Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wykonywanie komend

hehe7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,zna ktoś może program/skrypt który poprzez lan wykona komendy? Mam komputerek Win Xp i laptopa win 7 i chciałbym włączyć program z xp na laptopie lecz nie chce używać np team wiever bo wtedy użytkownik nie może korzystać z laptopa. Chodzi mi tylko o włączenie programu nie psując korzystania z laptopa (team wiever przesuwa myszke,podpatruje co robi uzytkownik).Wystarczy nawet coś w postaci cmd potrzebuje "run program.exe"

Ewentualnie może mi któs wytłumaczyć jeśli ktoś używa PsExec ,nie moge połączyć xp do win 7 a własnie jego działanie mi się podoba bo wystarczy jedna komenda która się łączy i włącza dany program.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Ref. Zna ktoś się na PsExec (bo prawie żadnego tutoriala nie ma) a nie mogę się z tym połączyć lub inny sposób aby włączyć jakiś program z mojego komputera (XP) na innym komputerze (win 7) w lanie. Raczej nie chce programów takich jak zdalny pulpit,team viewer bo tym przejmuje cały komputer a chce tylko tak jakby użyć jednej komendy (run) czy inne tego typu. Mały program a działający.

Zna ktoś jakiś tutorial na temat PsExec,Telnet,NetCat - chodzi o zdalne uruchomienie programu.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Ref,nikt nie wie?

Chodzi tu tylko o uruchomienie jednego programu na innym komputerze (w lanie).

1387536187-U112334.png

Opublikowano

przecież masz program, czego nie wiesz? uruchom go na kompie który chcesz zdalnie sterować i steruj z innego

wszystko w dokumentacji http://technet.microsoft.com/pl-PL/sysinternals/bb897553.aspx

albo mala pomoc tu http://komputerowypoznan.pl/index.php/zdalne-zarzadzanie/42-psexec.html

reszte sobie poszukaj na google

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

przecież masz program, czego nie wiesz? uruchom go na kompie który chcesz zdalnie sterować i steruj z innego

wszystko w dokumentacji http://technet.microsoft.com/pl-PL/sysinternals/bb897553.aspx

albo mala pomoc tu http://komputerowypoznan.pl/index.php/zdalne-zarzadzanie/42-psexec.html

reszte sobie poszukaj na google

No ok mam to co mi napisałeś bo pobrałem już to + ten tut (jedyny jaki widzialem) czytałem lecz...

Na swoim komputerze odpalam cmd i wpisuje psexec \\nazwadrugiegokomputera cmd i odpali cmd na tym drugim komputerze? bo własnie mi to nie działa.Mam udostepniania i zgode na połączenia zdalne a wyskakuje błąd. Albo konto jest wyłączone albo make sure that the default admin$ share is enabled on nazwadrugiegokomputera.

Powiedz mi jak odpalić program (wystarczy run nazwaprogramu.exe) tylko jak to podać.

Ale nie wiem bo nie zrobiłem tego co piszesz czyli uruchom go na drugimkompie a steruj innym. W tucie nic nie pisze o drugimkomputerze

1387536187-U112334.png

Opublikowano

JAK NIE PISZE KIEDY PISZE ! dokładnie w tym co ci podałem

PsExec jest jednym z narzędzi zawartych w znakomitym pakiecie PsTools. Jest to narzędzie wiersza poleceń pozwalające na wykonywanie procesów na zdalnym systemie i przekazywanie wyników działania do lokalnej konsoli (na komputerze na którym wpisujemy polecenie).

Do działania PsExec niezbędne jest działanie na lokalnym i zdalnym komputerze usługi udostępniania plików i drukarek oraz na zdalnym systemie powinien istnieć domyślny udział administracyjny Admin$.

nie wiem jak ty sobie wyobrażałeś to, że tylko uruchomisz programu u siebie i będziesz mógł robić co chcesz na innym komputerze... chyba

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

To olśnij mnie dokładnie co mam zrobić by działało? Ma działać usługa udostepniania oraz konto z adminem?

Jak nie to mógłbym prosić o krótki poradnik by właczyć ten jeden program?

1387536187-U112334.png

Opublikowano

noż qrde, wszytko masz w pomocy windows XP pod F1 albo na stronie http://support.microsoft.com/kb/314984/pl

dla w7 sobie poszukaj , jest prawie tak samo

dałem ci tutorial jak używać programu przecież , reszta w dokumentacji programu, której nie zamierzam tłumaczyć

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Są trzy kroki których nie rozumiem, a z tego tuta dużo nie wiem bo tam jest napisane jak się połączyć a nie łączy...

