Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Rozpuszczona moderacja

NlSMO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczyna mnie wkurwiać fakt, że niektórzy moderatorzy nie mający nic do gadania, warnują nawet uzasadnioną, sensowną odpowiedź. Przykład - Istny (Debil) Diabeł. Jedyne po co wchodzi do działu, to żeby napisać 'linki w code' lub 'zamykam' bez żadnego uzasadnienia. Widząc po toku rozwoju forum, za góra dwa miesiące będzie globalem. Druga sprawa, od kiedy moderatorzy mogą być w teamie publicznych serwerów? To co się dzieje z tym forum przekracza wszelkie dopuszczalne granice i szczerze - mpc było lepsze za panowania Mou.

Do czego zatem dążę? Jakaś reformacja w działaniach moderatorów, wybieranie bardziej kompetentnych i odpowiedzialnych osób. No to co - wszystko.

Opublikowano

Zaczyna mnie wkurwiać fakt, że niektórzy moderatorzy nie mający nic do gadania, warnują nawet uzasadnioną, sensowną odpowiedź. Przykład - Istny (Debil) Diabeł. Jedyne po co wchodzi do działu, to żeby napisać 'linki w code' lub 'zamykam' bez żadnego uzasadnienia. Widząc po toku rozwoju forum, za góra dwa miesiące będzie globalem. Druga sprawa, od kiedy moderatorzy mogą być w teamie publicznych serwerów? To co się dzieje z tym forum przekracza wszelkie dopuszczalne granice i szczerze - mpc było lepsze za panowania Mou.

Do czego zatem dążę? Jakaś reformacja w działaniach moderatorów, wybieranie bardziej kompetentnych i odpowiedzialnych osób. No to co - wszystko.

Tak.

Co do tych moderatorów, to jeżeli jakaś akcja była nieuzasadniona wystarczy ją zgłosić jakiemuś GM.

Arcymistrz
Opublikowano

Nie widzisz działów dla moderacji.

Jest zasada, że można tworzyć serwery przez moderację forum jednak nie mogą one przekraczać pewnych spraw.

To, że pisze linki w code itp. muszą być, bo tak jest napisane w regulaminie globalnym czy nawet lokalnym.

On wykonuje dobrze swoją pracę.

Pokaz przykład gdzie dostałeś warna za twoim zdaniem dobrą wypowiedź.

PS. Skargi na PW :)

Opublikowano

Nie widzisz działów dla moderacji.

Jest zasada, że można tworzyć serwery przez moderację forum jednak nie mogą one przekraczać pewnych spraw.

To, że pisze linki w code itp. muszą być, bo tak jest napisane w regulaminie globalnym czy nawet lokalnym.

On wykonuje dobrze swoją pracę.

Pokaz przykład gdzie dostałeś warna za twoim zdaniem dobrą wypowiedź.

PS. Skargi na PW :)

To nie skarga a raczej sugestia, istny to tylko przykład

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

@Why

Siedzisz na forum od 2011 i w dodatku patrzysz przez pryzmat na wygodnej posadzie moderatora. Jako już dość stary użytkownik śmiem wątpić w jego 'pomoc'. Zasady są ostro naginane i brak tutaj dyscypliny.

Opublikowano

W końcu ktoś K*RWA dostrzegł, co tak naprawdę dzieje się w dziale Metin2. Gratuluję!

Przecież tam teraz połowa jest chora i na urlopach od miesiąca, a druga połowa ma swoje serwery i w tak wielkim dziale mają maksymalnie po 3% w modlogs. Jeszcze jak byłem Kidem to pamiętam, że było 9 osób w teamie, a widziałem udzielające się i pracujące może 2 czy 3. W takim czymś po pierwsze znika zapał, a po drugie świadczy o kompetencji moderacji.

Opublikowano

Jestem tutaj tak szczerze od 2k9 roku i wtedy forum było pro, tak szczerze to dawno ono się zapadło czy zeszło na psy - kto jak woli to nazwać.

Ja jestem na tak, mimo że i tak nic z tym admini nie zrobią, naprawdę to jest zbyt pojebane aby to tak po prostu ogarnąć ziom ;)

Opublikowano

Nie mówisz tutaj o całym forum tylko o pie***onym metinie.

Wejdź może czasem do innych działów, a nie na podstawie tego syfu wszystko oceniać.

Co do samego działu mt2 to praktycznie każdy mówi, że to syf, a nie dział.

Opublikowano

Jestem tutaj tak szczerze od 2k9 roku i wtedy forum było pro, tak szczerze to dawno ono się zapadło czy zeszło na psy - kto jak woli to nazwać.

Ja jestem na tak, mimo że i tak nic z tym admini nie zrobią, naprawdę to jest zbyt pojebane aby to tak po prostu ogarnąć ziom ;)

Powrót RMCF'a i niektórych "gwiazd" na forum coś by pomogło.

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Nic nie zrobią, bo tak jest wygodniej, najlepiej brać jakiś nonamów z wysoką ilością raportów lub (i) znajomościami niż ogarniętych użytkowników znających sytuację. No ale co zrobisz - oni wiedzą lepiej, znają się lepiej, są lepsi ;)

Wejdź może czasem do innych działów, a nie na podstawie tego syfu wszystko oceniać.

Ty 2k11, nie wiesz jak dział wyglądał w 09/10 to się nie wypowiadaj.

Opublikowano

Nie chodzi tu tylko o działy, bo nawet o niektóre projekty MPC.

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Nie chodzi tu tylko o działy, bo nawet o niektóre projekty MPC.

Autor porusza tu dział mt2.

A nawet jeśli jakie projekty?

