Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o takim serwerze ?

piotrek54PL

ankieta o.o  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wolisz ?

• Serwer oparty na Feed The Beast
      1
    • Serwer wg. mojego pomys?u.
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mało inteligentne odpowiedzi typu "Spoko, zagram" raportuję jako spam, piszcie co wam się podoba a co nie.

Planuję, a właściwie już zacząłem robić serwer i chciałbym się zapytać co o takim pomyśle na serwer sądzicie i czy byście zagrali na nim.

Będzie to serwer z modami: Smart Moving, Biblio Craft (biblioteczki, regały), Grimoire of Gaia (Nowe potwory), MAtmos (Dźwięki otoczenia/przyrody), Balkon's Weapons mod (Nowe bronie jak dzidy, włócznie, kusze), GemsPlus (Sporo nowych rud, kolorowe szkło i piasek, zbroje, narzędzia i miecze)

Wejście do gry będzie banalne, ze względu na autorski launcher, który przy uruchomieniu będzie sprawdzał poprawność pliów i aktualizował je, sam wgrywał mody, gracz nie będzie mógł ich w żaden sposób edytować, więc nie wgra sobie xraya :D

Co do trybu gry to planujemy Miasto gdzie będą działki 10x10 do kupienia, porozstawiamy npc u których będzie można kupować np. rybak u którego kupimy wędkę, ryby itp,. A do tego mapa surowcowa która nie będzie resetowana (Nie robimy z tego freebuilda) i tam nowi gracze będą mogli się osiedlić i kopać surowce, a jak zarobią na działkę, to kupią działkę :D

Na serwerze będą też rangi vip które dadzą: enchantowany drewniany miecz, rezerwację slota, dodatkowe itemy oraz darmową działkę 20x20 (Normalnie też będzie, ale będzie bardzo droga). Na serwerze znajdą się też arena pvp, paintball (dla rozrywki), parkoury z nagrodami, pułapki znane z serwera skkf :D , świniarnia itd.

Co o tym myślicie ? Może macie własne pomysły ? Czekam na opinie, a dla ciekawych projektu newsy tutaj:

https://www.facebook.com/pages/WeedCraft/410959268961425

Opublikowano

A do tego mapa surowcowa która nie będzie resetowana (Nie robimy z tego freebuilda) i tam nowi gracze będą mogli się osiedlić i kopać surowce, a jak zarobią na działkę, to kupią działkę :D

Hmm.. Nie wiem czy jest dobrym pomysłem nie resetowanie mapy wydobywczej :P Kiedyś dokładnie tak samo myślałem, ale okazało się, że trzeba resetować.. inaczej gra znudzi się graczom :( Ciekaw jestem jak sobie poradzisz.

Jestem na TAK. Serwer bardzo fajny, pomysł podoba mi się. Chętnie zagrałbym.

(: .ćyż usnes am eiN

Opublikowano

Dodaj divinerpg dodaje on chyba 7 nowych swiatow i duzo duzo itemow nowych zbroi mieczy narzedzi rud poprostu all in one ale i tak zagram jak ci sie uda to pisz ip na pw <br /><br />Ps oby nie bylo jak zwykle pomysl->zrobienie->szukanie sponsora->fail :)

Opublikowano

Dodaj divinerpg dodaje on chyba 7 nowych swiatow i duzo duzo itemow nowych zbroi mieczy narzedzi rud poprostu all in one ale i tak zagram jak ci sie uda to pisz ip na pw <br /><br />Ps oby nie bylo jak zwykle pomysl->zrobienie->szukanie sponsora->fail :)

Sponsora nie będziemy szukać, mamy nadzieję że serwer utrzyma się z vipów, a jeśli nie, no to cóż jak się nie zainwestuje to się nie wygra :D Co do tego moda to okej, ale po 1: Jeszcze nie wyszedł na 1.5, po 2 nie wiem czy będzie współpracował z BukkitForge, po 3: Nie widzę żadnych informacji o nim, na stronie moda nie ma żadnego info o elementach jakie dodaje, a żeby nie było tak że w jakiś sposób umożliwi oszukiwanie/ułatwi grę. Stan prac nad serwerem na facebooku :)

Hmm.. Nie wiem czy jest dobrym pomysłem nie resetowanie mapy wydobywczej :P Kiedyś dokładnie tak samo myślałem, ale okazało się, że trzeba resetować.. inaczej gra znudzi się graczom :( Ciekaw jestem jak sobie poradzisz.

