Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czemu wszyscy składają Blade of the Ruined King

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zauważyłem że wszyscy ci pro gracze, typu fnatic itp. to zawsze na adc jako pierwszy item składają ten fioletowy mieczyk. Czy on na serio jest taki OP? Bo gram Tristaną od 2 dni i składałem ją tak: Doran > Nieskonczonosci > Berserki > Widmowy Tancerz / Stattik > potem sytuacyjnie, albo jakieś survi, albo krwiopijca itp.

I w związku z tym fioletowym mieczem zastanawiam się czy by przed ostrzem nieskończonosci nie wcisnąc tego mieczu, jak wszyscy nim tak grają. Jak myślicie? Który build lepszy? Z tym mieczykiem czy bez?

Mam 23 lvl i nie mam runek po AD, jakby ktoś pytał. Składam na razie pod AP bo AP gram najwięcej.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Ten itemek jest w miarę tani i łatwiej go zbudować niż Ostrze nieskończoności. Daje całkiem sporą przewagę na linii. Na dodatek jest dobry na dzisiejszą mete warmogów, bo bije %hp.

Ale na tristanie nie polecam, ona ma zbyt duży zasięg, więc ten item średnio się opłaca.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Ma praktycznie wszystko to, co porządny AD Carry potrzebuje, czyli AD AS oraz Kradzież Życia na dodatek ma slowa, Ja buduje zawsze to jako pierwszy item i heal z użycia tego itemu daje mi lekka przewage + ten slow, gdy wpada jungla <3

@Down, Co mi powiesz na to ze składam to na Miss Fortune i Quinn :) ?\

@Down3 szok_em.jpg

Opublikowano

Op item. i w late nawet ad janna zabijałem Riven 1v1 dzięki niemu

A co do samego miecza. Troche małe survi masz, ale w sumie i tak teraz się już Doran Blade nie robi więc nic nie tracisz a masz szybko dobry item na lane

lolzed.jpg

Opublikowano

Pomyślmy czego potrzebuje ADC

Obrażenia - są

Szybkość ataku - jest

Kradzież zdrowia - jest

Coś do kitowania - obecny aktyw gotowy do działania

Kryty - a no nie ma ale świetnie zadziała z IE

DMG w tanków - pasyw na % HP skalujący się z armor pen (!!!)

Posiada więc 5/6 w kwestii użyteczności.

Składa się z super tanich przedmiotów i ma niski koszt receptury - kolejny plus.

Czego potrzebuje jungler AD?

LS - mamy

AS - mamy

Jakieś CC - slow także z jego części (Bilgewater Coutlass)

Z tanich przedmiotów (a jakże)

Coś co złożymy wcześnie, zostawimy i zeskalujemy w late (no przecież)

DMG % zdrowia dla barona i smoka (co prawda max 90 ale jednak)

Sustain? - Mamy LS

DMG - ano jest

Coś na tanky postacie - proszę bardzo pasywka

Możemy zbudować część równie użyteczną co cały item - hue

Jakieś cc - slow

NIe daje tankowatości ale biorąc pod uwagę przydatność Bilg.Coutl. możemy sobie zbudować coś tanky trzymając go w EQ

Meta na stackowanie HP? Hej ho! Pierwszy użyteczny on-hit w pięknej cenie. To jak stare madredy, tylko tańsze i z kradzieżą zdrowia (kto nie kochał madredów?).

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ten item miał być antytank, przed nerfem był anty wszystko. Po nerfie nadal jest dobry, jednak te ok. 750 hp przewagi po użyciu aktywa to dużo, do tego przyjemny ms buff. Dodatkowo daje wszystko co adc potrzebne poza arm pene, boostuje mocno early.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Botrk jest latwy i szybki do zlozenia, sklada sie z tanich itemow ktore sa przydatne w early, pasyw swietny na aktualna mete. Wiekszosc juz to powiedziala, praktycznie same plusy.

Opublikowano

Jak dla mnie przydaje się na ADC z małym zasięgiem (czyt. Graves,Corki itp.) oraz na junglerów i solotopów którzy potrzebują AS (czyt. Vi,Jax itp).

Opublikowano

Ten fioletowy mieczyk jak to nazwałeś jest dobry.Ja go składam na Mastera Yi pod AD jungle i wymiata dosłownie szybkość ataku obrażenia co więcej dodać.

Pod adc jakoś mi nie pasuje ten miecz:)

lastfair.jpg
Opublikowano

Bo to tani i dobry item, zaczynając go idziesz od razu w lategame build

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

grając vs tanky ADC musi mieć ten blade. poza tym tylko -9999 elo składają na adc 1wszy item infi :) jeśli grasz vayne i podobnymi którym zależy na atkspeed rush berki - vamp - phantom a jesli adc typu varus/quinn - bloodthister core po berkach.
pozdrawiam

Proszę o zmiesienie odrobiny warnów? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...