Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta główna nie wykrywa nowej karty graficznej .

Spaik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, mam dosc spory problem z karta graficzna, dostalem dzis od kumpla w 100% sprawna grafike:

http://www.gigabyte.pl/products/page/vga/gv-n220d2-1gi
i po podlaczeniu jej do komputera monitor sie nie uruchamia , karta sie
grzeje a ekran czarny i nic nie rusza sie. Mam plyte glowna tą: http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/...2_10/specs
. Nie wiem w czym problem , duzo juz czytalem na temat nie wykrywania
karty graficznej , ale szczerze mowiac dalej stoje w miejscu, probowalem
kilka opcji zmienic w biosie , m.in. wylaczyc zintegrowana karte ale
niestety nic nie pomoglo, Prosze o szybka pomoc. Pozdrawiam i wielkie
dzieki z gory

Opublikowano

Dobrze podłączyłeś wszystko ? Zasilanie do karty o ile takowe potrzebne też ? Zresetuj BIOS jeszcze dla pewności

Może zasilacz za słaby czy cuś ? Ale nie powinien być bo ta karta ledwo co prądu ciągnie

Opublikowano

Dobrze podłączyłeś wszystko ? Zasilanie do karty o ile takowe potrzebne też ? Zresetuj BIOS jeszcze dla pewności

Może zasilacz za słaby czy cuś ? Ale nie powinien być bo ta karta ledwo co prądu ciągnie

Wszystko dobrze podłączone, zasilania karty nie ma , resetowalem bios ta bateryjka, zasilacz 350W ?

Opublikowano

Mowie ci ze karta jest w 100% sprawna, kolega wyjal ja ze swojego komputera dzisiaj przy mnie .

Opublikowano

O ty mieszkasz tam gdzie ja ;D Zresztą mniejsza

Musisz mieć pewność, jak kolega za darmo oddał Ci kartę wartą 100+ zł to znaczy że coś z nią nie tak albo jest debilem

Sprawdź na innym PC czy na pewno działa, jak tak to szukamy przyczyny dlaczego tobie nie

Opublikowano

Inna karta graficzna działa w tym samym wejściu ? Może coś z nim jest

Takie głupie pytanie dla pewności - kabel monitora pod nową kartę podłączasz nie ?

Ewentualnie chodzi o brak sterowniku ale wątpię

Opublikowano

Inna karta graficzna działa w tym samym wejściu ? Może coś z nim jest

Takie głupie pytanie dla pewności - kabel monitora pod nową kartę podłączasz nie ?

Ewentualnie chodzi o brak sterowniku ale wątpię

no dziala ta zintegrowana ATI RADEON HD 2400, a jak podlaczam tą od kolegi to nic sie nie dzieje. Wiadomo ze kabel podlaczony prawidlowo xD. Nad sterownikiem tez myslalem zeby zainstalowac , ale mam zamiar najpierw sformatowac dysk i zainstalowac system od nowa, i wgrac ten sterownik od tej karty kolegi a nie od tej ATI Radeon.. Pomoglo by cos ?

POMOZE KTOS ???

Opublikowano

Jaki zasilacz? Na jakiej karcie pracowałeś przed tą, którą dostałeś?

zasilacz 350W , pracowalem na ATI Radeon HD 2400.

Opublikowano

szczerze mowiac to jaka marka to nie wiem, bo jestem poza domem, wszystko podlaczone.

Opublikowano

karta jest w 100% sprawna sprawdzalem u kolegi . A jezeli to nie zasilacz i siano pojdzie w bloto ?

@up

Czyli wymiana na mocniejszy zasilacz ? Teraz pytanie jaki ? Moglbys cos doradzic / polecic ?

Opublikowano

Deus nie kosztuje 210zł... na techplanet 186 wiec na ceneo, allegro zapewne taniej. Dobrym wyboreem bedzie rowniez Corsair 450w, uzywka jakas

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...