Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[POMOC] Nowy Sprzęt - Co wybrać aby byc usatysfakcjonowanym?

Gość xGerdinus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i Czołem !

W tym oto skromnym temacie chciałbym poradzić się Was jaką nową jednostkę sobie sprawić , co poskładać jakie części, co najlepiej przypadnie do mojego wykorzystywania sprzętu .

Zacznijmy od tego czego wymagam i jaki posiadam wstępnie budżet ...

Budżet to ok. 2500zł .

Sprzęt ma mi służyć głównie do grania w gry pokroju: Battlefield 3 , Skyrim , Call Of Duty MW 3 , Single jak i Multi.

Dostałem już kilka propozycji ( przez kilka rozumiem dwie ... ) z proponowanym sprzętem , lecz da decyzja musi być dobrze przemyślana , mam jeszcze troszkę czasu na podjęcie decyzji dlatego pytam was co mi radzicie ?

Nie posiadam ŻADNYCH starych części .

Jedyne czego jestem pewny to wstępnie budżetu i że sprzęt będzie odsługiwany przez 27" ekran LG z matrycą IPS.

Czekam na wasze propozycje , najlepiej jeżeli jesteście w stanie z jakimś opisem delikatnym bo jestem w tym kierunku powiedzmy niewiele więcej obeznany aniżeli LAJK .

Opublikowano

Pewnie i tak na raty bierzesz, polecam dopłacić:

http://www.morele.net/inventory/info/cCDy28/

Masz tu sprzęt na lata, znakomita wydajność (7870XT na rdzeniu Tahiti LE, po oc wydajność HD7950 za ~1200 zł, i5 2500k po OC jeden z lepszych CPU na rynku)

Zapomniałem o chłodzeniu jednakowoż boxowe intela nie są złe (choć jakiś Macho/Fera PRO byłyby wskazane)

Jak coś tańszego to zestaw Davida byłby dobry po obcięciu mobo & ramu i dolozeniu do gpu

Opublikowano

Zestaw świetny lecz...

~ 2900 to jednak dla mnie za dużo bo jeszcze muszę monitor zakupić .

Raczej nie biorę na raty tylko całą sumę mniej więcej będę miał .

@ Down .

Kto pyta nie błądzi , może akurat ktoś coś jeszcze wyczaruje :)

Opublikowano

Właśnie ja nie bardzo kombinuje z O/C bo lajkiem jestem i boje się cokolwiek robić bez jakiejś większej wiedzy na ten temat .

Ale też rozważam czy nie idzie tego zestawu gdzieś za +/- ~2600 urwać bo świetny jest a jednak 2900 to troszkę za dużo jak na mój budżet .

Opublikowano

Nie żałuje kasy na sprzęt .. Najwyżej teraz kupisz z słabsza grafika a potem jak bd mieć kasę wymieniasz ten 1 zestaw sie nie opłaca ja proponuje ten zestaw od true.. Lecz możesz tez zainwestować w amd ceny są dobre na "komputronik.pl"

2627930384.png

reklama w sygnie - MrPiotrek122

Opublikowano

Nie żałuje kasy na sprzęt .. Najwyżej teraz kupisz z słabsza grafika a potem jak bd mieć kasę wymieniasz ten 1 zestaw sie nie opłaca ja proponuje ten zestaw od true.. Lecz możesz tez zainwestować w amd ceny są dobre na "komputronik.pl"

Tyle, że z optymalizacją pod moduły jest tak, że będzie opłacalna, albo nie. Intel to tak naprawdę pewniak.

Tego zestawu O/C Intel nie opłaca się brać przy budżecie 2600zł, i tak trzeba by było chłodzenie wywalić + 7850 zamiast 7870 XT.

Opublikowano

Dziękuję . Temat uważam za rozwiązany .

Proszę moderatora o zamknięcie ..

Osobą udzielającym się w temacie serdecznie dziękuję za pomoc .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...