MMT, Mentorzy, MCT?

Opublikowano

a ze mnie się śmiali jak mówiłem że team metina2 to kompletna porażka, no teraz oprócz glinki.

istny napierdala posty bez sensu, w dodatku cały team lata gdzieś w teamach serwera, ma swoje serwery kiedyś tak nie było, było lepiej...

Opublikowano

Popieram cie kolego to co teraz się dzieje parodia, warnują za nic a ja mam z nich beke ;)

sygnauf.png

by Valky

Opublikowano

W dupie byłeś gówno widziałeś.

A Ty Nlsmo nie płacz bo nie jesteś bez winy.Masz jakieś bezpodstawne warny napisz do GM na PW to Ci zdejmie. Choć takowych nie masz bo sam prowokujesz wszędzie kłótnie , spamujesz i uważasz się za najmądrzejszą osobę na MPC

Opublikowano

Pamiętam jak Istny Diabel proponował pewnemu użytkownikowi, aby wsadzał HP do Srebrnej Bransolety ;c

Btw. nic już nie będzie tak jak kiedyś.

1363701576-U247153.jpg

Opublikowano

Nic nie zrobią, bo tak jest wygodniej, najlepiej brać jakiś nonamów z wysoką ilością raportów lub (i) znajomościami niż ogarniętych użytkowników znających sytuację. No ale co zrobisz - oni wiedzą lepiej, znają się lepiej, są lepsi ;)

Ty 2k11, nie wiesz jak dział wyglądał w 09/10 to się nie wypowiadaj.

Dokładnie to samo myślałem na początku. Tam jak ktoś się wypowie to jest to 'Zamykam' albo podanie w dziale Metin2 - Cheaty, boty, bugi link z tematem do wspomagacza, który w ogóle nie ma nic wspólnego z danym wątkiem i/lub nie działa. Czasem miałem wrażenie (nawet po wcześniejszych postach przed rangą), że niektórzy zaczęli grać na prywatnych serwerach w 2010 roku najwcześniej.

A Ty Nlsmo nie płacz bo nie jesteś bez winy.Masz jakieś bezpodstawne warny napisz do GM na PW to Ci zdejmie. Choć takowych nie masz bo sam prowokujesz wszędzie kłótnie , spamujesz i uważasz się za najmądrzejszą osobę na MPC

To chyba nie chodzi o same warny wg. mnie.

Opublikowano

minecraft szczeka dupą więc to nie jest tylko metin

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Super, ale ja nie płaczę, bo mi szczerze warny wiszą. Ale jak za wolną wypowiedź mam zostać ukarany - to jaki jest sens? Ciekawe jak szybko zdejmiesz sygnaturkę tych ciemniaków ;)

Autor porusza tu dział mt2.

A nawet jeśli jakie projekty?

MMT, Mentorzy, MCT?

Jakby nie patrzeć dział Metin2 jest wielkim (o ile nie największym) działem na forum.

a ze mnie się śmiali jak mówiłem że team metina2 to kompletna porażka, no teraz oprócz glinki.

istny napierdala posty bez sensu, w dodatku cały team lata gdzieś w teamach serwera, ma swoje serwery kiedyś tak nie było, było lepiej...

Tak się dziwię, że taka glinka czy 360 mogą mieć modów i być w teamie serwera.

Pamiętam jak Istny Diabel proponował pewnemu użytkownikowi, aby wsadzał HP do Srebrnej Bransolety ;c

Btw. nic już nie będzie tak jak kiedyś.

Odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku ;]

Dokładnie to samo myślałem na początku. Tam jak ktoś się wypowie to jest to 'Zamykam' albo podanie w dziale Metin2 - Cheaty, boty, bugi link z tematem do wspomagacza, który w ogóle nie ma nic wspólnego z danym wątkiem i/lub nie działa. Czasem miałem wrażenie (nawet po wcześniejszych postach przed rangą), że niektórzy zaczęli grać na prywatnych serwerach w 2010 roku najwcześniej.

To chyba nie chodzi o same warny wg. mnie.

O ile W OGÓLE grali w metina...

minecraft szczeka dupą więc to nie jest tylko metin

Średnia wieku moderacji w minecrafcie(można również podstawić iloraz inteligencji) to ~14.

Opublikowano

Nie ma zakazu bycia modem na innych forach czy bycia GM na serverach prywatnych więc nie wiem o co Ci chodzi. 360 nie ma moda.

Opublikowano

Nie ma zakazu bycia modem na innych forach czy bycia GM na serverach prywatnych więc nie wiem o co Ci chodzi. 360 nie ma moda.

Ta? Kiedyś było co innego. No ale co, wielcy mądrzy się znaleźli. Z 360 jest sytuacja, za którą powinien permanentnie wylecieć z forum.

#Oho wbił global do tematu, pewnie dostanę 10% 'Bo mogę' i poleci kilka 'trafnych' argumentów :)

Opublikowano

Ta? Kiedyś było co innego. No ale co, wielcy mądrzy się znaleźli. Z 360 jest sytuacja, za którą powinien permanentnie wylecieć z forum.

Zakaz ściągnęła osoba która ustaliła go czyli Kokosz. Metin2 jest dużym działem nie da się tego ogarnąć tak szybko jak Wam się wydaje.

Są dni że wchodzę na forum ,a syf taki.Jedna osoba która "coś" próbuje robić nie wystarczy.

Ale co poradzić .

Opublikowano

Z tego co mi wiadomo kokosz ściągnął ten zakaz z prośby MrPiotrka oraz właśnie 360 itp. którzy w tym czasie byli w trakcie tworzenia serwera.

1363701576-U247153.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...