Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z komputerem

domin238

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od ostatniego czasu mam pewien problem z komputerem, a mianowicie, gdy ogladam filmy, lub gram w gry komputer sie "zawiesza" , lecz po chwili sie "odwiesza" i wtedy cały dźwięk strasznie "burczy i harczy".

Nastepnie resetuje komputer, wtedy dźwięk już normalnie słychać, lecz po chwli, gdy się "odmuli" wyskakuje mi błąd "PMB Corrupt Disk", wiąże się to z tym, że nie działa mi przeglądarka, jak i niektóre programy. Gdy wejdę w pliki systemu widzę jakiś nowy plik o dziwnej nazwie "5e631e7b8d569dfb08bcaf2ff1671d" w tym pliku wszystkie pliki są zablokowane.

Żeby wszystko wróciło do normy myszę zresetowac pc, wejść na windows XP Poczekac, aż sprawdzi dysk, na którym jest windows 7

wtedy resetuje, wchodze na win7 i jest normalnie, do czasu, kiedy znowu dźwiek sie "zawiesi".

Uzywam windows 7

Wymagania PC:

RAM: 4gb

Procesor: AMD Athlon™ II X2 240 processor 2.80 GHz

Karta Graficzna: GeForce 9500 GT

Proszę o pomoc, gdyż jest to męczące powtarzać tę czynność co 2 godziny, z góry dziękuję za pomoc :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mam takie drobne pytanie do Ciebie apropo tego manerwu .

Po co Ci dwa systemy na jednym dysku ?

Problemem tego może być fakt iż dysk nie wyrabia z dwoma systemami co zamula CI bardzo komputer .

Przy tych parametrach nie powinieneś mieć takiego problemu .

Proponowałbym całkowity format , zainstalowanie jednego stabilnego systemu ( Windows 7 32bit ) [ Na 64 masz za mało ramu, kolega także ma 4GB i powiem że nie sprawdza się to idealnie, ale nie laguje też ]

Zainstalować dobrego antywirusa i wtedy zaaktualizować wszystkie sterowniki do sprzętu na najnowsze z stron producentów .

Problem powinien zniknąć :]

Pozdrawiam

xGerdinus.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...