Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Wubi 11.04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.
Tak jak mówiłem, szukam instalatora WUBI 11.04 ( instalator ubuntu )
Problem w tym że mam taki, który każe instalować mi ubuntu z płytki, a nie mam możliwości wsadzenia jej do komputera.
Pamiętam że był taki WUBI, który po włączeniu miał 3 opcje, jedną z nich była natychmiastowa instalacja.
Teraz mam opcje tylko aby dowiedzieć się więcej i zrobienie restartu z płytką.
Za pomoc wynagrodzę.

Opublikowano

szukasz na google i albo strona Ubuntu, wystarczy dowolny obraz z ubuntu 11.04

nie potrafisz zainstalować na penie albo z dysku, poproś kogoś niech ci zrobi albo użyj unetbottin

żaden wubi nie jest instalką linuxa, nigdy ! może co najwyżej przygotować instalkę na dysku z windowsem, zrobić wirtualny dysk i odpalić instalator który na tym dysku zainstaluje linux, a jak potrafisz partycjonowac to i zrobić w instalatorze partycje pod linuxa na dysku odcinając miejsce na niego

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Problem w tym że partycję mogę zrobić, ale nie mam możliwości podstawowej, czyli nie zainstaluje na osobnej linuxa.
Dlatego chciałbym zrobić to tak jak kiedyś, że instalowałem na tej samej partycji bez problemów. Czytałem że ubuntu jest wtedy wolniejsze, ale mi to problemu nie robiło.

1363511603-U382581.png

1363511609-U382581.png

Kiedyś miałem opcję, aby zainstalować to z obrazu. Teraz nie wiem jak to zrobić, bo nie mam możliwości wsadzenia płyty do netbooka.

Opublikowano

zainstaluje , normalnie pierwsza opcja. odpala Live linuxa ( z dysku w katalogu Ubuntu ) i INSTALKĘ która można na wirtualny albo normalny dysk

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...