Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Plugin na LvL'e

peras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, przedstawiam wam mój nowy projekt, plugin LVL. Jak wynika z nazwy, można się domyśleć, że będzie on służył do lvl ^^^. Do poprawnego działania pluginu wymagane jest PermissionEX, jak najszybciej postaram się dodać essentials i inne, niestety, jak na razie z innymi pluginami od prefixów i rank nie działa, bo po prostu nie wyświetli wam rank, jeżeli macie na innym pluginie niż PermissionEX. Plugin był robiony pod konkretny serwer, ale postanowiłem go opublikować. W pluginie możemy ustawiać ile expa leci z każdego potwora, jakie itemy dostajemy za dany lvl, oraz ile ich dostajemy (jak na razie brak rodzai np 33:1). Config opisze potem dokładnie, bo to dość trudna sprawa, jest skomplikowany ;d. Plugin będzie doskonale pasował do serwerów MMO/RPG, mam zamiar własnie napisać plugin do mmo/rpg, magia,specjalizacje, taka sytuacja. Dobra, to lecimy.

Komendy | permissions

/lvlstats - informacje o expie, lvl. | lvl.lvlstats

/setlvl nick lvl - zmiana lvl dla konkretnego nicku. | lvl.setlvl

/savelvl - zapisuje konfiguracje. | lvl.save

Dodam kilka komend, przy kolejnym update.

Konfiguracja, no i tu się zaczynają schody. Dobra to lecimy od góry.

Pig:
    exp: 2

Pig - nazwa zwierzęcia po angielsku, po instalacji mamy wszystkie zdefiniowane, więc nie musicie się o to martwić.

Exp - ile expa za zabicie.

Jak na razie jasne ? To dobrze, lecimy dalej.

MaxLVL: 10
  MaxExpStart: 150
  MaxExpAdd: 50
  MaxItemLVL: 2
  KillInfo: true

MaxLVL - Maksymalny lvl jaki możemy wbić.

MaxExpStart - maksymalny exp jaki mamy na start czyli np 10/150

MaxExpAdd - ile maksymalnego expa dodaje nam po zdobyciu lvl. Czyli ... Jak mamy maksymalny exp 100, a w MaxExpAdd mamy 50, to po wbiciu lvl MaxExp jest równy 150.

MaxItemLVL - Chyba najbardziej skąplikowane. Jest to największa liczba itemów którą dostajemy za lvl. Np. jak za zdobycie 5 lvl ustawimy sobie 5 itemów, a za 6 15 itemów, to w MaxItemLVL wpisujemy 15.

KillInfo - informacja o zabiciu potwora (true - tak, false - nie).

Dobra, mam nadzieje, że to jest jasne ;]

ItemLVL2:
    Item1: 276
    Item2: 322
    Value1: 1
    Value2: 5

ItemLVLx - Tak gdzie x wstawiamy lvl za jaki dostajemy itemy. Np zdobędziemy 5 lvl to wpisujemy w x - 5.

Item1 - Item 1 jaki dostajemy za zdobycie lvl.

Value1 - ilość itemu 1.

Itemów możemy definiować ile dusza zapragnie, ważne aby wpisać ich największą ilość w MaxItemLVL.

Dobra, teraz ostatnia rzecz.

Players:
  Wiz3ard:
    lvl: 1
    exp: 0
    maxexp: 150

Wiz3ard - nick.

lvl - lvl postaci.

exp - exp postaci

maxexp - maksymalny exp postaci

Każdy gracz tworzy się w configu automatycznie po pierwszym wejściu. Radzę wyjść i wejść, dla pewności, że wszystko będzie działało poprawnie ;].

Z configu to tyle, mam nadzieję, że wszystko zrozumieliście.

Plugin jest 100% mojego autorstwa. Pewnie pytacie czemu config jest po ang - a no bo jest mi łatwiej niż pisać po polsku, nie wiem czemu. Jeżeli macie jakieś uwagi walić w komentarzach. Liczę na lajki. Jeżeli macie jakieś prośby o napisanie pluginów, lub na ich pomysły, walcie śmiało o ile potrafię to napiszę.

Download:

Plugin:

http://speedy.sh/58Gz8/plugins.rar

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/7ca817cc90e505b228d539e0e046a3bc2779e7951c78433b34aa0b3be00e55ce/analysis/1363380695/

Update 16.03.2013

*Dodano exp za bloki.

*Dodano informację o zniszczeniu bloku, jest możliwość wyłączenia jej w opcjach. (BlockBreakInfo - true włączona, false wyłączona).

- W kolejnym update:

*Naprawa ewt bugów.

*Dodanie obsługi prefixów essentials

*Możliwość wyłączenia prefixów.

//gif w sygnie

Opublikowano

Nie ma problemu, w najbliższym czasie dodam, może nawet jutro.

@edit

Pojawi się też api, dla programistów ;]

//gif w sygnie

Opublikowano

Dość Ciekawy Plugin, jest na mpc od wczoraj a widzę go już na kilku serwerach :)

Pomogłem? Daj Plusika to pomaga.

eJwLTq2o9ElMqVTQVQguSE3OSszJLC5JVMhPUfDNzEt1LkpMK1FP5PINcE7LLyrN1SvIASqEy3D5JuZl5mdzgQSSwQLORampBalFxVxGpqZwbAAA7Z0gpg~~.png

logo.png

Opublikowano

Serwer był robiony pod konkretny serwer, ale postanowiłem go opublikować.

Wtf? Chyba plugin :D

Ciekawy plugin. Przyda się :)

Opublikowano

Wtf? Chyba plugin :D

Ciekawy plugin. Przyda się :)

Taka mała pomyłka już poprawiam xD. Jak macie jakieś pomysły to podrzucajcie, dodam o ile będzie to do zrobienia.

//gif w sygnie

Opublikowano

Zawaliste. Przyda się na serwery RPG lub cRPG. Masz like,

Opublikowano

Dzięki za pozytywne komentarze, na pewno zmotywuje mnie to do kolejnych kroków. Może niedługo pojawi się nowy projekt.

//gif w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...