Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Magicka

GhostRrrider

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, siema - mam problem z Magicką, otóż tak:

Nie dawno wyszedł nowy numer CD-Action. Koledzy sobię kupili te numery, a w nich była Magicka i Far Cry 2. Zaproponowali mi też kupno tego numeru, żeby popykać sobię w Magickę. Do rzeczy...

Nie wkładając CD, przepisywałem kod na steam. Pobrałem. Wcisnęłem, by odpalić grę. A tu w folderze taki error:

Version: 1.4.14.0 Thread: RenderThread

Microsoft.Xna.Framework.NoSuitableGraphicsDeviceException: Could not find a Direct3D device that supports the requested features.
w Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.FindBestPlatformDevice(Boolean anySuitableDevice)
w Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.FindBestDevice(Boolean anySuitableDevice)
w Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.ChangeDevice(Boolean forceCreate)
w Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.ApplyChanges()
w Magicka.Game..ctor()
w Magicka.Game.get_Instance()
w Magicka.GlobalSettings..ctor()
w Magicka.GlobalSettings.get_Instance()
w Magicka.Program.Main(String[] args)

0x0051 Microsoft.Xna.Framework.Game.dll->Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.FindBestPlatformDevice
0x0000 Microsoft.Xna.Framework.Game.dll->Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.FindBestDevice
0x005f Microsoft.Xna.Framework.Game.dll->Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.ChangeDevice
0x0018 Microsoft.Xna.Framework.Game.dll->Microsoft.Xna.Framework.GraphicsDeviceManager.ApplyChanges
0x01a2 Magicka.exe->Magicka.Game..ctor
0x0021 Magicka.exe->Magicka.Game.get_Instance
0x0089 Magicka.exe->Magicka.GlobalSettings..ctor
0x0021 Magicka.exe->Magicka.GlobalSettings.get_Instance
0x0171 Magicka.exe->Magicka.Program.Main

Myślę, że chodzi tu o jakiś program do pobrania, jakieś 3D czy co? Bo, w folderze z programami Magicka, zainstalowałem tego xna, i Frameworka. DirectX się instalował chyba przy xna...

Wiecie co robić? Proszę, ja tak bardzo chcę pograć w tą grę z kolegami!!! ;(

|FASTER HELP|

Opublikowano

Microsoft C++ masz zainstalowany? I net framework?

Microsoft C+++, chyba nie... Net Framework tak. Zainstaluje tego Mc C+++ - zobaczymy zaraz.

@Update

Mam, to i to.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja też miałem taki problem. Usuń Magicke, DirectX i inne pierdoły co zaistalowałeś. Zainstaluj DirectX najnowszy,

potem NETframework, a teraz Magicke. Tak było u mnie na Windows 7, na 8 już tak niema. Myślę, że pomogłem :).

Kuba2001k.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...