Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] zabójcy

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Którzy waszym zdaniem są najlepsi zabójcy w grze ? Mowa o champach assassinach. Którzy cisną największy dmg ?

I co sądzicie o Dianie ?;dd Czy jest dobrym assassinem ?

Opublikowano

Najlepszy zabójca w grze moim zdaniem to Talon...

Dobre um. (szczególnie ulti, które nie raz potrafi go uchronić przed obrażeniami, lub dobić przeciwnika)...

Kata nie daje mu rady w late...

A co do Diany to nie mam, więc się nie wypowiadam :D

­Keelah se'lai

Opublikowano

Nie wiem czy Rengar to zabójca, ale wg mnie najlepiej mi się nim zabija, nawet po tylu nerfach. 40% cdr i ulti 40s *.*

Opublikowano

jak assasyn to :

!st. - Talon - umki typowe dla killera, wchodzisz w postać full combo i wychodzisz z killem

2nd. - Akali - ma osłonke, i 3 skoki jak na ninje przystało, masakryczny dmg i fatwo nia grać

3nd. - katarina - na 3 miejscu dlatego że nie ma surwive, oprócz E, ciężko nią grać, ale zgarnij 3 fragi na starcie i już masz gg

4 - no powiedziałbym że kassadin, ma dużo skoków, dlugi silence, slowa, wchodzi wszędzie, wychodzi zawsze :D

5 - fizz - ( fani fizza mogą się kłócić o to miejsce ) ładne wejścia , tylko trzeba trafić z ulti :D

i to taka moja topka

16k7y4p.png

Opublikowano

Ja już jak wspominałem w innych tematach moim faworytem jest Kha'Zix. Szybko się nim kilka i dobrze ucieka. Jedynie jest troszkę słaby w tf ale na solo jest praktycznie nie do pokonania.

Opublikowano

W większości rozgrywek Diana startuje w dżungli. Jej ścieżka nie odbiega od większości junglerów (wilki --> golem --> duchy --> lizard --> golemy --> duchy). Przed 6tym levelem dosyć ciężko jest gankować przeciwników z racji tego iż nie posiadamy żadnej umiejętności pozwalającej nam na szybkie zbliżenie się do oponentów. Po 6tym levelu gankowanie staje się dużo łatwiejsze. W późniejszej fazie rozgrywki (teamfighty) powinniśmy skupić się na trafieniu jak największej ilości przeciwników naszym Q skillem (w szczególności wrogich AD Carry oraz Casterów), po czym - po włączeniu tarczy absorbującej obrażenia (skill W) - skupić się na zabiciu słabo opancerzonych celów wykorzystując do tego mobilność jaką zapewnia nam ultimate (użyty na celach trafionych z umiejętności Q nie uaktywnia cooldownu co pozwala używać go dowolną ilość razy pod warunkiem, że atakujemy cele trafione przez naszą zdolność Q).

Plusy:
- dobry jungler
- skill E - obszarowe przyciągnięcie do Diany w połączeniu ze spowolnieniem wszystkich trafionych przeciwników
- znakomity pasyw zwiększający szybkość ataku oraz zadający obrażenia obszarowe (co trzeci cios), który dodatkowo skaluje się z AP
- 3 umiejętności zadające obrażenia obszarowe
- ultimate (warunkowo nie mający cooldownu) umożliwiający doskok do przeciwnika zapewnia Dianie znakomitą mobilność
Minusy:
- brak umiejętności ułatwiających ucieczkę
- słaby ganker przed 6 levelem (brak możliwości szybkiego zbliżenia się do przeciwnika)
Opublikowano

W większości rozgrywek Diana startuje w dżungli

to mało rozgrywek oglądasz albo grasz bo ja sam gram przeważnie Dianą na midzie i z tego co widzę to inni tak samo idą nią na środkowy lane, Diana jest według mnie niesamowitym championem bo żaden chyba mage nie ma tarczy a to pozwala przeżyć nieraz hardcorowe sytuacje. Wycisnąc staty rzędu 20/1/10 nią to żaden problem, wystarczy wiedzieć co kupic i jak grać :)

Opublikowano

Czekam na dalsze wypowiedzi dotyczące Diany :) Oraz czy da radę zabić innego champa na combo ? I jak u niej jest z ucieczką ?

