Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwne tekstury.

McQuicks

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Po ostatnim update Minecrafta mam problem z teksturami. Oto tak własnie wygląda:

8MlHDSZ.jpg

Wiecie może dlaczego tak się dzieje? Możliwe, że muszę coś wgrać, czy coś, bo ostatnio kupiłem nową kartę graficzną (Nvidia GeForce GTX 650 Ti)

Dzięki za odpowiedzi. D:

Opublikowano

Jak na moje oko, tekstury wyglądają całkiem normalnie. ;oo

Ale skoro widzisz, że nie, to spróbuj przeinstalować sterowniki do karty graficznej, to może być powód. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Reinstal:

• ModLoader'a
  • OptiFine
  • Textur <- lub wgraj jakieś np. sphax w 16px
  • Sterów

Popróbuj:

• Z innymi wersjami mc
  • Z innymi wersjami sterów
  • Sprawdź temp. karty :D u mnie dawniej były kolosalne zmiany, a sie okazywało, że troszke za duzo było :D
Opublikowano

Jak na moje oko również tu nie ma nic dziwnego? Najlepiej narysuj nawet w paincie o co Ci chodzi.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Starsze sterowniki (płyta z zestawu karty) nie działały źle, po prostu był update, więc go wgrałem.

Tekstury jakie są na screenie to defalut, więc to nie ich wina, próbowałem na 1.5 i 1.4.7 co za tym idzie także reinstall Optifine i Modloadera.

Sprawdzę tą temperaturę karty, ale nie sądzę, że jest to powód, bo np. Crysis 3 spokojnie chodzi bez ścinania i dziwnych błędów z teksturami. :)

Opublikowano

Naprawiłem to już. Wystarczyło zmienić ustawienie wygładzania krawędzi na 'kontrola aplikacji' w Panelu Kontrolnym Nvidii.

Zamykam. :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...