Jestem na TAK. Serwer bardzo fajny, pomysł podoba mi się. Chętnie zagrałbym.

Hmm, no tak, ale ciągłe resetowanie mapy to straszne ułatwienie gry, co reset gracz idzie i sobie kopie surowce bez większego wysiłku, może masz jakiś pomysł na kompromis ? :)

Opublikowano

@up wejdz na serwer azurite wpisz w szukaj na mpc tam jest ten mod wgrany mozesz zobaczyc<br /><br />@edit masz tu link do opisu wiki tego moda sa wszystkie rzeczy jakie dodaje tempestgamers.com/divine/wiki/index.php/Main_Page<br /><br />I on nie ulatwia gry juz na pierwszym swiecie z np zelaznym eq smierc na 2 hity :p trzeba miec superceq zeby wejsc

Opublikowano

Wejście do gry będzie banalne

Nigdy nie można mówić, że wejście na serwer, który będzie wymagał launchera będzie banalne, bo wiele osób zniechęci się tym, że będą mieli różne problemy z programem, bo to im nie będzie działało, tego nie mają aktualnego, a jak wiadomo człowiek jest leniwy i o pomoc nie napiszę, a nawet jak to zrobi to niektóre tłumaczenia go przerosną

(Nie robimy z tego freebuilda)

Jak to nie ? Oddzielna mapa z surowcami, działeczki do kupienia, czy to nie jest FreeBuild ?

Areny pvp, painball, parkour i świniarnia ! Czy to kurde nie jest rodem z takiego typu serwera ?

Jeżeli znajdziesz inny pomysł na rozwój tego serwera to nawet może zagram, bo samo wpakowanie modyfikacji nie wystarczy, a pomysł nie różni się zbytnio czymś szczególnym więc mogę Ci spokojnie powiedzieć z czystej obserwacji takich serwerów, że będziesz miał nawet mniej graczy niż byś otworzył taki sam serwer bez modów.

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Wiesz, wszystko spoko, pomysł jest ciekawy, niby wszystko piękne, lecz powiem Ci tak z własnego doświadczenia, ponieważ miałem już okazję być właścicielem serwera z modami, że jeżeli chcesz mieć na serwerze dla którego masz swojego klienta dużo ludzi, to musisz mieć bardzo dobrą reklamę. Ludziom nie chce się pobierać clienta, instalować, itd. Gdybyś jednak przypisał zwykłym minecraftowym przedmiotom, np. motyce jakieś funkcje, np. strzelanie śnieżkami, a następnie podmienił w TexturePack'u motykę na kuszę a śnieżkę na bełt, czyli jednym słowem zrobił wszystko po stronie serwera, to sukces murowany. Oczywiście jest to baardzo czasochłonne, lecz bez pracy nie ma kołaczy ;]

Opublikowano

No ogólny pomysł nie jest zły , lecz dla mnie działka 10 x 10 jest trochę za mała 15 x 15 była by w sam raz

mihcio15.png

Opublikowano

Ogólnie dawanie wielu nowych rzeczy zestawione z taką małą działką jest jak kupowanie butów 2 rozmiary za małych i chodzenie w nich. Niby się da, ale jest strasznie niewygodnie i pomimo tego, że są modne zmieniasz je na trampki (metafora do zmiany serwera, jakby ktoś nie skojarzył)...

106071453484304291456.jpeg

Opublikowano

Nigdy nie można mówić, że wejście na serwer, który będzie wymagał launchera będzie banalne, bo wiele osób zniechęci się tym, że będą mieli różne problemy z programem, bo to im nie będzie działało, tego nie mają aktualnego, a jak wiadomo człowiek jest leniwy i o pomoc nie napiszę, a nawet jak to zrobi to niektóre tłumaczenia go przerosną

1.Pobierasz plik

2.Uruchamiasz (jest napisany w javie, uruchomisz wszędzie.)

3.Launcher automatycznie pobiera pliki, włącza minecrafta i wchodzi na serwer.

4.Grasz

Jak to nie ? Oddzielna mapa z surowcami, działeczki do kupienia, czy to nie jest FreeBuild ?

Areny pvp, painball, parkour i świniarnia ! Czy to kurde nie jest rodem z takiego typu serwera ?

