Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Tuor.pl (lagi, zmiana wyglądu mobów)

NPC2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ma ktoś lub mógłby zmienić wygląd mobów (chodzi o plik z zmienionym wyglądem) na mapach 95+ na takie jak są w m1/m2 ponieważ są straszne lagi i NIE DA SIĘ EXPIĆ! (nie wiem czy to coś da ale warto spróbować nawet jak by się chociaż trochę zmniejszyły)

Opublikowano

wypakowałem plik root i root.eix i teraz w npclist które to są te moby z mapy 95 i 120?

Opublikowano

Nic Ci nie da wypakowanie root i edytowanie npc ponieważ clienc nie czyta z tego root .Ten root jest w metin2client.bin

Moby z mapy 95 to ID:

4000	stray_dog
4001	stray_dog
4002	stray_dog
4003	stray_dog
4004	stray_dog

Czyli ID 4000 do 4004 sam mam zmienione na psy je ;)

Opublikowano

Musialbys wypakowac npc,npc2 znalesc folder z tym mobem otworzyc plik gr2 za pomoca GranyWiever jesli model moba bd podobny do tego co jest na mapach ,zobaczysz nazwe folderu,wejdziesz w npclist.txt odnajdziesz nazwe obok bd mial jego id i pozmieniaj sb nazwe kolo tego id na np nazwe folderu dzikiego psa lub malego pajaka.

Ale tak jak Up napisal nie bd czytac.. , nawet nie wiem czy Tour ma pliki root.eix,epk w Pack,bynajmniej nie zauwazylem.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...