Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wczoraj bylem w sklepie komputerowym i dostalem takom kartke z rzeczami i chce spytac czy bende mogl grac na tym komputerze w nowe gry w sklepie muwili ze bendom chodziły gry bardzo szybko.

komputer:

procesor amd fx-6100 6 rdzen

płyta główna ga-970-ds3

goodram 1333mhz 4x2

karta msi gforce gt 640 4gb

obudowa ibox orion 910b

zasilacz ibox superfan 500

a i dysk 1terabajt

Opublikowano

No i co z tego że kosztuje 2300 zł. To i tak chłam. Pograsz na nim co najwyżej w 1240X1024. Za taką kwotę będziesz miał o wiele lepszego, składanego.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Nie, to nie będzie dobry komputer. Już pisałem że składany będzie o wiele lepszy.

@down Ja jeb*e. Człowieku masz problemy ze sobą? Pytałeś się czy ten komp co podałeś jest dobry, a nie czy złożymy coś innego. Radzę wrócić do podstawówki i się trochę dokształcić.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

no to sie nie powtarzaj dałnie tylko mi pomuż z i propozycje złuż jakomś

Po 1 nikt tu nie jest "dalnem" a jak najwyzej to ty bo my ciebie nie prosimy zebys nam kompa skladal.

po 2 z takim podajsciem mozesz sobie matke poprosic o zlozenie dobrego kompa

po 3 naucz sie pisac, za te 2300zl jak odlozysz 50zl na slownik to nic sie nie stanie.

piona.

Opublikowano

i? ten i5 jest wydajniejszy, a ilość RAMU NIE OZNACZA, ŻE JEST WYDAJNA. porównaj sobie na np. benchmark.pl, te karty, jak nie wierzysz to uruchom sobie np. crysis 2/3 na full, metro 2033 na tym, nie pójdzie. mi działa i fps jest (może nie mierzyłem, ale jest bardzo płynnie) około 40-50.

Opublikowano

ale dales karte graficznom 1gb i procesor 4 rdzenie a mi wlozyli 4gb karte i 6 rzdeni procesor

Jednak poczytaj stopgotowcom.pl (jeżeli umiesz czytać)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

i? ten i5 jest wydajniejszy, a ilość RAMU NIE OZNACZA, ŻE JEST WYDAJNA. porównaj sobie na np. benchmark.pl, te karty, jak nie wierzysz to uruchom sobie np. crysis 2/3 na full, metro 2033 na tym, nie pójdzie. mi działa i fps jest (może nie mierzyłem, ale jest bardzo płynnie) około 40-50.

Nie trudź się nawet, trolli i idiotów wystarczy ignorować, a nie tłumaczyć im rzeczy oczywiste.

To na pewno troll - wystarczy spojrzeć na ilość postów. Normalna osoba od razu wlazła by na pclab/forumpc/benchmark/pcformat itp.

Opublikowano

Czytaj kurwa stopgotowcom.pl i nie wkurwiaj mnie juz, bo skoro 10 osob pisze, ze gowno to zainteresuj sie wpisują w google, no chyba, ze Cie tego metin nie nauczył

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

masz porównanie:

ux4am8.jpg

poczytaj sobie: http://stopgotowcom.pl/ , http://stopgotow.com/

masz tu fragment z stopgotowcom.pl:

Zapewne wiele osób zdaje sobie sprawę, że procesor dla komputera jest niezwykle ważny. Uwaga: sprzedawcy wiedzą, że prawie każdy to wie. A co zrobi sprzedawca? Sprzedawca włoży fajnie prezentujący się procesor do reszty badziewia i będzie zachwalał.
Ale pamiętajmy, że reszta podzespołów jest również bardzo ważna. Nie dajmy sobie zamydlić oczu cyferkami!
Sprzedawca wkładając dobry model procesora musi oszczędzić na innych podzespołach, co niestety przekłada się na ogólną jakość, wydajność czy też stabilność naszego PC’ta.

Rdzenie… Nie są najważniejsze!
W obecnych czasach bardzo duży nacisk kładzie się na liczbę rdzeni. Owszem są one ważne, gdyż dwa rdzenie będą lepiej pracowały od jednego. Niestety wielu sprzedawców stara się za bardzo koloryzować ten fakt. Prawda jest taka, że lepiej jest kupić dobry 4rdzeniowy procesor, niż słaby 8rdzeniowy.
Pamiętajmy, że na wydajność nie składa się tylko taktowanie czy ilość rdzeni, ale także wielowątkowość (technologia stosowana w niektórych modelach procesorów) oraz architektura całego procesora.
Mnożenie gigaherców przez ilosć rdzeni jest mylne i całkowicie bezcelowe!
Wielordzeniowość pozwala tylko a zarazem aż, na wykonywanie kilku wątków, programów itp na raz. Pamiętajmy, że nie wykonuje ich szybciej!

Prosty przykład:
Posiadając dwa samochody średniej klasy nie spowoduje, że dotrzesz z Warszawy do Gdańska szybciej. Natomiast posiadając jeden, ale jednak lepszy samochód pozwoli Ci na szybsze pokonanie tej trasy. Pamiętaj jednak, że w dwóch samochodach zabierzesz więcej osób icon_smile.gif Podobnie jest z liczbą rdzeni.

Opublikowano

no ale wy nie jestescie informatykami a w sklepie byli ludzie eksperci i oni na pewno lepiej wiedzom

skoro tak muwisz to na pewno masz racje. ic do swojich informatykuw i nieh zlozom ci najleprzy zestaw, na kturym wogule sobie nie pograsz.

Takie tematy powinny być według mnie na starcie zamykane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...