Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak to zrobić?

Exevo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiedziałem zbytnio gdzie to umieścić, więc w razie czego, proszę o przeniesienie. Zauważyłem, że na niektórych sygnaturach jest tak, że coś się tam porusza, np.

ce6c7f1cf50a7c6501d3529.gif

Mam parę zdjęć z cs'a jak TaZ zjechał 3 na raz. Grałem wtedy na ECC xD i chciałem to tak ująć, żeby to był jakby filmik, uciąć taki kawałek, że wyglądałoby to jak sygnatura. Jest jakiś program, dzięki któremu mogę takie coś zrobić?

97782915.jpg

Opublikowano

To się nazywa animacja gif, ale musiałbyś mieć film podzielony na klatki, żeby zrobić coś porządnego. Ze zdjęć raczej nie da rady :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Photoshop CS5, CS6. Z filmu można od razu zrobić klatki w Photoshopie, a z obrazków także możesz zrobić, tylko to nie będzie takie jak film, tylko będzie przeskakiwać, chyba się domyslasz o co mi chodzi. Poszukaj na YT poradników dot. animacji w Photoshopie.

he?

Opublikowano

Niestety, ale w photoshopie tego nie zrobisz. Będzie Ci ciężko bo niestety to nie jest program, który z łatwością otwiera animacje.

Do takich animacji potrzebny jest flash. Wtedy ściągasz jakiś plik w rozszerzeniu flasz, np właśnie taką animację a la sygnatura i dodajesz do pierwszej klatki napis. Wtedy pokazuje się on na wszystkich innych.

Opublikowano

W Gimp'ie zrobisz bez problemu ^-^ Pamiętam, że jest jakaś wtyczka, podajesz ścieżkę do pliku i czekasz... Ustawiasz ile klatek, jaki długi film itd. :D Potem, resztę także tam zrobisz ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...