Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiednie ćwiczenia + dieta.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Na wstępie powiem, ze chciałbym trochę schudnąć z brzucha/bioder/dupy i nóg , warze ok. 55kg i mam 165-170cm wzrostu.

Jakie polecacie dla mnie ćwiczenia i diete?

Opublikowano

wg mnie ważysz dobrze

Policz sobie kalorie ile jesz dziennie, żeby schudnąć musisz jeść mniej tych kalorii czyli mieć tzw deficyt.

Biegaj raz dziennie, jeździj na rowerze. Pompki, podciąganie na drążku oraz brzuszki w zupełności wystarczą, a jeśli chcesz mieć lepszy tyłek to kup sobie gumę do grania (taką jak kiedyś dziewczynki miały w podstawówce i skakały przez nią) przywiąż jeden koniec do kaloryfera, a drugi zaczep za nogę i machaj nogą w tył. Im twardsza guma tym lepsza, żeby było większe obciążenie służ ją na kilka razy.

Unikamy niezdrowych tłuszczy i przetworzonych pokarmów, zapominamy o: majonezach, wędlinach, kiełbasach(chyba ze mamy pewne źródło i wiemy, co tam jest wsadzone),olejach rafinowanych, tłustych serach i mięsach, skwarkach i słoninie, rybach w puszkach i parowkach. Im bliższe natury pokarmy, które spożywamy tym lepiej
Rozkładamy wszystko to na 5-7 posiłków, co 2,5-3 h aby nasz metabolizm pracował cały dzień na jak najwyższych obrotach

951841430649214321545.png

Day after day.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...