Komputery:

1. Mój - XP SP3
  2. Drugi -Win 7

Więc co musze mieć:

• Ip drugiego kompa-mam
  • włączone udostępnianie
  • na moim komputerze psexec

wiecej nie wiem.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

to widocznie nie wychodzi ci czytanie ze zrozumieniem

- na OBYDWU MUSI BYĆ PROGRAM

- nie działa na IP tylko na NAZWĘ KOMPUTERA ( udziału w sieci ) \\NAZWA_KOMPUTERA

- udostępnianie to sobie możesz włączać ale nie masz ADMINISTRACYJNEGO

to co dałem wczesniej, więcej masz na google albo pomoc systemowa pod hasłem : domyślny udział administracyjny

jak bawisz się w domu to lepiej zainstaluj sobie trojana na zdalnym kompie np Prosiaka , znajdziesz program na ... Google ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Edit:Mam na dwóch komputerach program, włączenie udostepniania oraz te prawa i nadal pisze o $admin.Zdalny pulpit działa,a psexec w dwie strony nie chce.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

double...

Edit co zrobić jak mam włączone prawa , udostepnianie i nadal jest o tym $admin. Ew jak sprawdzić czy mam te prawa bo według tuta to mam.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Ref:co zrobić jak mam włączone prawa , udostepnianie i nadal jest o tym
$admin. Ew jak sprawdzić czy mam te prawa bo według tuta to mam.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Poszukuje kompletnego tutoriala tyczącego się PsExec. Bo jeden znalazłem ale nadal nie działa.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Ref

Poszukuje kompletnego tutoriala tyczącego się PsExec. Bo jeden znalazłem ale nadal nie działa.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

moze tutorial trgh?

Nie rozumiem?

1387536187-U112334.png

Opublikowano

rusz się przeczytaj co podesłałem, masz tam WSZYSTKO

łącznie z wszystkimi komendami jakie ma program, ustawieniem OBYDWU systemów

skoro ci nie wychodzi coś musisz robić nie tak jak potrzeba

mi przed chwilą zajęło dosłownie 5 min skonfigurowanie na dwóch kompach usługi i program odpalony na drugim kompie bez problemu odbiera polecenia z drugiego

robiłem nawet testowo kropka w kropkę tak jak napisane w tutorialu co ci podałem

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

na lokalnym i zdalnym komputerze usługi udostępniania plików i drukarek

oraz na zdalnym systemie powinien istnieć domyślny udział

administracyjny Admin$

mam

Psexec uruchamiamy ściągając PsTools na nasz lokalny komputer a następnie rozpakowujemy np. do katalogu c:\.

pobrałem i wypakowałem

Następnie wchodzimy w wiersz poleceń

i wpisuje psexec \\NZK cmd na swoim i powinno na drugim komputerze odpalic cmd?(Oczywiscie NZK zastepuje nazwa drugiego komputera)

1387536187-U112334.png

Opublikowano

a skąd ty bierzesz nazwę komputera drugiego ?

widzisz do w ogóle w potoczeniu sieciowym ?

program kopiuje się do i katalogu WINDOWS albo WINDOWS/SYSTEM32

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Właściwosci mój komputer ,tylko jest różnie: albo Imie albo Imie-Komputer oba próbowałem,nawet z ip(ipconfig) i nic. Własnie na tym może mój błąd polegać. Skąd wziąć dobrą nazwe?Na przycisku start na moim komputerze jest Administrator a w "moj komputer" Oem.W grupie roboczej mój nazywa się Oem a tamten Imie-Komputer

W grupie roboczej tak.

W dwóch komputerach leży w system32

beztytuukzf.jpg

IWONA-KOMPUTER Win 7 64bit chce się z nim polaczyc

Oem lub Administrator (nie wiem) to jest mój XP 32bit

TOMASZ-KOMPUTER z hamachi chyba to jest

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Lekki ref.

Po wpisaniu w cmd hostname wyskakuje mi Iwona-Komputer czyli tej nazwy chyba mam użyc? Tylko czy ta pauza "-" nie przeszkadza?

Po wpisaniu na moim komputerze pisze oem a nie Administrator:)

1387536187-U112334.png

Opublikowano

REF

Lekki ref.

Po wpisaniu w cmd hostname wyskakuje mi Iwona-Komputer czyli tej nazwy chyba mam użyc? Tylko czy ta pauza "-" nie przeszkadza?

Po wpisaniu na moim komputerze pisze oem a nie Administrator:)

PISZE ODMOWA DOSTEPU. COULDNT ACCES po wpisaniu ip/chyba dobrej nazwy

1387536187-U112334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...