Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiara (Bóg).

smd20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kto z was wierzy a kto nie xD

nie no teraz tak na serio Czy wierzycie w boga czy nie ja osobiście uważam ,że to jakieś bajki jak słyszę te różne gówna o których jest mowa nieraz w mediach o jakiś cudach to poprostu mi sie chce śmiać zaraz wyskoczy z 15 Hejterów ale pisze to co myśle a jak jest u was ? :P

Widzę, że jest po prostu masa tematów religijnych, to może i ja taki założę, tylko przedstawię to w nieco innym świetle. Stworzyłem logiczny, matematyczny dowód na to, że Bóg wszechmogący nie może istnieć, od razu mówię, nie chodzi mi o Boga biblijnego, bo tego uważam za postać historyczną, jakiegoś humanoidalnego przedstawiciela bardziej zaawansowanej technologicznie rasy prowadzącej na ziemi eksperymenty, nieważne, chodzi mi o to, że większość ludzi pisze: Bóg wszechmogący, wszystko wie, wszystko umie, jakaś energia nieskończona etc. To niemożliwe. Postaram się to przedstawić najprościej jak umiem:

Troszkę fizyki kwantowej.

E=h*v, gdzie h, to stała Planck'a, a częstotliwość, to v=c/l, gdzie "c", to prędkość fazowa, a "l", to długość fali.

Ergo E=h*c/l

Co by było, gdyby zmienić stałą Planck'a? Ktoś zaraz zapyta: "JAK TO ZMIENIĆ? PRZECIEŻ TO STAŁA!",

ano zmienić, to że dźwięk rozchodzi się w powietrzu z prędkością 344 m/s nie powoduje, że nagle pod wodą będzie się rozchodził z tą samą prędkością, wszystko zależy od ośrodka, nie ma wartości stałych. Zmieniamy stałą Plancka'a icon_biggrin.gif

Biorąc pod uwagę ww. wzór, jeśli stała P. zmaleje, to zmaleje również energia, nie trzeba skończyć fizyki, żeby to zauważyć... Skoro prędkość światła jest prędkością przesyłu informacji, to zmniejszając stałą P. zmienimy opór przepływu. Co się nagle dzieje? Wszechświat napędzany taką samą ilością energii przy mniejszej stałej P. "pozwala sobie" na przyspieszenie prędkości światła odwrotnieproporcjonalnie do spadku wartości stałej P.

Wnioskujemy dalej, czy zatem stała (zmienna) P. jest czymś, co rządzi wszystkimi wszechświatami? Ja bym zaryzykował, że każda stała z czegoś wynika, przypomnijmy sobie stałe wartości prędkości dźwięku, były stałe tylko w określonych sytuacjach. Ostateczny wniosek już za chwilę. Zastanówmy się jeszcze nad materią w takim wszechświecie:

m=E/c2

Przy mniejszej stałej P. masa wszystkiego byłaby mniejsza, zatem (tu już się nie będę rozpisywał, jak to działa) czas płynąłby szybciej, prędkość światła byłaby większa, czyli po prostu zwiększyłaby się prędkość przepływu informacji. Co jednak zrobić, aby zmienić wartość stałej P.? To banalne! (Analogia do fali dźwiękowej) Zmienić gęstość przestrzeni, po prostu zmodyfikować ośrodek. Jeśli będziemy, a w sumie dlaczego nie, zmniejszać stałą P. do 0, to okaże się, że w końcu osiągniemy nieskończony przepływ informacji, jako że prędkość światła osiągnie wartość nieskończoną, prędkość czasu również, masa zejdzie do 0, a gęstość przestrzeni przestanie istnieć. Osiągnąłem w ten sposób informacyjny hipernadprzewodnik. Coś, co mogłoby zaistnieć w takim wszechświecie, można by spokojnie nazwać Bogiem . Wiedziałoby wszystko, istniało poza czasem i przestrzenią, problem tylko w tym, że zerując stałą P. osiągnąłem wzór na nicość, piękną, harmoniczną, subtelną nicość. Zatem, żeby Bóg mógł zaistnieć, to ośrodek w którym ma zamiar byt swój zacząć musi przestać egzystować.

Co o tym sądzicie drodzy czytelnicy?
Czy nie lepiej wiedzieć, niż wierzyć?

źródło http://m-forum.pl/matematyczny-dowod-na-nieistnienie-boga-t65474.html

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A co cie to gówno obchodzi? To jest osobista sprawa.

Naucz sie poprawnie skladac zdania a pozniej pisz posty :)

Tez jestem tego zdania

Uwierzyl bym w boga gdybym sam doswiadczyl czegos

Tia jak ktos wierzy psychicznie to bedzie wierzyl, jeden gada ze modlil sie do boga o pomoc w jakiejs sprawie i mowi ze pomogl mu, a gowno prawda, bo sam sobie z tym poradzil ten ktos

Badania naukowe potwierdzily ze osoby z bolem przykladowo glowy np w szkole, pojdzie do pielegniarki i powie ze go boli glowa i jesli wierzy, ze posmarowanie skroni amolem pomoze to pomoze.

