Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xp win 7 vista

FTFCmax

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, xp mi się znudził i postanowiłem zmienić system, posiadam xp service pack 3 32bity

myślę nad win7 32bity Lub vista32 bity. Który jest wydajniejszy? mniej zamula kompa

Moj komp

procek intel celeron 3.20ghz

ram 3gb

karta nvidia geforce gt9500

w szkole Sa 3 razy gorsze i win7 Chodzi płynnie. Daje like

Opublikowano

Na Twój sprzęt Windows 7 32bit. Powinien pracować w miarę płynnie, tylko po prostu nie zawalaj systemu zbędnymi aplikacjami, win7 bardzo lubi je sobie sam dobierać (autostart przy starcie systemu spowalnia pracę komputera). Ogólnie design, tryb pracy i płynność to największe zalety tego systemu.

(Tak, design dla mnie najważniejszy, w końcu jestem kobietą xD )

Qui est le prochain?

Opublikowano

Na Twój sprzęt Windows 7 32bit. Powinien pracować w miarę płynnie, tylko po prostu nie zawalaj systemu zbędnymi aplikacjami, win7 bardzo lubi je sobie sam dobierać (autostart przy starcie systemu spowalnia pracę komputera). Ogólnie design, tryb pracy i płynność to największe zalety tego systemu.

Jestem mały w uszach i co to jest ten autostart? jaki - wniesie ten system dla gier typu 4story metin2 minecraft call of duty mw2 ?

Daje like

Opublikowano

Jestem mały w uszach i co to jest ten autostart? jaki - wniesie ten system dla gier typu 4story metin2 minecraft call of duty mw2 ?

Daje like

Autostart to tryb programów, które uruchamiają się wraz ze startem systemu (antywir, GG, Skype czy co tam jeszcze można sobie ustawić. f.e.). Co do minusów - Te wszystkie gry są grami sieciowymi, więc system nie ma dla nich większego znaczenia.

Qui est le prochain?

Opublikowano

Autostart to tryb programów, które uruchamiają się wraz ze startem systemu (antywir, GG, Skype czy co tam jeszcze można sobie ustawić. f.e.). Co do minusów - Te wszystkie gry są grami sieciowymi, więc system nie ma dla nich większego znaczenia.

Dziękuje bardzo za pomoc, jedyne co mogę dać to mój limit like :)

Opublikowano

a mi jakoś nic nie dodaje i sam musze dodawać....

no co ty gadasz, co z tego że sieciowe, cod mw 2 już wykorzystuje lepszą grafike więc ma to znaczenie, shadery bardziej wspiera(wczoraj z xp na 7 przeszedlem)

np. w lolu zamiast 30-40 fps przy tfach nawet 5fps, to teraz mam const. 80fps przy tfach spadnie max do 50(mówie już o rozpierdolu efektów typu kennen brand)

zobaczysz sam, jak będą ci zapierdalały :>

Opublikowano

a mi jakoś nic nie dodaje i sam musze dodawać....

no co ty gadasz, co z tego że sieciowe, cod mw 2 już wykorzystuje lepszą grafike więc ma to znaczenie, shadery bardziej wspiera(wczoraj z xp na 7 przeszedlem)

np. w lolu zamiast 30-40 fps przy tfach nawet 5fps, to teraz mam const. 80fps przy tfach spadnie max do 50(mówie już o rozpierdolu efektów typu kennen brand)

Tak skarbie, ale on zmienia tylko system. I jeśli te gry wcześniej szły mu bez szwanku, teraz też nie powinno się to zmieniać. Co do autostartu - fajnie, cieszę się.

Qui est le prochain?

Opublikowano

@up

ale nigdzie nie napisał że coś mu działało super(może muliło?), więc chciałem to usprawnić bo nie zgadzam się z twoim zdaniem

Co do minusów - Te wszystkie gry są grami sieciowymi, więc system nie ma dla nich większego znaczenia. 

zmieniając system z xp do 7, pamiętaj o directx11 gdzię większość nowych gier wykorzystuje tego directa który nie jest dostępny dla xp, no i nie działa tak super jakby miało działać.

a wiadomo programiści teraz nadążają za modą i piszą w najnowszych bibliotekach które wyjdą, na 9 nie będą całe życie siedzieć

co do desingu to na początku się powkurwiasz, bo ta łopatologia którą 7 stworzyla jest okropna, ja mam nadzieje że się jakoś przyzwyczaje ;f

Opublikowano

tak te gry chodzą bardzo płynnie cod 40-50 fps na max detal i 1280 na 720 (chyba)

mam nadzieję że się to nie zmieni

Opublikowano

Bardziej polecam Ci Windows 7 32bit , ale moim zdaniem na XP jest mniejszy FPS i Ping w grach multiplayer (przynajmniej w moim przypadku)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...