Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poprawa] Quest Cały czas się wyświetla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem quest na 1 lv co daje itemy exp itd cały czas się wyświetla nwm dlaczego oto i on :

quest first_login begin    state start begin        when login begin            if pc . getqf ( "Witaj Na Blood" ) == 0 then                pc . setqf ( "Grasz" , 1 )                say_orange ( string . format ( "Witam Na serverze BY Crejzol" ) )                say_light_blue ( "Serv aktualnie hamachi" )                say_light_blue ( "Powodzonka w grze ^^" )                                pc . give_item2 ( "14009" , 1 )                pc . give_item2 ( "15009" , 1 )                pc . give_item2 ( "13009" , 1 )                pc . give_item2 ( "16009" , 1 )                pc . give_item2 ( "17009" , 1 )                pc . give_item2 ( "50053" , 1 )                pc . give_item2 ( "27003" , 200 )                pc . give_item2 ( "27006" , 200 )                pc . give_item2 ( "72702" )                pc . give_item2 ( "80009" )                pc . give_item2 ( "70038" , 80 )                  pc . set_skill_level ( 131 , 10 )                pc . change_money( 1000000000 )                horse.set_level ( 30 )                horse.ride( )                                if pc.job==0 then                    pc . give_item2 ( "19" , 1 )                    pc . give_item2 ( "3009" , 1 )                    pc . give_item2 ( "11209" , 1 )                    pc . give_item2 ( "12209" , 1 )                    set_state(_complete_)                end                if pc.job==1 then                    pc . give_item2 ( "1009" , 1 )                    pc . give_item2 ( "2009" , 1 )                    pc . give_item2 ( "11409" , 1 )                    pc . give_item2 ( "12349" , 1 )                    set_state(_complete_)                end                if pc.job==2 then                    pc . give_item2 ( "19" , 1 )                    pc . give_item2 ( "11609" , 1 )                    pc . give_item2 ( "12489" , 1 )                    set_state(_complete_)                end                if pc.job==3 then                    pc . give_item2 ( "5009" , 1 )                    pc . give_item2 ( "7009" , 1 )                    pc . give_item2 ( "11809" , 1 )                    pc . give_item2 ( "12629" , 1 )                    set_state(_complete_)                end            end        end        state _complete_ begin    endend

Przykładowo tpne sie z chunjo do jinoo to wyświetla mi sie witaj na serverze itd i dostaje itemy jak temu zaradzić ?

Let's play....

Opublikowano

if pc . getqf ( "Witaj Na Blood" ) == 0 then zamień na if pc . getqf ( "Grasz" ) == 0 then

Opublikowano

Mam pytanie jak wpisuje w konsoli ./qc give_basic_weapon.quest to wyskakuje mi :
QUEST:FIRST LOGIN

STATE :START

WHEN:LOGIN

EXPECTING 'WHEN' OR 'FUNCTION'

GIVE_BASIC_WEAPON.QUEST:55 ABORTET CORE DUMPED

to wszystko jest ok ? ;d

Let's play....

Opublikowano

if pc . getqf ( "Witaj Na Blood" ) == 0 then zamień na if pc . getqf ( "Grasz" ) == 0 then

zmieniłem dalej mi tym questem spamuje ...

Let's play....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...