Opublikowano

to mało rozgrywek oglądasz albo grasz bo ja sam gram przeważnie Dianą na midzie i z tego co widzę to inni tak samo idą nią na środkowy lane, Diana jest według mnie niesamowitym championem bo żaden chyba mage nie ma tarczy a to pozwala przeżyć nieraz hardcorowe sytuacje. Wycisnąc staty rzędu 20/1/10 nią to żaden problem, wystarczy wiedzieć co kupic i jak grać :)

20/1/10 chyba na botach/normalach 10 lvl. skoro takie staty "wyciskasz" to czemu nie jestes w topowych teamach i nie wygrywasz turniejow?

Opublikowano

20/1/10 chyba na botach/normalach 10 lvl. skoro takie staty "wyciskasz" to czemu nie jestes w topowych teamach i nie wygrywasz turniejow?

chcesz ss z mocih gier sprzed miesiaca?

nawet jak ktos wymiata to nie znaczy ze ma grac w turniejach odrazu i nalezec do topowych temow...

wracajac do glownego watku to u Diany jest cięzko z ucieczkom bo nie posiada takowcyh skilli jak to już ktoś wspomniał przedemną, więc bez flasha ani rusz.

Opublikowano

Akali to najlepszy zabójca, wchodzisz w teamfighta niby że tam kogoś focusujesz, nagle używasz chmurki i wlatujesz w ADC i ściągasz go na 2x combo.

Opublikowano

evelynn najlepsza ! Nie muszę mówią dlaczego :D ulti w tf bieg do ad carry e +q i atak leży , a ty dalej full hp bo tercze dopieru zbili. Ma q co sekundę z chorym dmg , oraz 120% bonus atak speed . Jak złoźysz lich bane to miota nawet tanka na combo.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

Eve to mocny champ ale 1v1, jak jest 1v3 i chcesz zabić ad carry to ona się totalnie nie nadaje, nie ma pełnego comba, musi przez parę sekund spamować Q, Talon może użyć comba w 2 sek i uciec.

A więc:

1. Talon

2. Kassadin

3. Akali

4.Kha Zix

1. Zabójcze combo w 2 sek i ucieczka.

2. Czemu nie Akali? Jak ma trudny początek, np ze Swainem to potem ma ciężko.

3. Najlepszy AP w grze imo, zawsze nawet z nieogarnietym teamem mam nim przynajmniej 10 killi. Mocny burst i escape

4. Mocny AD z doskokiem i burstem.

@edit 1000 post.

Opublikowano

Według mnie najlepszym assasynem jest kha oraz zed.

Zed ze swoim ultem niszczy jeden cel w sekundę, ostatnio na turnieju zed z samego ulta zabrał ashe 50% hp <WTF>

Kha ma strasznie mocny poke, snowball, chase/escape, burst oraz niewidkę.

652601399840421198520.png

Opublikowano

Eve nie musi tym q spamowac żeby zabić , zabija adc praktycznie po użyciu e ! Po czym uciekasz z w i nawet osłabienie ci nic nie robi. U niej q jest do harrasu na lini lub gonienia .

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

chcesz ss z mocih gier sprzed miesiaca?

nawet jak ktos wymiata to nie znaczy ze ma grac w turniejach odrazu i nalezec do topowych temow...

wracajac do glownego watku to u Diany jest cięzko z ucieczkom bo nie posiada takowcyh skilli jak to już ktoś wspomniał przedemną, więc bez flasha ani rusz.

to skoro tak wymiatasz to czemu ciagle jestes na silverze/brazie? przeciez niszczysz wszystko

#topic

polecam zeda i khazixa z racji masakrycznego burstu i w miare dobrego escape mechanizmu

Opublikowano

IMO najlepszymi są zdecydowanie:

1. Akali

2 i 3. Talon i Zed

4. Katarina (z Morganą w teamie to jest dopiero masakra!)

5 i 6. Kha Zix i Rengar

7. Evelynn (mimo że po patchu troszkę dostała "po tyłku")

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...