2 ktos komus powie ze ta tabletka pomorze na bol glowy i w to uwierzy, a tak naprawde dostanie witamine to i ta witamina mu pomoze

Moja siostra jak ja boli brzuch, czasami jej daje witaminki i mowie ze przestanie po tym bolec bo to specjalna tabletka i po pewnym czasie jak sie zapytam czy boli to mowi, ze nie.

Tak samo jest z moja wiara do boga

Opublikowano

Ja także nie wierze .
Nie pamiętam coś dawniej, a może nie tak dawno w 2012r. oglądałem filmik o Bogu itd.. i wszystko to taka beka, zero prawdy z tego, że Bóg istnieje . Jak znajdę to wrzucę.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Ja także nie wierze .

Nie pamiętam coś dawniej, a może nie tak dawno w 2012r. oglądałem filmik o Bogu itd.. i wszystko to taka beka, zero prawdy z tego, że Bóg istnieje . Jak znajdę to wrzucę.

a co ty myslales ze bog do ciebie przyjdzie i pokaze ci sie, moze po smierci, ale bedzissz potepiony bo nie wiezysz. tez nigdy boga nie widzialem ,ale wieze

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

@up Bóg w ciebie też "WIEŻY" ale polonistka już nie "WIERZY" czujesz to?

a co ty myslales ze bog do ciebie przyjdzie i pokaze ci sie, moze po smierci, ale bedzissz potepiony bo nie wiezysz. tez nigdy boga nie widzialem ,ale wieze

I nie pisz że piszesz bez polskich znaków....

Opublikowano

@up Bóg w ciebie też "WIEŻY" ale polonistka już nie "WIERZY" czujesz to?

I nie pisz że piszesz bez polskich znaków....

jakis problem nieudaczniku?

tak pisze bez polskich znakow bo jestem na telefonie i mam ang,

jesli jestes takim zagurowanym polaczkiem i patriota tona huj tu siedzisz? nie pasi moja ortografia to zegnam

Opublikowano

@UP

Może troszkę grzeczniej do innych ? ; )

Wmawiasz mi coś ? Bóg nie musi do mnie przychodzić, zresztą to Ty to powiedziałeś nie ja. Nigdy nie uwierzę, a tak co do Twojej ortografii . "Wieze" To mogą być w zamku. Ale co innego jest "Wierzyć" . Nie musisz także wtrącać się w moją wiarę, od razu hejty lecą na mnie, bo nie wierze w całą tą religie. Nie wierze, ani w piekło, ani w Boga, ale jedynie co w wierze , to w duchy. Sam doświadczyłem tego na własnej skórze i to nie są żadne wymysły z mojej strony .

Opublikowano

27434038.jpg

Kolejny temat o tym samym, wypowiadałem się już i utrzymuje swe zdanie.

ksiadz ich okrzyczal i sie buntuja jak dzieci

Opublikowano

Ile wy jeszcze napiszecie tych tematów o tym "bogó" Ja wierzę w to co widzialne i namacalne, a nie w mordę jeża.. Równie dobrze mogę teraz napisać coś a'la Pismo Święte i w nim : Arnold Boczek był Bogiem - modlić się do niego bo inaczej pójdziecie do piekła!" tak i pewnie było z tymi rzekomymi ehm.. apostołami, którzy chyba razem "pisali" Pismo.. Dodam, że pewnie to były wygłupy przy libacji alkoholowej bo alkohol od dawien dawna był bardzo często pijany - Tak właśnie powstało te wasze pisemko :D

photo261314.png

Opublikowano

Ile wy jeszcze napiszecie tych tematów o tym "bogó" Ja wierzę w to co widzialne i namacalne, a nie w mordę jeża.. Równie dobrze mogę teraz napisać coś a'la Pismo Święte i w nim : Arnold Boczek był Bogiem - modlić się do niego bo inaczej pójdziecie do piekła!" tak i pewnie było z tymi rzekomymi ehm.. apostołami, którzy chyba razem "pisali" Pismo.. Dodam, że pewnie to były wygłupy przy libacji alkoholowej bo alkohol od dawien dawna był bardzo często pijany - Tak właśnie powstało te wasze pisemko :D

czyli twierdzicie ze 3mld ludzi wiezy w to co nie istnieje? wiara przetrwala by ponad 2k lat?

Opublikowano

czyli twierdzicie ze 3mld ludzi wiezy w to co nie istnieje? wiara przetrwala by ponad 2k lat?

Ile ty masz lat ?.

żeby wierzyć w takie gówna to juz trzeba mieć coś z banią i nie obrażaj innych....

@Edit

sam tez wierze w duchy a nie kurwa piekło niebo....

40143183857070538758.png

333 Posty

28.03.2013

Opublikowano

Ile ty masz lat ?.