Jeżeli znajdziesz inny pomysł na rozwój tego serwera to nawet może zagram, bo samo wpakowanie modyfikacji nie wystarczy, a pomysł nie różni się zbytnio czymś szczególnym więc mogę Ci spokojnie powiedzieć z czystej obserwacji takich serwerów, że będziesz miał nawet mniej graczy niż byś otworzył taki sam serwer bez modów.

Hmm, więc co sugerujesz ? Parkoury, paintball, areny mają być tylko jako rozrywka, nie będą przynosiły jakiegoś zysku w grze. Oprócz parkourów, ale będą tam tylko symboliczne nagrody.

Wiesz, wszystko spoko, pomysł jest ciekawy, niby wszystko piękne, lecz powiem Ci tak z własnego doświadczenia, ponieważ miałem już okazję być właścicielem serwera z modami, że jeżeli chcesz mieć na serwerze dla którego masz swojego klienta dużo ludzi, to musisz mieć bardzo dobrą reklamę. Ludziom nie chce się pobierać clienta, instalować, itd. Gdybyś jednak przypisał zwykłym minecraftowym przedmiotom, np. motyce jakieś funkcje, np. strzelanie śnieżkami, a następnie podmienił w TexturePack'u motykę na kuszę a śnieżkę na bełt, czyli jednym słowem zrobił wszystko po stronie serwera, to sukces murowany. Oczywiście jest to baardzo czasochłonne, lecz bez pracy nie ma kołaczy ;]

Napisanie takiego pluginu to 5 min roboty :D Ale ja chcę stworzyć coś więcej, osobiście strasznie znudził mi się podstawowy minecraft więc odrazu pomyślałem o modach.

Mówicie że za dużo z freebuild ? Nie wiem co można z tym zrobić, jakies pomysły , co zrobić by za bardzo nie ułatwić graczom - gry ? :D

Opublikowano

Pomysł zapowiada się ciekawe lecz trochę za duże tego wszystkiego. Oczywiście jeśli wszystko ładnie będzie ogarnięte to może coś z tego wyjść...

Opublikowano

Screen launchera:

scr130322-155900.png

Główne funkcje:

1. Automatyczne sprawdzanie plików minecrafta, kasuje wszystkie dograne przez usera mody (Np. xraya).

2.Automatyczne pobieranie plików minecrafta z modami do innego folderu, nie domyślnego.

3.Jeśli wpisany nick należy do konta premium, trzeba wpisać hasło (Koniec podszywek !) (Jesli ktoś nie ufa to może sobie grać jako nonpremum, na innym nicku)

Opublikowano

Serwer z modami nie wypali, ponieważ nie każdy będzie wiedział jakie mody zainstalować i skąd je pobrać!

Już powiedziałem, że wystarczy że pobierze jeden plik, uruchomi go a cała reszta zrobi się automatycznie.

Opublikowano

Sponsora nie będziemy szukać, mamy nadzieję że serwer utrzyma się z vipów, a jeśli nie, no to cóż jak się nie zainwestuje to się nie wygra :D Co do tego moda to okej, ale po 1: Jeszcze nie wyszedł na 1.5, po 2 nie wiem czy będzie współpracował z BukkitForge, po 3: Nie widzę żadnych informacji o nim, na stronie moda nie ma żadnego info o elementach jakie dodaje, a żeby nie było tak że w jakiś sposób umożliwi oszukiwanie/ułatwi grę. Stan prac nad serwerem na facebooku :)

Hmm, no tak, ale ciągłe resetowanie mapy to straszne ułatwienie gry, co reset gracz idzie i sobie kopie surowce bez większego wysiłku, może masz jakiś pomysł na kompromis ? :)

Jeżeli chodzi o Divine RPG, ja na twoim miejscu bym nie dodawał go, gdyż divine RPG dodaje bronie które potrafią griefować teren (cannony zniszczą nawet bedrock).

A pomysł na serwer super, biblio craft to super mod, z Gems Plus się nie spotkałem, lecz twój opis bardzo zachęca do niego :D

Jak serwer wystartuje, zagram

76561198044975849.png

Best Member

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Bez nowych rud, wypierdzielić surowcową. BEZ PARKOURA! Ludzie, jak robicie już jakiś serwer to zachowajcie jakąś magię która w tym projekcie drzemie. Styl średniowieczny zachowajcie bez rzeczy wychodzących poza tą epokę. Jak nawalicie tego milion to nie będzie to fajne. Tak samo jak robicie te serwery sg.. Tego jest dużo. Tak więc polecam Ci zrobić bez zbędnych nowości, tak by było to realistyczne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...