Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Problem z grą.

aragrom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z grą Battlefield Play4free. a mianowicie wchodzę do gry, klikam Start Game, pisze ze dolaczam do gry. Następnie jest okienko z napisem łączenie. Gdy naładuje sie do końca czekam jeszcze 2 minuty i nagle przeskakuje okienko na wychodzenie z gry i wychodzi mi do menu głównego gry.

Mój komputer to :

-xp 32-bit

-Intel Core 2 Duo 2x 2.40 GHZ\

-512mb ram

-karta graficzna Ati Radeon HD5400 Series 512mb

-internet 20mb/s

Wiem że mam mało ram, lecz na stronie battlefield.play4free.com pisze ze minimalne jest to wlasnie 512. a gdy daje na okienko, najmniejszą rozdzielczosc i ustawienia graficzne daje na najmniejsze powinna sie rozgrywka włączyć (tak sądzę).

Aktualizowałem sterowniki, wszystkie javy, schockwave itp... Używam gameboostera i aktualizowalem gre w Punk cos tam :D

Liczę na pomoc :)

Opublikowano

Na tym sprzęcie powinien działać na niskich lub bardzo niskich.

Odpal przeglądarke z uprawnieniami admina, przestaw rozdzielczość na 860x640 i spróbuj odpalić gre.

Opublikowano

Na tym sprzęcie powinien działać na niskich lub bardzo niskich.

Odpal przeglądarke z uprawnieniami admina, przestaw rozdzielczość na 860x640 i spróbuj odpalić gre.

jak to zrobić?

Opublikowano

PPM na ikonke przeglądarki i Uuchom jako Administrator..
A rozdzielczość chyba wiesz jak przestawić w grze

Gdy siadasz przed kompem, przy drzwiach do pokoju zastawiasz minę claymore, by nikt ci nie przeszkadzal

37be2935.png

Opublikowano

PPM na ikonke przeglądarki i Uuchom jako Administrator..

A rozdzielczość chyba wiesz jak przestawić w grze

klikam ppm na ikonke i daje Uruchom jako... > Następujący użytkownik > Administrator i pod administratorem jest pole na hasło i jak nie wpisze w nie nic to jest ze nie mozna sie zalogowac i ze jest jakies ograniczenie, ale moje konto jest administratorem

Opublikowano

Zrób test internetu na speedtest,net

Być może masz za duży ping, ja czasem mam tak samo jak ty - że sie zawiesza na ekranie 'dołączanie do gry'.

Jeśli ten za duży ping już masz to powyłączaj zbędne programy czerpiące internet np. GG, Skype i zresetuj router. Powinno pomóc :)

Opublikowano

No to ping masz przyzwoity, powinno się dać grać... Piszesz, że czekasz 2 minuty, to strasznie długo... U mnie na necie 4 MB ładuje się jakieś 50 sekund. Ile razy próbowałeś wejść do gry?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

za kazdym razem wchodze to z 3 razy proboje i ciagle to samo, laduje sie do koncia ŁĄCZENIE , 2 minnuty i wychodzi. kiedys na gorszej karcie graficznej gra smigala mi na bodajze bardzo niskich ale zawsze cos. jeszcze mialem wtedy internet 4 mb i karte 128mb zintegrowaną

Opublikowano

A mógłbyś zrobić reinstall? Widzę, że net nie najgorszy to i szybko pójdzie, a wydaje mi się, że nic innego nie pomoże (z tego co piszesz próbowałeś już wszystkiego, co sam bym doradził).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

przed chwila wszedlem na kilka sekund do rozgrywki, po czym wyskoczylo , ze wystapil blad z polaczeniem sieciowym i wyszlo ;/ reinstal juz robilem

Opublikowano

To może jak wchodzisz do gry z tych 30 ms robi się ping ponad 100, bo np. ja tak mam... I wtedy może Cię wywalić, choć nie wydaje mi się, żeby od razu, przed zaczęciem gry... Albo np. dlatego, że w czasie jak ładowała Ci się mapa serwer mógł się zapełnić, bądź też jest jakiś limit czasu ładowania.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...