żeby wierzyć w takie gówna to juz trzeba mieć coś z banią i nie obrażaj innych....

@Edit

sam tez wierze w duchy a nie kurwa piekło niebo....

ale ja nie bronie ci ze jestes ateista, twoje zycie i wiecznosc.

Opublikowano

Przetrwała tyle, bo kościół to prowadzi.. kościół utrzymał się dlatego, że zarabiają kupe forsy, ktoś zrobił kiedyś taką zajebaną bilblie, potem każdy zaczął w to wierzyć. A zresztą nie wiesz o tym, że jak ktoś coś robi, tam cała reszta leci ? Np. ja pójdę do sklepiku , i od razu cała klasa chce iść. Ja pójdę po krede, od razu każdy hurtem chce lecieć, trochę logiki. To wszystko jest takie naciągane , księża kur.. uprawiają seks i wgl. i co ? I nic. Nie raz sie słyszy, jak to molestują dzieci, pedofile .

Opublikowano

No właśnie. To są moje przekonania, że Pismo Święte powstało wskutek libacji alkoholowej apostołow i nikt nie ma prawa mnie za to zbanować poza administratorami bo to są moje przekonania.. tak samo jak ktoś wierzy w coś lub kogoś..

Ja tylko wspólczuję wam wierzący ludzie.. WAM TA WIARA WIELE PRZYKROŚCI I KRZYWD NAZNOSI oj tak :)

photo261314.png

Opublikowano

No właśnie. To są moje przekonania, że Pismo Święte powstało wskutek libacji alkoholowej apostołow i nikt nie ma prawa mnie za to zbanować poza administratorami bo to są moje przekonania.. tak samo jak ktoś wierzy w coś lub kogoś..

Ja tylko wspólczuję wam wierzący ludzie.. WAM TA WIARA WIELE PRZYKROŚCI I KRZYWD NAZNOSI oj tak :)

nie czuje sie wyzutkiem ze wieze, mi to pomaga

Opublikowano

Przetrwała tyle, bo kościół to prowadzi.. kościół utrzymał się dlatego, że zarabiają kupe forsy, ktoś zrobił kiedyś taką zajebaną bilblie, potem każdy zaczął w to wierzyć. A zresztą nie wiesz o tym, że jak ktoś coś robi, tam cała reszta leci ? Np. ja pójdę do sklepiku , i od razu cała klasa chce iść. Ja pójdę po krede, od razu każdy hurtem chce lecieć, trochę logiki. To wszystko jest takie naciągane , księża kur.. uprawiają seks i wgl. i co ? I nic. Nie raz sie słyszy, jak to molestują dzieci, pedofile .

Nie zapominajmy że są jeszcze inne religie, które mają swoich... "Bogów"

Weźmy też pod uwagę, że ostatnio słyszałem że coraz więcej muzułmanów, zmienia wiarę na chrześcijaństwo.

Opublikowano

Ale jakie wieże mistrzu? Co z tego że masz ang telefon. Co klawisze masz po prawej stronie i nie ogarniasz napisać wierze?

Kościół katolicki mam nadzieje że szybko podanie bo te księża to same pasożyt które tylko wykorzystują ludzi...

2xup poleciał report za obraze

edit 3xup ;p

Opublikowano

Ortografia się kłania :

się*

wyrzutkiem*

wierzę*

;)

mi ortografia do szczescia nie jest potrzebna,

Opublikowano

Skoro Bóg stworzył Nas to kto stworzył Boga? Nie możliwe żeby Bóg byl od zawsze bo z czegoś musiał powstać, na biologi się przecież dowiadujemy że nic nie może powstać z niczego :>

Opublikowano

Kto z was wierzy a kto nie xD

nie no teraz tak na serio Czy wierzycie w boga czy nie ja osobiście uważam ,że to jakieś bajki jak słyszę te różne gówna o których jest mowa nieraz w mediach o jakiś cudach to poprostu mi sie chce śmiać zaraz wyskoczy z 15 Hejterów ale pisze to co myśle a jak jest u was ? :P

Ortografia to dla Ciebie chyba też bajka. Nauczcie się, że pisze się "po prostu".

@Top

Nie będę się wypowiadać na ten temat, bo nie widzę sensu. Masz miliard takich tematów, ale oczywiście musisz się spytać jesz parę razy. Nie rozumiem co ludzie mają do innych wierzeń. A jak Ci tak zależy to sobie z rodzicami na ten temat porozmawiaj, to może Ci ulży.

Opublikowano

Skoro Bóg stworzył Nas to kto stworzył Boga? Nie możliwe żeby Bóg byl od zawsze bo z czegoś musiał powstać, na biologi się przecież dowiadujemy że nic nie może powstać z niczego :>

Dokładnie .

mi ortografia do szczescia nie jest potrzebna,

Do "szczescia" może nie, ale do "szczęścia" może tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...