Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemik z minecraft

45ArekPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam windows 7 poszedł mi far cry 3 gothic 4 to mysle ze minecraft tez pojdzie no i przy nim mi sie komp wyłącza co jest ? jak zrobic zeby sie nie wyłaczał bo tylko przy nim sie wyłacza jak pogram 10min w minecrafta wyłacza spedze 4h na kompie na innych grach dziala co jest

Opublikowano
Pomożemy Ci z każdym problemem!

Raport

Do tematu.

Najnowsza java , launcher wadliwy, ram, grafika, zasilacz podejrzewam że to.

Wysłane z mojego GT-I5800 za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Jak wiadomo Minecraft potrzebuje dużo ramu i procesora. Ram raczej się nie będzie przegrzewać, bo po prostu one się nie przegrzewają, a procesory często się przegrzewają. Tak jak w moim przypadku (na drugim kompie) od gry na minecrafta komputer się przegrzewa i się wyłącza. Osiąga procesor ponad 100 stopni Celsjusza . Ten problem będzie się nasilał, wiem z doświadczenia. Najlepiej zanieś komputer do jakiegoś serwisu i niech ci sprawdzą procesor czy jest w porządku i się nie przegrzewa, albo sam pobierz jakiś program do sprawdzania temperatury i uruchom minecrafta i obserwuj temperaturę.

Minecraft Premium --->

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...