Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z siłą !

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam 16 lat, zawsze byłem przy kości, jadłem wszystko na co miałem ochotę, potem pojechałem na obóz w piłkę i schudłem. Walneło mi coś w psychice i w wieku 16 lat przez 3 miesiące się odchudzałem, po prostu mało jadłem i schudłem 10kg, tłuszcz i mięśnie się spaliło !

Teraz tego żałuję, brakuje mi energii i werwy. Macie jakieś pomysły jak wrócić do formy ? Jeść wszystko i dużo, żeby mieć siły, czy może jednak ćwiczyć, ale żeby ćwiczyć trzeba mieć siłę ;D Wasze pomysły, abym znów nabrał energii ? Pytam się serio.

Wiek 16 Waga 60 Wzrost 176

Nie boje się przytyć, bo 60 kg to za mało jak na 176cm.. Tym bardziej, że jestem chudy, a nie chce być jak patyk, które się pierdylnie i leży.. Trzeba mieć siłę i rosnąć, potem się pójdzie na siłkę ;)

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Jeść ale zdrowo, 60 kg na twój wzrost to (według mnie) dobra waga.

Siły nie masz bo nie jesteś przyzwyczajony do mniejszej ilości głównie cukrów i węglowodanów :)

Jedz co chcesz, możliwie zdrowo i możliwie bez przesady, poza tym ćwicz. Tylko nie na siłę, rozwiń sprawność (bieganie, podciąganie itp. itd.) żebyś rozwinął podstawowe cechy, potem się bierz za siłownię :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ważyłem 75kg i wyglądałem normalnie, nie wiem jak Wy funkcjonujecie, ale chłopak to ma być chłopak, a nie dziewczynka...

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Jak ma 176 to powinieneś mieć wagę ok 70-75kg

Polecam dobrze się odżywiać..

Spróbuj tez jeść więcej słodkiego :) A także trochę mniej ruchu a na pewno przytyjesz :)

Opublikowano

Ważyłem 75kg i wyglądałem normalnie, nie wiem jak Wy funkcjonujecie, ale chłopak to ma być chłopak, a nie dziewczynka...

Według twoich przeliczników to moje 85 kg na 196cm wzrostu to też mało, szkoda :(

Chłopak to też nie góra mięsa i jak chcesz uprawiać sporty to sam sobie odpowiedz, lepiej być chudym bez żadnego tłuszczu, czy jednak nosić ze sobą ten balast (nie mały w końcu, 15 kg nie w kaszę dmuchał).

Bo masy mięśniowej od tak nie przybierzesz, jedyne czym możesz wyrównać to twoje wymarzone 75kg to tłuszcz, twój wybór :)

Opublikowano

Ja ważę chyba tyle co ty a jestem o centymetr niższy, chociaż zawsze dużo jadłem i ćwiczyłem. Jak chcesz przytyć to jedz dużo białka, mięcha, ryb, ryżu. Dobrą opcją jest śniadanie, serek wiejski i jakieś bułeczki w szkole, cały obiad, nieskromny podwieczorek i jak najwięcej tuż przed snem. Do tego oczywiście ćwiczyć jakieś pompeczki, podciągnięcia :D

Admin Cienia
Opublikowano

Jeść ale zdrowo, 60 kg na twój wzrost to (według mnie) dobra waga.

Siły nie masz bo nie jesteś przyzwyczajony do mniejszej ilości głównie cukrów i węglowodanów :)

Jedz co chcesz, możliwie zdrowo i możliwie bez przesady, poza tym ćwicz. Tylko nie na siłę, rozwiń sprawność (bieganie, podciąganie itp. itd.) żebyś rozwinął podstawowe cechy, potem się bierz za siłownię :)

60kg na taki wzrost to niedożywienie. powinien mieć z 15kg więcej by wyglądać normalnie ;]

A ja o podobnym wzroscie mam 76kg i czuję że jestem szczuplutki :) Przy 60kg to człowiek widmo normalnie xD

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

żeby spalić mięśnie to byś chyba musiał nie jeść przez kilka tygodni ;x

Ja chudniesz to spalasz tłuszcz. Chodź na siłownie jedz więcej i będzie OK.

Ja ważę 73kg przy wzroście 172, biegam, chodzę na silownie i brzucha nie ma :>

polecam zrobić to samo.

Opublikowano

Słuchajcie.

Nie mam zamiaru również siedzieć, przed komputerem. Jutro mam 2 godziny wf - 90 minut muszę mieć na nie siły.. a w tym wieku

Wieku dorastania 16-20 zapotrzebowania kalorii jest meeeega duże, jak osoba harująca na budowie ok. 3200kalorii...

