boga , wierzy także w kościół. Przecież kościół to podobno "Dom Boży" Wielkie powołania itd.. więc skoro jakaś Osoba tak bardzo wierzy, to powinna też wierzyć w kościół, w końcu nie zostanie zbawiona, haha beka ;) .

Opublikowano

Osoba która wierzy w Boga , wierzy także w kościół. Przecież kościół to podobno "Dom Boży" Wielkie powołania itd.. więc skoro jakaś Osoba tak bardzo wierzy, to powinna też wierzyć w kościół, w końcu nie zostanie zbawiona, haha beka ;) .

jak można wierzyć w kościół?

Opublikowano

Idiotyzm i wiara to także dwie różne sprawy ; )

Tak nie widzę jestem ślepy :)

Haha każdy taki jest. Mnie to nie interesuje, czy Ty masz, czy Ty nie masz. Jeżeli nie możesz używać Polskich znaków to się nie udzielaj bo razi w oczy. I nie chodzi to o to, że nie używasz Polski znaków, robisz nawet podstawowe błędy.

bede robil i mi nie zabronisz, oraz mam twoje uwagi w glebokim powazaniu.

Opublikowano

Serio ? To co napisałaś/eś to bzdura :P "zielonoświątkowcy" czy jakoś tak , wierzą w boga a nie chodzą do kościoła spotykają się w domach :D

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Serwer TerraVix [survival + PvP] IP: 188.165.22.154 Port: 8110

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...