Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Spadek FPS'ów ? Nie wiesz co zrobić ? Wejdź w ten poradnik a się dowiesz jak to naprawić ! - Poradnik dla zielonych !

xavierxcreper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

W tym poradniku przeczytacie jak poprawić FPSY na wyższe a niższe FPSY wyeliminować z naszej gry !

Programy potrzebne do wejścia w Optifine.rar

WinRar ( Wersja płatna czy darmowa to wy wybieracie polecam płatną ale sam mam darmową ... )

A więc zaczynajmy :)

-----

Przypominam :

Poradnik dla nie wiedzących jak powiększyć fpsy i dla zielonych z Minecraftem ...

-----

1. Pobieramy Mod - Optifine ( jeżeli masz wersje minecrafta np. 1.5 wpisujesz w google Optifine 1.5 minecraft forum )

Link do pobrania : http://optifine.net/downloads.php I klikamy na zakładkę DOWNLOAD ( Czytaj wyżej jeżeli nie wiesz które pobrać ... )

2. Pobieramy ... Po pobraniu wchodzimy w folder "POBRANE" i klikamy 2 razy na Optifine.rar

Następnie wchodzimy w - Start > Uruchom wpisujemy %appdata% i wchodzimy w folder .MINECRAFT > bin

Następnie mamy tu kilka plików .jar . Zaznaczamy Minecraft.jar i otwieramy za pomocą programu Winrar .

3. Następnie mamy tu 2 pliki otworzone rar .

Pliki z Optifine.rar przenosimy do Minecraft .jar po przeniesieniu

usuwamy folder META.INF.

Dlaczego usuwamy ?

Jest powód :

Nie pozwala na uruchomienie minecrafta z modami .

Do czego on służy ?

Tak jak wyżej - nie pozwala na uruchomienie minecrafta z modami ... Co się w nim znajduję ? Jakieś pliki MOJANG itp ..

4. Zamykamy wszystko i uruchamiamy minecraft.exe

Po uruchomieniu wchodzimy w zakładkr OPTIONS > VIDEO SETTINGS i ustawiamy [ : FOG na fast ] następnie zakładke Jasność ustawiamy na Jaskrawą a Graphics na - Fast.

Smooth Lighting ustawiamy na 0%

Render distance - Renderowanie naszego świata ( ilośći kratek ( bloków )

Musimy ustawić na Tiny lub Short - lecz świat renderuje się na mniej kratek . - Zwieksza to FPSY i może ,że inni nie lubią jak tak im się renderują na tak mało kratek niech zostawią ale na pewno jakieś FPSY zostaną tak powiedzieć ... Usunięte ...

Performance ustawiamy na MAX FPS ,abyśmy więcej mieli fpsów nie zauważyłem jeszcze ,że coś zmienia w naszej grze jedynie powiększa FPS .

Clouds ... - Wiecie na pewno jakie to słowo ... Ustawiamy oczywiście na OFF * Tak samo View Bobing na OFF i advanced OpenGL na Fast.

Następnie wchodzimy w zakładkę DETAILS...

i ustawiamy SKY i STARS na off . Gdy to zrobiliśmy klikamy done>animations i zmieniamy czy np ...

Mamy zakładkę coś tam,lava

Ustawiamy na OFF czyli nie będzie się poruszać

UWAGA

KAŻDA ZAKŁADKA SŁUŻY DO CZEGOŚ INNEGO !

Jeżeli mamy to coś tam,lava - (Poruszanie się lavy) i kolejne coś tam2,lava polecam na off .

I tak dalej ...

Jeżeli nie chcecie tracić czasu klikacie All Off ( albo inną zakładke jeżeli jest ... ) i ustawiamy na On te części aminacji które mają być jak żywe czyli takie jak przed instalowaniem Optifine .

W aminations jeżeli ustawimy na OFF odpowiednią zakładkę może nawet wyłączyć dźwięki deszczu a może sam deszcz ...

I to wszysko co potrzebujemy by zwiększyć FPS'Y .

Wchodzimy w nas świat czekamy 30 sekund a nasze FPSY się poprawią :) .

Dziękuje . Jeżeli wam FPSY się nie poprawią piszcie na PW ( tutaj na mpcforum )

Jeżeli znalazłeś jakiś błąd pisz tu w temacie :) . Na pewno poprawie i dam za to wam nagrodę :D

---

To co chcę dodać do tego tematu :

Obrazki ( teraz nie dodałem bo jestem na kompie brata - zaraz dam ;) . )

Pozdrawiam.

//

Opublikowano

Ten fajny . Pozdro xD

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Opublikowano

TuT przydatny, lecz chyba każdy zna już modyfikacje OptiFine... Poza tym weź zmień te kolory, bo aż w oczy razi :D

Mamy od tego dział.

• 4 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...