Wcześniej jadłem wszystko, biegałem i miałem siłę, a Hrabia, nie wiem, ale Ty się tłuszczu boisz ? Pójdę na siłownie, tłuszcz zamienie w mięśnie. Myślę, że w tym wieku nie powinienem sobie niczego odmawiać... Tylko się zastanawiam, czy problem z siłą, leży po stronie psychiki, czy po stronie jedzenia.

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Siema. Mam 16 lat, zawsze byłem przy kości, jadłem wszystko na co miałem ochotę, potem pojechałem na obóz w piłkę i schudłem. Walneło mi coś w psychice i w wieku 16 lat przez 3 miesiące się odchudzałem, po prostu mało jadłem i schudłem 10kg, tłuszcz i mięśnie się spaliło !

Teraz tego żałuję, brakuje mi energii i werwy. Macie jakieś pomysły jak wrócić do formy ? Jeść wszystko i dużo, żeby mieć siły, czy może jednak ćwiczyć, ale żeby ćwiczyć trzeba mieć siłę ;D Wasze pomysły, abym znów nabrał energii ? Pytam się serio.

Wiek 16 Waga 60 Wzrost 176

Nie boje się przytyć, bo 60 kg to za mało jak na 176cm.. Tym bardziej, że jestem chudy, a nie chce być jak patyk, które się pierdylnie i leży.. Trzeba mieć siłę i rosnąć, potem się pójdzie na siłkę ;)

Zapraszam na forum SFD.Pl Do działu Trening dla początkujących , Tutaj ci za bardzo nie doradzą . Nie ustalą Ci treningu i diety.

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

To także zależy od Twojej budowy ciała. Jeżeli przy 60kg nie wyglądasz grubo, to czemu by nie przytyć ? :)
Jak przytyjesz, to na siłce , albo gdzie wrócą mięśnie, jedz. A wszystko pójdzie dobrze.

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Teraz jem wszystko oraz biorę magnez.

Dzisiaj zjadłem: rano owsianka ( duża micha ) w szkole jabłko + bułka

Obiad: Ziemniaki z piersią kuraka + marchewka, no i teraz zjadłem bułkę z twarogiem i wędliną :)

To także zależy od Twojej budowy ciała. Jeżeli przy 60kg nie wyglądasz grubo, to czemu by nie przytyć ? :)
Jak przytyjesz, to na siłce , albo gdzie wrócą mięśnie, jedz. A wszystko pójdzie dobrze.

Zawsze wyglądałem jak chłop... i miałem trochę brzucha, ale co to miałem i mięśnie.

60kg widać mi żebra, ludzie mówią, że wyglądam jak cień człowieka... Sam po sobie widzę, że wyglądam jak anemik.

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Za to masz like , Lepiej Być dobrze zbudowanych a nie jak te z rodu patyczaków.

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

żeby spalić mięśnie to byś chyba musiał nie jeść przez kilka tygodni ;x

Ja chudniesz to spalasz tłuszcz. Chodź na siłownie jedz więcej i będzie OK.

Ja ważę 73kg przy wzroście 172, biegam, chodzę na silownie i brzucha nie ma :>

polecam zrobić to samo.

Moim posiłkiem były jabłka i jogurty naturalne przez 3 miesiące... Do tego chodziłem na mma, na którym spalałem wiecej niż jadłem...

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Teraz jem wszystko oraz biorę magnez.

Dzisiaj zjadłem: rano owsianka ( duża micha ) w szkole jabłko + bułka

Obiad: Ziemniaki z piersią kuraka + marchewka, no i teraz zjadłem bułkę z twarogiem i wędliną :)

Zawsze wyglądałem jak chłop... i miałem trochę brzucha, ale co to miałem i mięśnie.

60kg widać mi żebra, ludzie mówią, że wyglądam jak cień człowieka... Sam po sobie widzę, że wyglądam jak anemik.

Jeżeli chcesz wyglądać jak porządny chłop to jedz, chłopak musi mieć trochę ciałka, brzuszek i te sprawy. Jest jedna zasada : Najpierw masa potem rzeźba .

I to jest prawda. Przytyj, a potem zrób z tego coś fajnego ;) . Niech Ci ludzie zazdroszczą :) .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

Słuchajcie.

Nie mam zamiaru również siedzieć, przed komputerem. Jutro mam 2 godziny wf - 90 minut muszę mieć na nie siły.. a w tym wieku

Wieku dorastania 16-20 zapotrzebowania kalorii jest meeeega duże, jak osoba harująca na budowie ok. 3200kalorii...

