Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomocy]Jaki komputer polecacie.

Skipp3R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam do wydania 2500zł. Chcę zakupić stacjonarny komputer. Chodzi mi o sprzęt pod gry, żebym mógł sobie fajnie popykać w nowe gry bez lagów itp. Co mi polecicie ? Czy za tą cenę kupię coś sensownego ?

Opublikowano

Hehe ;). Chodzi mi o "gotowy" komputer ;P. Ale fajny zestaw . Wezmę pod uwage .

Czekam dalej

Opublikowano

NIe bierze się gotowców. Taki komputer przyślą Ci złożony, wystarczy dodać darmową usługę montażu :

http://techplanet.pl/produkty/uslugi/montaz-zestawu-komputerowego-pc,8129.html

Jak weźmiesz gotowca, to sprzedawca zarobi jakieś 300-400zł (w zależności od zestawu) dając Ci słaby, badziewny sprzęt z kiepskim zasilaczem, obudową piekarnikiem itd.

Poczytaj :

stopgotowcom.pl

Opublikowano

A powiedzcie mi tak obrazowo. Czy na tym sprzęcie zagram sobie np w BF3 ? Jesli tak, to na jakich detalach ?

Opublikowano

Ultra, rozdzielczość 1440x900, w FullHD to nie wiem.

@poza tematem

Co wy tak kurwa lofciacie tego 3550p, lepszy byłby FX-8150 (a jesze lepszym FX-8120, 10 sekund w biosie ustawiasz na 3.6 i masz FX-8150) :D

@down

Nie pogracie na tym gracie 3350P na ultra w FHD. W grach wychodzi podobnie do FX-8150.

@edit

Jednak lepszy byłby zamiast niego FX-8320.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Ultra, rozdzielczość 1440x900, w FullHD to nie wiem.

@poza tematem

Co wy tak kurwa lofciacie tego 3550p, lepszy byłby FX-8150 (a jesze lepszym FX-8120, 10 sekund w biosie ustawiasz na 3.6 i masz FX-8150) :D

@down

Nie pogracie na tym gracie 3350P na ultra w FHD. W grach wychodzi podobnie do FX-8150.

@edit

Jednak lepszy byłby zamiast niego FX-8320.

Biorąc FX i tak musisz pociąć GPU - koszty MOBO nadającego się do O/C + chłodzenie.

Coś mi się poza tym nie zdaje, że jest wydajniejszy :ninja: .

Czyli 7850 + FX vs 7870XT + 3350P.

No moim zdaniem troszkę bez sensu.

Jak Phenom daje radę na Ultra, to czemu lepszy 3350P miał by nie dać ? :E

Opublikowano

@up

W niektórych grach Phenom po OC radzi sobie lepiej od FX'ów. 3350P to najlepszy procesor w swoim przedziale cenowym. IMO na dzień dzisiejszy do żadnego zestawu nie opłaca się pchać procesora od AMD, bo nawet i3 jest w wielu przypadkach lepszy.

@TheProcekAMD

FX na 4,7GHz oraz 5GHz vs i5 3350P, coś jeszcze dodasz?

bf3_1920.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

I teraz pytanie . W co ja na tym popyka ;p ? Bf3 na jakich detalach ;D ? Tak obrazowo chcę to mieć.

Opublikowano

Wszystko. Jaki masz budżet? To coś złożymy.

Te procesory które podałeś są strasznie słabe. A ten phenom w zestawie za 1500 jest mocniejszy od FX'a w zestawie za 2000.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...