Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki typ serwera chcielibyście?

Wijciech

Typ serwera  

9 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki typ serwera do terrari?

• Survival + PvP
      4
    • Freebuild + PvP
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie to by był publiczny na początek 10 lub 20 slotów na maszynie bez hamachi.

Najlepiej jakby na maszynie stał system Windows wtedy poleciłbym coś nie standardowego i mało spotykany serwer na modach. W Polsce takich prawie w ogole nie ma, a do tego jakby był bardzo ogarnięty na pewno cieszyłby się nie małą popularnością. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Najlepiej jakby na maszynie stał system Windows wtedy poleciłbym coś nie standardowego i mało spotykany serwer na modach. W Polsce takich prawie w ogole nie ma, a do tego jakby był bardzo ogarnięty na pewno cieszyłby się nie małą popularnością. ;)

Planowałem linux + tshock, z modami jeszcze nie miałem do czynienia w terrari tak więc nie wiem co gdzie i jak :P Jak narazie to nie mam ogólnego pomysłu dlatego pytam was co byście chcieli zobaczyć :) W sumie to myślałem trochę na PvP tzn. Są 2 frakcje albo 4 jak standardowo open pvp u npc zamiast pierdół to itemki za złoto na pvp. Ogólnie nie wiem czy to jest możliwe ale się nad czymś takim zastanawiałem.

Opublikowano

Wijciech napisz do mnie na gg 32163191 , mam sprawę :D

Co do serwera w Polsce jest 1 serwer publiczny dedykowany " terrazone " tam się nie da grać ;x 15 osob na spawnie sie bije i sa takie lagi ze szok :P Twoj rowniez by sie cieszyl nie małą popularnością

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Serwer TerraVix [survival + PvP] IP: 188.165.22.154 Port: 8110

Opublikowano

Wijciech napisz do mnie na gg 32163191 , mam sprawę :D

Co do serwera w Polsce jest 1 serwer publiczny dedykowany " terrazone " tam się nie da grać ;x 15 osob na spawnie sie bije i sa takie lagi ze szok :P Twoj rowniez by sie cieszyl nie małą popularnością

Lol, na Terrazone nie ma żadnych lagów, widać masz wolny net lub komputer...

Opublikowano

O obrońca terrazone śmeichu warte :) dobrze wiesz że to syf jestem ciekaw co dostałeś za reklame

9adc2b66942ff0dffh1.gif

Serwer TerraVix [survival + PvP] IP: 188.165.22.154 Port: 8110

Opublikowano

Nikt więcej? Naprawdę nikt niechcę zagrać na czymś nowym? btw. zmieniłem opcje teraz do wyboru tylko te dwie.

[Edit:]

Jak sądzisz co było by bardziej wydajne windows server czy linux prawdopodobnie ubuntu bo na nim łatwiej wg mnie o instalację mono? Mówimy tu o vpsie i chodzi mi o zużycie ramu i procka w tym porównaniu o ile coś o tym wiesz? ;P

Opublikowano

Windows zdecydowanie.

Dopóki nie wyjdą pliki serwerowe na linuxa windows jest lepszą opcją.

Ale ty to wiesz z własnego doświadczenia czy tylko jak ktoś tam gdzieś powiedział? :P

Opublikowano

No niby tak, Windows lepszy jest, bo MONO na linuxie pobiera sporą ilość RAM'u. Nie ma plików na linuxa i wątpie aby były.

Bardziej się opłaca stawiać na Windowsie. Wiem to z doświadczenia. :)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

No niby tak, Windows lepszy jest, bo MONO na linuxie pobiera sporą ilość RAM'u. Nie ma plików na linuxa i wątpie aby były.

Bardziej się opłaca stawiać na Windowsie. Wiem to z doświadczenia. :)

Okej dzięki za radę.

Opublikowano

Prowadzi survival + pvp i prawdopodobnie za taki serwer się zabieram.

//Doublepost. Używaj opcji edytuj.

//xKaMaSx

Opublikowano

Survival bo na fb szybko sie nudzi :)

POMOGŁEM?

Miło by było jak bym dostał + , dla

ciebie to jeden guzik , dla mnie

zaciesz na mordzie :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...