Wcześniej jadłem wszystko, biegałem i miałem siłę, a Hrabia, nie wiem, ale Ty się tłuszczu boisz ? Pójdę na siłownie, tłuszcz zamienie w mięśnie. Myślę, że w tym wieku nie powinienem sobie niczego odmawiać... Tylko się zastanawiam, czy problem z siłą, leży po stronie psychiki, czy po stronie jedzenia.

Raczej psychiki i nie żebym cie skreślał czy coś ale

"tłuszcz zamienię w mięśnie"

Jesteś pierwszym czarodziejem o jakim słyszałem, serio o.O

Opublikowano

Teraz może napiszę coś od życia.

Żałuję, że się odchudzałem, bo teraz muszę odbudować się na nowo..

Wiecie czego tylko żałuję ? Że mięśnie, które budowałem kilka lat straciłem w 3 głupie miesiące. I co z tego, że miałem brzuch ? Po obozie w noge już go nie miałem, wystarczyło trochę pobiegać... Nie dość, że miałem kondycje, to nie miałem brzucha.

Mówicie na innych gruby itp. Jest gruby, ale za 5 lat może być chudy... Bo nie wiadomo jakie czasy. Chudemu trudniej jest coś zrobić, teraz sam po sobie wiem, że lepiej być przy kości, niż człowiekiem, który jak idzie pod wiatr to zwiewa go !

Życie jest jedno, wiadomo nie chce być otyły i siedzieć na wózku, ale jak biegam itp, to nie przytyje za bardzo.

2 kwietnia mam zawody w nogę, do tego czasu muszę odbudować formę, a przy tym normalnie wyglądać. Gram na obronie, wpadnie we mnie napastnik i co ? To ja mam wyglądać jak byczek, a oni jak patyki... Wiecie o co mi chodzi, życie nie jest takie kolorowe i fajne jak jest w mediach...

To nie ta era, że ludzie się odchudzają i liczą kalorie, ja a w tym wieku muszę mieć siłę, chęci !

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Moim posiłkiem były jabłka i jogurty naturalne przez 3 miesiące... Do tego chodziłem na mma, na którym spalałem wiecej niż jadłem...

to może zacznij jeść więcej mięsa i białka ogólnie żeby mieć mięśnie?:>

tak jak kolega pisał zajrzyj sobie na sfd.pl

Opublikowano

Raczej psychiki i nie żebym cie skreślał czy coś ale

"tłuszcz zamienię w mięśnie"

Jesteś pierwszym czarodziejem o jakim słyszałem, serio o.O

Tutaj nie chodzi o skreślanie, dobrze, że się wypowiadasz, bo analizuję każdą wypowiedź.

Chodzi o to, że wchodzę na wf do szatni i wiem, że zaraz będę harować.

A wcześniej wchodziłem lajtowo i se biegałem nie męcząc się nawet, a moi koledzy, tak Ci chudzi i nawet Ci więksi mieli wywalony jęzor.

Mój kolega waży 82kg 183cm wzrostu, może i ma brzuszek, ale i ma siłę do wszystkiego... Wystarczy, że by więcej biegał i brzucha nie ma. Lepiej mieć trochę brzucha niż wyglądać jak ja to mówię cień człowieka.

2iw0ill.jpg

More than Passion !

Opublikowano

Nie jedz byle czego bo tylko będziesz miał tłuszczu więcej, a tłuszczu w mięsnie mój drogi nie zamienisz :(. Buduj masę, ale zdrową :)

skpUo.png

Opublikowano

Tutaj nie chodzi o skreślanie, dobrze, że się wypowiadasz, bo analizuję każdą wypowiedź.

Chodzi o to, że wchodzę na wf do szatni i wiem, że zaraz będę harować.

A wcześniej wchodziłem lajtowo i se biegałem nie męcząc się nawet, a moi koledzy, tak Ci chudzi i nawet Ci więksi mieli wywalony jęzor.

Mój kolega waży 82kg 183cm wzrostu, może i ma brzuszek, ale i ma siłę do wszystkiego... Wystarczy, że by więcej biegał i brzucha nie ma. Lepiej mieć trochę brzucha niż wyglądać jak ja to mówię cień człowieka.

To jest naprawdę kwestia względna :)

Ja jestem ektomorfikiem czyli mogę jeść ile chcę i przyswajam to niemalże w 100%, nie odkłada mi się tłuszcz, cholesterol itp. itd. Wszystkie badania mam w normie. Co z tego wynika? Ano mam 196cm wzrostu i ważę 85 kg ale nie ma tutaj mowy o "cieniu człowieka" uwierz mi ;)

Jeśli chodzi o "energię" to przyczyn może być naprawdę mnóstwo, od zmian hormonalnych, przez depresję aż po zbyt małe ilości substancji odżywczych.

Tych przyczyn może być tyle, że wątpie, by ktoś mógł ci pomóc poprzez internet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...