Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobra nazwa dla gildii ? :D

GanerPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Gram na metin2 Singapur i chciałem sobie zrobić gildię, ostatnio spodobała mi się nazwa "Triada" ale zastanawiam się czy taka nazwa dla gildii będzie, hmm.. nietaktowna ?

PS dla osób które nie wiedzą Triada- to chińskie organizacje podziemne, które powstały w XVII wieku w celu obalenia mandżurskiej dynastii Qing. WXIX wieku rozpoczęły działalność przestępczą (początkowo głównie przemyt opium[1]). Obecnie są synonimem chińskich organizacji przestępczych - tak jak mafia weWłoszech czy yakuza w Japonii.

Istnieje około 50 organizacji określanych jako triady. Głównym źródłem ich dochodu jest hazard, wymuszenia, pranie brudnych pieniędzy, handel narkotykami, lichwa, przemysł rozrywkowy, prostytucja oraz piractwo towarowe. Występują głównie w Hongkongu i Makau, niekiedy działają na Tajwanie i wśród chińskich społeczności w San Francisco iSingapurze.

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Z filmem mi się kojarzy ta nazwa , wiesz nazwa jak nazwa nikt na to uwagi nie zwraca czy taktowna czy nie , ja na przykład wybrałem nazwę gildii AzylMedrcow , niektórzy pomyślą że co może oznaczać taka nazwa? Tajną siedzibę mózgowców ? Triada też nie musi przecież od razu jakimś karterem być :> Mi się nazwa osobiście podoba , i możesz dać

GLELTm4.jpg

Opublikowano

Gdyby dało się zrobić dłuższe nazwy ze spacjami, to ja bym zrobił ,,Banda wyindywidualizowanych osób w rozentuzjazmowanym tłumie"

A tak na serio to nie bardzo mi się podoba ''Triada''. To moje zdanie.

Ja osobiście wolałbym zrobić nazwę gildii, która jest określeniem grupy ludzi, w tym przypadku graczy.

Opublikowano

Play4Fun, AmorOmnia, TupTusie, Springfield, Triada, AvengerS, Kawaleria, Not4You. Te nazwy gildii mi się podobają, mógłbym wymieniać i wymieniać ;D

Opublikowano

Nazwa unikatowa. W przetłumaczeniu znaczenia bardzo ciekawa. Ogólnie jest to wyższe zgromadzenie w naszym świecie, oczywiście potocznie. Jest THE BEST.

qjrfiwgygia4.jpg

Opublikowano

powiecie mi jeszcze jak to napisać aby każdy zrozumiał co to jest i aby nie pomyśleli że to Polska nazwa (chodzi mi aby było to w języku angielskim albo tym co mówią w singapurze) :D

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Nazwa , gildii jest ok , aczkolwiek myśle że nie musisz sie martiwć jej dosłowną nazwą , bo mało kto na to patrzy . Gildia w metku musi mieć łatwą i chwytliwą nazwe żeby ludzie mieli jeszcze taki "szpan" jak w niej są .

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...