Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft bardzo mało FPS

luki2349

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam taki problem, mianowicie mimo sprzętu spełniającego minimalne wymagania (dane ze strony http://www.systemrequirementslab.com) ma bardzo mało fps, spada nawet do 1fps. Komputer ma swoje lata, ale nie jest najsłabszy:
RAM 4GB DDR2
Grafika: AMD Radeon HD 6770
Procesor: Intel Xeon CPU 2.80GHz
Win 7 64bit.
Dlaczego tak jest? Widziałem słabsze komputery, ale minecraft osiągał tam nawet do 60fps. Co zrobić aby chodził mi on płynniej?

Jeśli pomogłem daj Lajk, to nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje :D

Opublikowano

System instalowany tydzień temu, optifine mam ale na minimalne minimum wyciąga tylko 40fps. RAM zaraz przydzielę i zobaczę jak zadziała.

Opublikowano

Java aktualizowana zaraz po instalacji systemu, sterowniki karty graficznej najnowsze ze strony producenta. Zwiększenie ilości RAMu także nic nie dało nawet na superflat jest max 9 FPS.

Opublikowano

Możliwe, że to ważna informacja. Gadżet Win 7 miernik CPU gdy gram w minecrafta pokazuje ciągle 100%.

Opublikowano

ja tak samo mam na nowym laptopie moim ale zainstalowalem zb optifine odrazu 20 fps wiecej wiec polecam,a z tym ramem to nie dziala mi nw dla czego mam premium moze mi ktos z tym zrobic mam 3gb ramu w laptopie

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Zrobiłem wszystko tak jak kazali (link MorN`a) i fakt dochodzi do 30 fps, ale niekiedy zacina się na 1 lub 2 sek.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...