Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zrobić z tym fantem?

robotek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Ot i dziś znalazłem się w nieciekawej sytuacji...
kumpel chciał kompa do 400zł używany. od podstaw.
złożylem mu, działał mu, niestety zrobił formata. i nie ma na nim jak udowodnić że uzywał go wcześniej.
Ma go ponad rękojme (ponad 30 dni) i ja i on nie ukończyliśmy 18 lat dopiero 16 ( ja kwiecień)
dostałem mu telefon z cytatem "Komputer nie działa, oddaj moją kase za komputer. nie jest mi on potrzebny."
komputer przywiozłem mu dwa dni wcześniej (warczał mu wentylator itp.)

jak to dla was wygląda? mam teraz zbierać te 400zł które włożył w kompa czy kij mu w oko... dla mnie, tak: 30 dni minęło, mogę go naprawić, sprzedajesz w własnym zakresie: ale czy tak mogę?
Proszę o dość pilną pomoc, zgaduje że i rodziców muszę o tym lada dzień poinformować, by potem nie było zaskoku... ale najpierw muszę mieć jakiś plan więc liczę na was! każdą sensowną odpowiedź nagrodzę.

Nieregulaminowa sygnatura.

Opublikowano

Co on myślał że za 400 zł dostanie dobrego kompa ? zjebał niech płaci ze swojej kasy . Powiec rodzicom jaka sprawa i tyle.

F29B5E4557F6319C29664E96FDCDD496.png

Opublikowano

wychodzi że tak, jutro się z nim widzę to mu to powiem. to samo zrobię z rodzicami, poinforuje o sytuacji.
czyli tak jak myślałem... komp jest, działał. 30 dni minęło. jego sprawa.

Opublikowano

Taka sytuacja jest że komp się rozłożył i chcę odzyskać kase a powiedźcie mi za co ?

Opublikowano

To 400 zł.. Bez przesady.. Gwarancji mu żadnej nie dawałeś więc nic Ci zrobić nie może. Jeśli umiesz to napraw go za kase(ew pół ceny) i po kłopocie.

674071459604241683421.gif

Opublikowano

Jego sprawa chyba nie myslał ,ze za 400złotych będzie miał porządnego kompa, sam się zgodził a mogł cos wczesniej zepsuc

Ej Ej Ej ja mam kompa za 400 zł i daje rade :)

Karta 512 procek 2,3 2gb ramu

Więc może szału nie ma ale działa i nawet sie nie przegrzewa chociaz chodzi po 20 h dziennie :)

Kompa kupisz nawet za 300 zł ale nie można w nim grzebac jak sie ktos nie zna ...

Co do tematu powiedz rodzicom całą sprawe i tyle

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Powiedz mu, że sam zjebał więc czemu ty masz być winny za jego winę, wgrywał dupek sobie wirusy itd. Po prostu jebaj go albo napraw mu go za kase, bez żadnych obniżek.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

1. jego ingerencja w sprzęt (jak byłem u niego to chłodzenie do grafiki miał na miedzianych drutach dookoła grafiki. podłączał dodatkowe urządzenia pod molexa...
2.mój kolega ok. mógł sprawe załatwić po koleżeńsku tak? powiedzieć albo "ej ja dam ci kompa pod zastaw a ty dasz mi trochę kasy" "chcesz kupić mój komputer" "mógł byś to naprawić"
narazie temat do zamknięcia. poinformuje go jutro o fakcie że mu to naprawię, ale o zwrocie nie ma mowy.

Admin Cienia
Opublikowano

Sorry ale pojebało go o reszty? Jak rozjebał to niech sobie ogarnia, albo da kase i się tym zajmiesz. Chyba że zrobiłeś go w wała i wiedziałeś że coś przestanie działać :)

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Powiem tak. On zakupił ten komputer, i to On ma sobie go naprawić. Ty sprzedałeś mu tylko ten komputer, ale reszta problemów należy do niego. Nie dość, że ma go 30 dni ,to jeszcze żąda spłaty pieniędzy ? Powiedz Mu, że jest wręcz śmieszny. Kupił komputer na własną odpowiedzialność , i to z jego przyczyn komputer się zepsuł, Ty nie masz nic do tego. Jak to Ty napisałeś, KIJ MU W OKO .

6d17e244dec956b0d1c3e86.jpg
bylem biznesmenem, teraz jestem większym. habemus papam.

Opublikowano

nie po 30... kupił go rok temu. potem dawał mi np. 100zł i pytał co dostanie za to. to dałem mu lepszą płytę, potem znów 50zł to ramu dokupiłem.... itp.
teraz grał na tej z 2-3 miechy. przywlekł go do mnie bo miał wirusy. i dał 80zł na dokupienie dvd sata.
kupiłem dvd sata ale zasilacz nie dawał rady... kupiłem mu za tamte pieniądze nowy wentylator do tego zasilacza, wyczyściłem go, wyjęłem druty..., itp. zleciało z 2 tygodnie bo on wyjechał. przyszedł. poszedłem z nim, podłączyłem mu. komp się zawiesił. jedna kość się rozwaliła. wyjęłem, odpaliliśmy grę, pograł. zadowolony wyszedł. na drugi dzień wbił po system. a na następny, chce kase bo mu coś nie działa i komp nie jest mu potrzebny bo ma xboxa...

Opublikowano

nie po 30... kupił go rok temu. potem dawał mi np. 100zł i pytał co dostanie za to. to dałem mu lepszą płytę, potem znów 50zł to ramu dokupiłem.... itp.

teraz grał na tej z 2-3 miechy. przywlekł go do mnie bo miał wirusy. i dał 80zł na dokupienie dvd sata.

kupiłem dvd sata ale zasilacz nie dawał rady... kupiłem mu za tamte pieniądze nowy wentylator do tego zasilacza, wyczyściłem go, wyjęłem druty..., itp. zleciało z 2 tygodnie bo on wyjechał. przyszedł. poszedłem z nim, podłączyłem mu. komp się zawiesił. jedna kość się rozwaliła. wyjęłem, odpaliliśmy grę, pograł. zadowolony wyszedł. na drugi dzień wbił po system. a na następny, chce kase bo mu coś nie działa i komp nie jest mu potrzebny bo ma xboxa...

masz kolege oszołoma '/

Opublikowano

ps. może mi CAŁY KOMPUTER zwrócić jak mu mniej niż miesiąc temu zmieniałem jedną część w nim? czy tylko tą część czy może wgl?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...